27 Μαΐ 2010

Σχολιάζουμε την ανακοίνωση της ΠΟΣΤ

Σ' αυτή μας την ανάρτηση θα μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε κάποια επίμαχα σημεία της ανακοίνωσης  της ΠΟΣΤ που διαβάσατε στην προηγούμενη ανάρτηση μας.
Τα αποσπάσματα που σχολιάζουμε είναι μαρκαρισμένα με κόκκινο χρώμα και από κάτω ο σχολιασμός μας.

Ξεκινάμε με τον τίτλο της ανακοίνωσης
"ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ"
Συμφωνούμε απόλυτα με τον τίτλο που χρησιμοποίησαν, μόνο μην εκπλαγούν από τα αποτελέσματα της έρευνας, γιατί όλοι γνωρίζουμε τι συνέβαινε στα ΕΛΤΑ τα προηγούμενα χρόνια και ποιος έκανε κουμάντο, άσχετα αν τώρα κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα.


"Ο Διευθυντικός συνδικαλισμός είναι το πρόσωπο άλλων παλαιότερων χρόνων. Των χρόνων που οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες ήταν στον Προκρούστη".
Για δες ποιος μιλάει, αυτοί που έχουν αναγάγει τον διευθυντικό συνδικαλισμό σε επιστημονική διατριβή, που στους περισσότερους νομούς της επαρχίας  χρησιμοποιούν είτε ως υποψηφίους είτε...
ως μοχλούς πίεσης διευθυντές, τομεάρχες και  προϊσταμένους καταστημάτων για να επιτύχουν καλύτερα συνδικαλιστικά αποτελέσματα για την παράταξη τους.

"Βέβαια και αυτοί που σας φιλοξενούν στα blogs τους, εντός του εργασιακού μας χώρου  σας γνωρίζουν πολύ καλά και σας καταλαβαίνουν. Δημοσιοποιούν όμως τις απόψεις σας αναπαράγοντας έτσι την παραπολιτική, γιατί και αυτών η μέχρι σήμερα παρουσία τους και η πολιτική τους ανάλυση εξαντλείται (συνειδητά ή ασυνείδητα) σε θέματα παραπολιτικής".
Η παραπάνω παράγραφος είναι σαφές υπονοούμενο εναντίον του blog μας και επειδή εμάς όταν κάποιοι προσπαθούν να μας φτύσουν, δεν παριστάνουμε πως ψιχαλίζει, απαντάμε ευθέως. 
Το blog μας είναι στην διάθεση οποιουδήποτε, ειδικά συναδέλφου, ή συνδικαλιστικού σωματείου, ή συνδικαλιστικής παράταξης (ακόμη και των ίδιων) να δημοσιεύσει τις θέσεις του αρκεί να το κάνει επώνυμα, να μην βρίζει και να μην θίγει προσωπικά δεδομένα κανενός. 
Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς βλέποντας μέχρι σήμερα τις αναρτήσεις μας. 
Εμείς μπορεί να διαφωνούμε με αυτά που λένε ή γράφουν κάποιοι και να θιγόμαστε από το περιεχόμενο κάποιων αναρτήσεων ή σχολίων που γίνονται στο blog μας, όμως δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για να έχουν το δικαίωμα  να λένε την άποψη τους ελεύθερα. 
Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά μας με εκείνους που δεν αντέχουν την διαφορετική άποψη.


"Εμείς και δράσεις αναπτύξαμε και θα αναπτύξουμε για να απαλύνουμε τα μέτρα που επέβαλε η Κυβέρνηση"
Και εμείς εδώ στο Ταχυδρομείο δουλεύουμε και διαπιστώνουμε και βιώνουμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα της δράσης τους, αλλά  θα θέλαμε να ξέρουμε πως εννοούν την έκφραση  "για να απαλύνουμε τα μέτρα" μήπως εννοούν να προετοιμαστούμε κατάλληλα για  να μην πονέσουμε;; 
Ή μήπως εννοούν αυτό που διαλλαλούν κάποια παπαγαλάκια, πως τάχα με παρέμβαση του συνδικάτου στη μείωση του 7% των μισθών μας δεν συμπεριελήφθηκε και το χρονοεπίδομα και το οικογενειακό. Γιατί αν εννοούν αυτό είναι μεγάλο ψέμα, αφού ο νόμος 3833/10 είναι αυτός που εξαιρεί τα παραπάνω επιδόματα.


