30 Οκτ 2010

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν στον 28ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Με πέντε ταχυδρόμους-δρομείς, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα συμμετάσχουν στον 28ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010 στην κλασσική διαδρομή, με αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Στο φετινό Μαραθώνιο αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 20.000 δρομείς από όλο τον κόσμο, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.
Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι του ΕΛΤΑ που θα.... λάβουν μέρος στο φετινό Μαραθώνιο είναι:
  • Κιόσης Φίλιππος, από τη Μονάδα Διανομής Αχαρνών
  • Πραμαγκιούλης Αναστάσιος, από την Κεντρική Μονάδα Διανομής Πατρών
  • Μπαλασής Δημήτριος, από την Κεντρική Μονάδα Διανομής Πατρών
  • Μπόκιας Δημοσθένης, από τη Μονάδα Διανομής Νέας Σμύρνης
  • Τσιτόγλου Ησαΐας, από την Κεντρική Μονάδα Διανομής Αργυρούπολης.
Οι πέντε ταχυδρόμοι  δρομείς θα αγωνιστούν με εταιρική στολή του ΕΛΤΑ.
Η συμμετοχή αυτή, πέρα από το συμβολικό της χαρακτήρα, έρχεται ως συνέχεια της έκδοσης από τα ΕΛΤΑ της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Μάχη του Μαραθώνα – 2.500 χρόνια», η παρουσίαση της οποίας έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΕΛΤΑ κ. Παναγιώτη Βουρνά στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα.
Με τη συμμετοχή τους στο Μαραθώνιο αλλά και την έκδοση της ως άνω Σειράς Γραμματοσήμων, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προβάλλουν και εξαίρουν στη μνήμη των νεότερων τη σημασία της νίκης των Ελλήνων στο Μαραθώνα το 490 π.Χ. καθώς απέτρεψε την περσική εισβολή και κυριαρχία στα ευρωπαϊκά εδάφη και στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Δελτίο τύπου των ΕΛ.ΤΑ.