27 Μαΐ 2010

Ανακοίνωση της ΠΟΣΤ

Εδώ και 16 μήνες που λειτουργεί το blog μας, δημοσιεύουμε τις θέσεις μας και τις επιστολές όσων Συναδέλφων, Φίλων και Αναγνωστών μας στέλνουν τις απόψεις τους και θέματα για ανάρτηση.

Όλο αυτό το διάστημα, ποτέ τα ηγετικά στελέχη της ΠΟΣΤ δεν μας έστειλαν κάποια αλληλογραφία ή συνδικαλιστική ανακοίνωση, από αυτές που έστελναν ανελλιπώς στα σπίτια των Συναδέλφων μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβρη (πριν τις βουλευτικές εκλογές ντε) ή κάποια από τις απεργιακές αφίσες για να τις αναρτήσουμε.
Όλο αυτό το διάστημα διαλαλούσαν προς κάθε κατεύθυνση να μας αγνοούν οι Συνάδελφοι, ενώ δεν έχαναν την ευκαιρία να μας χλευάζουν,  να μας ειρωνεύονται και να μας στολίζουν με υποτιμητικά κοσμητικά επίθετα, ενώ παράλληλα ο συνδικαλιστικός πόλεμος εναντίον  μας  δεν έχει προηγούμενο στο χώρο.
Όλη αυτή η τακτική τους, δεν είναι τίποτα άλλο από την επιβεβαίωση ουσιαστικά της ρήσης του Γκάντι «πρώτα σε αγνοούν, μετά γελάνε μαζί σου, ύστερα σε πολεμούν, έπειτα νικάς», που μόνιμα έχουμε ανηρτημένη στην αριστερή στήλη του blog μας.

Εμείς παρ’ όλα αυτά για λόγους συνδικαλιστικής δεοντολογίας, αλλά και για την δική σας πληρέστερη ενημέρωση, όλο αυτό το διάστημα δημοσιεύαμε τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες της ΠΟΣΤ (εξώδικα, δελτία τύπου, αφίσες κλπ).

Το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα που διαπιστώσαμε, ύστερα από ενημέρωση Συναδέλφων (σε εμάς δεν στάλθηκε), πως η ΠΟΣΤ έστειλε μέσω του δικτύου του ΕΛΤΑ μια ανακοίνωση, η οποία είναι....
  ανηρτημένη και στην ιστοσελίδα της.


ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ
26.05.10
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της χώρας μας.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ή άποψη ότι κάθε γενιά βιώνει ένα πόλεμο.
Δυστυχώς για τη γενιά μας αυτός ο πόλεμος είναι πιο σκληρός, πιο αδυσώπητος και χωρίς έλεος. Είναι ένα οικονομικός πόλεμος, χειρότερος και απ’ αυτόν του 1929 που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πολύ χειρότερες μέρες.
Κράτη, Κυβερνήσεις, Ενώσεις Κρατών παρακολουθούν στην καλύτερη περίπτωση έντρομοι τις κινήσεις μιας ομάδας κερδοσκόπων, «αγορά τους αποκαλούν», να επενδύουν στην αύξηση των οικονομικών λογαριασμών τους ποντάροντας στις χρεοκοπίες των Κρατών και στην εξαθλίωση των λαών. Απαιτούν το αίμα στρατιών ανέργων ομήρων για να ικανοποιήσουν την αδηφάγο κερδοσκοπική λαιμαργία τους.
Ο λαός στην πατρίδα μας έδωσε πριν 8 μήνες με μεγάλη μάλιστα πλειοψηφία, την εντολή σε μια νέα Κυβέρνηση να επαναφέρει τη χώρα μας σε δρόμους ανάπτυξης.
Οι εξελίξεις όπως όλοι μας τις βιώνουμε  είναι πολύ αρνητικές.

Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, το Δημόσιο χρέος, τα ελλείμματα, οι δανειστικές ανάγκες του κράτους, συνθέτουν την αντικειμενική σκληρή οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας που συμπληρώνεται επιπλέον με τις δομικές της αδυναμίες (κακοδιαχείριση, φοροδιαφυγή, πελατειακές σχέσεις ετών, κ.λ.π.).
Η κυβέρνηση σ’ αυτή την κρίση έλαβε τα επώδυνα μέτρα κύρια σε βάρος των εργαζόμενων και συνταξιούχων.
Οι εργαζόμενοι αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις σ’ αυτές τις πολιτικές, σ’ αυτές τις συνταγές της Τρόϊκας που με βίαιο τρόπο μειώνουν το βιοτικό επίπεδο του λαού μας τουλάχιστον κάτω του 25%.Αυτές είναι οι απαιτήσεις τους.Οι Έλληνες πρέπει να γίνουν φτωχότεροι για να έχουμε ευημερία στους αριθμούς.
Τα πράγματα  στο χώρο των Ταχυδρομείων δεν θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα.Η αλληλογραφία συρρικνώνεται, η κρίση χτύπησε την πόρτα μας και δυστυχώς οι μελέτες αναφέρουν ότι τα επόμενα χρόνια τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα.Όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι, η ΠΟΣΤ με όλα τα μέσα που έχουν στη  διάθεση τους προσπαθούσαν να έχουν τα ΕΛΤΑ στο κέντρο του ενδιαφέροντος ώστε η εξουσία όταν θελήσει να οδηγήσει την επιχείρηση σε απαξίωση και ξεπούλημα, να αντιμετωπίσει την αντίδραση της Κοινωνίας.
Κι αυτό πιστεύουμε ότι το καταφέραμε.Θυμηθείτε όλοι σας πόσο δυνατή ήταν η συμπαράσταση της Κοινωνίας, όταν επιχειρήθηκε να δοθεί η Δημόσια Αλληλογραφία σε ιδιώτες ανταγωνιστές.Θυμηθείτε πόσες μάχες έδωσε το συνδικάτο μας για να φέρουμε τον Οργανισμό σε ένα υψηλό επίπεδο, και τους εργαζόμενους σε καλή οικονομική κατάσταση, υπογράφοντας συλλογικές συμβάσεις, μέσα από τη σθεναρή αντίδραση μας σε πολιτικές διαχωρισμού σε νέους και παλιούς, σε πολιτικές συρρίκνωσης και ξεπουλήματος των Ταχυμεταφορών και την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου του Τ. Τ..
Δεν μπορούμε να φανταστούμε την κατάσταση που θα ήταν σήμερα ο ΕΛΤΑ αν δεν υπήρχε αυτή η σθεναρή αντίδραση μας στις πολιτικές της τελευταίας πενταετίας.
Πρώτη απ’ όλους η ΠΟΣΤ λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της ηγεσίας του Υπουργείου από τους νέους Υπουργούς, απαίτησε  με έγγραφα, εξώδικα, παραστάσεις να μπει άμεσα νέα διοίκηση στον  Οργανισμό που θα  παραλάβει από την παλαιά,  μετά από πλήρη καταγραφή της υπάρχουσα κατάστασης (ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2009).
Δυστυχώς και η νέα Κυβέρνηση άργησε να τοποθετήσει Διοίκηση στον Οργανισμό.
Μετά από 6 μήνες τοποθετήθηκε νέα Διοίκηση στα ΕΛΤΑ και τις Ταχυμεταφορές.
Αυτή η καθυστέρηση επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση στη συγκεκριμένη οικονομική και χρονική συγκυρία.

Προκηρύξαμε 24ωρη απεργία στις 26 Απρίλη, η οποία ανεστάλη μετά την τριμερή σύσκεψη που είχαμε για τα άμεσα προβλήματα και το μέλλον του ΕΛΤΑ και τις απαντήσεις που πήραμε.
Μετά τις επαφές κάποια θέματα πήραν το δρόμο τους. Δόθηκε έστω και καθυστερημένα μια μερική λύση στο θέμα των εκτάκτων, το εκλογικό επίδομα, ξεκίνησε η διαδικασία στελέχωσης του οργανισμού και εξοφλήθηκε μεγάλο μέρος των οικονομικών υποχρεώσεων της πολιτείας προς τον ΕΛΤΑ και εντάχθηκαν προγράμματα στο ΕΣΠΑ.Εκκρεμούν για τον Οργανισμό μας μεγάλα και σημαντικά ζητήματα  που θέλουν άμεσες αποφάσεις και  παρεμβάσεις όπως είναι το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο, ο εξορθολογισμός δαπανών και ο έλεγχος της μέχρι τώρα πορείας του ΕΛΤΑ.
Το σχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε δεν στηρίζεται σε πραγματικές βάσεις, είναι ελλειμματικό, πιστό αντίγραφο σε φιλοσοφία και απεικόνιση του προϋπολογισμού του 2009 και όποια κερδοφορία παρουσιαστεί στο τέλος του έτους θα στηρίζεται  στις περικοπές των μισθών κατά 10%, των δώρων και των επιδομάτων των εργαζόμενων.  Φέτος δηλαδή μετά την ωμή παρέμβαση της Κυβέρνησης στους μισθούς μας, ο ΕΛΤΑ κερδίζει πέραν των 60 εκατ. € και όπως γίνεται κατανοητό χωρίς κανένας να κάνει τίποτα, στο τέλος της χρονιάς βγάζουμε και πλεονάσματα
Οι εργαζόμενοι περιμένουν από την Διοίκηση και την Κυβέρνηση να μας πουν τι θα κάνουν ώστε ο ΕΛΤΑ να ξεφύγει από την ύφεση.
Και μάλιστα όσο το δυνατό γρηγορότερα. Συνεπώς η Διοίκηση του Οργανισμού πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τους ράθυμους και αργούς ρυθμούς της  και να λάβει μέτρα στην κατεύθυνση ανάπτυξης της Επιχείρησης.

