29 Ιουλ 2010

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΤ


Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:

"Η απελευθέρωση της Ταχυδρομικής Αγοράς αντιμετωπίζεται αποσπασματικά  και χωρίς Στρατηγικό Σχέδιο. Οι Ιδιωτικές εταιρείες κλέβουν όλο περισσότερο μερίδιο της Αγοράς και η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΕΛΤΑ αδιαφορούν και δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο….
Η κατάσταση στην Ταχυδρομική Αγορά όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, θυμίζει περισσότερο « Ζούγκλα » παρά οργανωμένη και ρυθμιζόμενη ανταγωνιστική αγορά.
Οι Ταχυμεταφορές που πρέπει να στηρίξουν την ανάπτυξη του ΕΛΤΑ στο απελευθερωμένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, λειτουργούν σαν «περιθωριακή» επιχείρηση και έχουν εγκλωβιστεί σε μια λειτουργία που εξυπηρετεί οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες εκτός από τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ.
Πως είναι δυνατόν άλλωστε να λειτουργήσουν διαφορετικά, όταν η Διοίκηση και το...
Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από μέλη που όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με τον Ταχυδρομικό Κόσμο αλλά στοχεύουν στην ικανοποίηση των δικών τους σκοπιμοτήτων, θεωρώντας και χρησιμοποιώντας τις Ταχυμεταφορές σαν πεδίο ικανοποίησης ρουσφετολογικών υποχρεώσεων..
Έτσι έχουν διαμορφώσει μια απαράδεκτη κατάσταση που μετατρέπει τις Ταχυμεταφορές σε μια υποβαθμισμένη Εταιρεία η οποία κινείται στο περιθώριο   των Ταχυμεταφορών και δεν μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στην αγορά.
Αυτή η τακτική εξυπηρετεί την πολιτική που προετοιμάζει τις Ταχυμεταφορές ως δώρο σε ιδιωτικά συμφέροντα, ξεπουλώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΕΛΤΑ, υπονομεύοντας το μέλλον του   και υποθηκεύοντας την παροχή καθολικών Υπηρεσιών..
Την βιωσιμότητα - την κερδοφορία και τον Κοινωνικό προσανατολισμό του ΕΛΤΑ υπονομεύει και η πολιτική των μη προσλήψεων που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια…
Τα ΕΛΤΑ λειτουργούν με περισσότερες από 1.500 κενές οργανικές θέσεις και αναμένεται η κατάσταση να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο με τις συνταξιοδοτήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη….
Η βιωσιμότητα του ΕΛΤΑ δεν προωθείται μέσα από πολιτικές συρρίκνωσης αλλά μέσα από διαδικασίες ανάπτυξης και αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων του ΕΛΤΑ… Δεν προωθείται ούτε μέσα από πολιτικές που διαμορφώνουν, στηρίζουν, ενισχύουν και συντηρούν κυκλώματα, δίκτυα και μηχανισμούς που λειτουργούν παράλληλα, υπεράνω και έξω από Κανονιστικά Πλαίσια…..
Έπειτα από την με τραγικό τρόπο αποκάλυψη της δράσης αυτών των παραδιοικητικών μηχανισμών, Κυβέρνηση και Διοίκηση παραμένουν τουλάχιστον θεατές της δράσης τους, αγνοώντας τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες….
Κυβέρνηση και Διοίκηση όμως αντί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να ενδιαφερθούν για το μέλλον του ΕΛΤΑ δίνοντας λύσεις στα προβλήματα…. συνεχίζουν την ίδια πολιτική  και σε ορισμένες περιπτώσεις  με αλαζονεία…. αυταρχισμό…. και προκλητικότητα… αδιαφορούν για τη νομιμότητα, την προοπτική και το μέλλον του ΕΛΤΑ…
Οι προσλήψεις Συμβούλων, Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών… χωρίς πρόγραμμα και επιχειρησιακούς στόχους πολλαπλασιάζονται…
Κανένας δεν γνωρίζει ποιοι…. πότε… πως…. και με ποιες αμοιβές έχει προσληφθεί!!!!!
Οι εργαζόμενοι τουλάχιστον έχουν χάσει το λογαριασμό……."

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.
Μια μικρή διευκρίνιση προς αποφυγή κάθε  παρεξήγησης.
Η παραπάνω   « ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ »   έχει συνταχθεί από την ΠΟΣΤ πριν   από  τριάμισι (3 ½) χρόνια…..  τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 2007 !!!!!! ναι καλά διαβάζετε τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 2007!!!!! προς την τότε Καπιταλιστική - Δεξιά  Διοίκηση - Κυβέρνηση  και το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών…
Αν αναρωτιέστε ποιοι το υπογράφουν…..
Ο τότε Πρόεδρος : Φίλιππος Θωμάς και ο τότε Γενικός Γραμματέας Κώστας Κωτσοβίλης.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ:
Αν και έχουν περάσει 3 ½ χρόνια από τότε….  αν τα όσα περιγράφονται παραπάνω…. δεχτούμε ότι αντικατοπτρίζουν και την σημερινή πραγματικότητα  και είναι επίκαιρα όπως και τότε….

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΡΙΣΕΩΣ  ΠΡΟΣ  ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ :
Αναρωτηθείτε Συναδέλφισσες και  Συνάδελφοι,  τι άλλαξε από τότε;
Και εσείς ορέ Σύντροφοι Σοσιαλιστές εκεί στην ΠΟΣΤ ήθελα να ξέρω :
Τι έχετε να μας πείτε για όλα αυτά; Αλήθεια τι κάνατε τόσα χρόνια;

Αχ αυτός ο Χατζηπετρής…. φταίει πάλι για όλα.

*Και για το τέλος έχω μια  μικρή λεπτομέρεια :
Στα τριάμισι ( 3 ½ ) αυτά χρόνια που πέρασαν μέχρι σήμερα , η ΠΟΣΤ για να μας    εκπροσωπήσει επάξια και να διαφυλάξει τα συμφέροντά μας - τα κεκτημένα δικαιώματά μας, εισέπραξε από τις μηνιαίες εισφορές των εργαζομένων ( από όλους μας ) και διαχειρίστηκε και για το σκοπό αυτό, για το καλό μας….. πάνω από 4.000.000 € ευρώ!!!!!!!
Τι κρίμα, τόσοι κόποι και τόσα  χρήματα λέτε να  πήγαν χαμένα;
Αν κρίνω από αυτά που έγιναν μέχρι σήμερα αλλά και από αυτά που έρχονται - και ας είναι και Σοσιαλιστική η Κυβέρνηση - μάλλον  πρέπει να πήγαν χαμένα….
Όποιοι  διαφωνούν  με τα όσα αναγράφονται παραπάνω, να μην ξεχνούν ότι το  Blog μας ( ΠAK-EΛTA ) είναι Δημοκρατικό, απευθύνεται σε όλους τους Συναδέφλους και είναι ανοικτό σε  όσους επιθυμούν να εκφράσουν τη γνώμη τους - τα όποια  σχόλιά τους.



                                                                                Χρήστος Μπούφης
                                                        αθεράπευτα ρομαντικός