"Όρος 4ος
Αυξήσεις στο μισθολόγιο των εργαζομένων που θα συμπεριλαμβάνουν :
Αύξηση αποδοχών που να καλύπτει τον δείκτη τιμών καταναλωτή.   
Αναπλήρωση της απώλειας του εισοδήματος που να καλύπτει το κόστος των σημερινών βιοτικών αναγκών.   
Αύξηση αμοιβών που σταδιακά να οδηγούν σε σύγκλιση μισθών και εισοδημάτων με τους εργαζόμενους στις χώρες της Ε. Ε. (αναπτυγμένος πυρήνας των 15)".
Μόνο ένα επιφώνημα μας έρχεται  Χα!... Χα!... 
Οι Συνάδελφοι που επικοινώνησαν μαζί μας απαιτούν εδώ και τώρα σύγκλιση μισθών με την Ουγκάντα (είναι αλήθεια πως πρόκειται για πιο ρεαλιστικό στόχο)
(για να είμαστε δίκαιοι, αυτός ό όρος είχε διαμορφωθεί πριν τρεις μήνες, πριν ανακοινωθούν τα μέτρα, όταν ακόμη δεν είχαν ωριμάσει τα φρούτα του ΔΝΤ. Αλλά είναι αλήθεια πως προκαλεί πικρό γέλιο και μόνο που τον διαβάζει κάποιος ).


"Όρος 7ος
Με δεδομένες τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, στο μισθολόγιο και στη στήλη των χρονοεπιδομάτων προστίθεται ένα ακόμη κλιμάκιο χρονοεπιδόματος."
Ένα κλιμάκιο;;;; 
Δύο κλιμάκια και δύο χρονοεπιδόματα να προστεθούν και πάλι δεν θα καλυφθούν τα χρόνια που μας φορτώνει η κυβέρνηση στην πλάτη!!!
( και αυτός ο όρος όπως και ο προηγούμενος διαμορφώθηκε πριν τα μέτρα)

"Τα παιχνιδάκια τέλος. Απομονώστε τους διαχρονικά βολεμένους, αυτούς που εξυπηρετούν «ίδια» συμφέροντα και όχι τα δικά σας".
Για ποιους να μιλούν άραγε;;; 
Να τους θυμίσουμε πως ο καθρέπτης δεν είναι μόνο για το ξύρισμα!!!!


"Θέλουν ν’ αδρανοποιήσουν την συνδικαλιστική μας παρέμβαση για να πετύχουν τη διάλυση του ΕΛΤΑ."
Και παρακάτω: "Λέμε όχι στη μείωση των συντάξεων.ΟΧΙ στην αύξηση των ορίων ηλικίας.Ναι στο δημόσιο, αναλογικό, αναδιανεμητικό σύστημα". 
Ώπα!!!! (όχι του Αλκαίου), όλα έχουν ένα όριο. 
Θα μας πουν στο τέλος πως δυο, τρία, τέσσερα δημοσιεύματα που βγήκαν (επώνυμα ή ανώνυμα, καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα. σωστά ή όχι), τους αδρανοποίησαν και δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, την αύξηση στα όρια ηλικίας, τη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων μας.


Ας γράφουν ότι θέλουν!!!
Το θέμα είναι τι κάνουν για να σταματήσουν την ισοπεδωτική κυβερνητική λαίλαπα!!!
Και δυστυχώς δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ.
Και τελικά είναι  έντιμο να βγει κάποιος και να πει δεν μπορώ, είναι πέρα από τις δυνάμεις μου να σταματήσω το κακό και να παραδεχτεί αξιοπρεπώς την ήττα του, από το να προσπαθεί να την φορτώσει σε άλλους, κινδυνολογώντας μάλιστα πως αυτοί οι άλλοι θέλουν να πετύχουν την διάλυση του ΕΛΤΑ. 
Έλεος τι άλλο θα σκεφτούν να γράψουν!!!
Ειλικρινά αν διαβάσει κάποιος με προσοχή αυτή την ανακοίνωση  διαπιστώνει πως απέχει παρασάγγες από το επίπεδο παλαιότερων κειμένων και  φανερώνει προχειρότητα, ταραχή,  έλλειψη ψυχραιμίας και παρουσία πανικού σε κάποια σημεία (τι να τον προκαλεί άραγε;;;), ελλείψει δε σοβαρών επιχειρημάτων χρησιμοποιούν σε κάποια σημεία τον εκφοβισμό και την απειλή.
Αυτός δεν είναι συνδικαλισμός!!!

Δυστυχώς γι' αυτούς όμως, όλοι εσείς  ακούτε, βλέπετε και κρίνετε. 
Καθημερινά αποδεικνύονται  συνδικαλιστικά ανεπαρκείς, διαπραγματευτικά ενδοτικοί και διεκδικητικά ανύπαρκτοι.