25 Νοε 2010

ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:

Ενώ όλοι καταλαβαίνουμε, ενώ όλοι μυρίζουμε, ενώ όλοι νιώθουμε, ότι όλοι κάπου είμαστε ένοχοι σε σχέση με το τι προσφέρουμε ή τι κάνουμε απέναντι σε αυτό το σάπιο σύστημα…

Συνεχίζουμε να παραμένουμε απλοί θεατές.. κοιμόμαστε όρθιοι… αποβλακωμένοι.. σαν να είμαστε σε ένα διαρκή λήθαργο.. σε έναν ενεργειακό ύπνο…
Το ερώτημα που με απασχολεί, είναι γιατί ενώ καταλαβαίνουμε είμαστε ανίκανοι να... δράσουμε… να αντιδράσουμε. και να πράξουμε.
Έχουμε δύναμη, αλλά τη χρησιμοποιούμε με ξεπερασμένους τρόπους…

Τα αδιέξοδα της χώρας μας και όχι μόνο, είναι τόσο προφανή ώστε μόνο αυτοί που δεν θέλουν να τα δουν δεν τα βλέπουν…  και τα αδιέξοδα αυτά - όπως όλα - θα βρουν τη λύση τους μέσα από το μνημόνιο…. αυτό είναι το μόνο βέβαιο… όπως είναι βέβαιο και κάτι που μας τρομάζει όλους εμάς τους απλούς πολίτες .....οι συνέπειες θα είναι σε βάρος μας….

Διότι η πείρα, μας έχει διδάξει ότι όταν οι πολιτικοί και τα μεγάλα συμφέροντα φέρνουν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής καλούμαστε πάντα εμείς - οι μικροί και ασήμαντοι !!!!! να σώσουμε την κατάσταση και να υποστούμε τις θυσίες.

Αντί να μας λένε λοιπόν ανοησίες, ας κάνουν τη δουλειά τους, δίκαια και σωστά..
Αν και είμαι πλέον 56 χρονών, ακόμη  δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται μες το μυαλό τους..
Κάποιοι αισθάνονται μεγάλοι.. αλλά εγώ δεν ξέρω τι σημαίνει να είσαι μεγάλος… αντίθετα μικρούς τους βλέπω όλους…..
Βαρέθηκα όλα αυτά τα χρόνια να βλέπω τον ένα να δείχνει τον άλλον με το δάκτυλο… να μιλάνε όλοι για την κρίση την οικονομική που πρωτίστως είναι ηθική….. και απλά καταλήγει στην οικονομία.

Η κρίση ήταν προγραμματισμένη από κάποιους για να ανακατευτούν οι εργασιακές σχέσεις και όχι μόνο….. όλα είναι στημένα και φυσικά αυτοί που τα έχουν στήσει όλα βρίσκονται στην πλέον πλεονεκτική θέση.
Διαχρονικά η  ιστορία….. μας έχει διδάξει ότι :

Η παγκόσμια κοινωνία χρειάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ένα μπάμ… και δυστυχώς  το μπαμ αυτό από ότι φαίνεται… εκρήγνυται   με ωρολογιακή βόμβα… από χώρα σε χώρα.

*Ανυποψίαστα μηδενικά όντα και για αυτό προνομιούχα……
 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΞΥΠΝΗΣΤΕ

                                                                                                      Χρήστος Μπούφης 
αθεράπευτα ρομαντικός