Περιμένουμε λοιπόν άμεσα Σχέδιο – Πλαίσιο Δράσης και Ανάπτυξης ενεργειών που θα φέρουν σε φάση ανάπτυξης τον ΕΛΤΑ, που θα τον κάνουν βιώσιμο, ανταγωνιστικό εν όψει της απελευθέρωσης, αναβαθμίζοντας την ποιότητα υπηρεσιών και με νέα προϊόντα και υπηρεσίες θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, το εισόδημα και ο δημόσιος χαρακτήρας του.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Οι καταγγελίες μας όλα αυτά τα χρόνια για τις χορηγίες, τις φιέστες, για τη λειτουργία των Ταχυμεταφορών, για τις προσλήψεις αχρείαστων δικηγόρων και συμβούλων ήταν σε κάποια συρτάρια αναξιοποίητες μέχρι πρότινος.
Και ξαφνικά,  δημοσιότητα.
Και ξαφνικά ο ΕΛΤΑ στα μανταλάκια.
Και ξαφνικά ένας δημόσιος Οργανισμός και μάλιστα ο αρχαιότερος  οργανισμός βάλλεται ποικιλοτρόπως.

Οι  εργαζόμενοι και πάλι τώρα λένε ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.Δεν θα επιτρέψουμε όμως αυτό να είναι το άλλοθι της Κυβέρνησης προς την κοινωνία για να εφαρμόσει πολιτικές απαξίωσης και ξεπουλήματος του.Σ’ αυτό το σημείο θα είμαστε όλοι ΑΠΕΝΑΝΤΙ τους.
Ο  ΕΛΤΑ θα παραμείνει ο Δημόσιος φορέας παροχής καθολικών υπηρεσιών στην πατρίδα μας.
Η αποκατάσταση του κύρους του Οργανισμού και των στελεχών του είναι επιτακτική ανάγκη. Μαζί με τα ξερά δεν θα καούν και τα χλωρά.Βέβαια συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζετε ότι ένας πόλεμος συμφερόντων μαίνεται και στο χώρο μας.
Κάποιοι, ελάχιστοι όμως, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια είχαν την ασυλία του βαθμού και του παχυλού μισθού τους,
θεώρησαν ότι με την αλλαγή της Κυβέρνησης ήταν η εποχή που θα διεκδικούσαν μερίδιο εξουσίας που δεν τους ανήκε. Δεν στρέφονται ενάντια αυτών που δεν τους «δικαίωσαν» αλλά ενάντια των εργαζόμενων και των συνδικάτων τους.
Ζούμε πράγματι πρωτόγνωρα γεγονότα. Αυτοί που 5 χρόνια ήταν σιωπηλοί,  φοβούμενοι για τη θέση τους έγιναν ξαφνικά τιμητές των πάντων, αρθρογραφώντας  επωνύμως σε ιστοσελίδες αλλά και λασπολογώντας ανώνυμα  εναντίον των πάντων, χτυπούν ύπουλα κάτω από τη μέση χωρίς έλεος, θεσμούς, ανθρώπους  και υπολήψεις. Μολύνουν τους συναδέλφους με ανυπόγραφες καταγγελίες επιδιώκοντας τι ; Ποιών το σχέδιο επιτελούν; Ποιοι κρύβονται από πίσω τους; Ποιο είναι το διακύβευμα; Τι διαπραγματεύονται με όσα γράφουν ;  Ο χρόνος θα απαντήσει για όλους και για όλα.
Τώρα ανακάλυψαν ότι η Ομοσπονδία συμμετέχει στο ΚΕΚ και στις Ταχυμεταφορές;  ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ;

Καλούμε τη Διοίκηση να λάβει θέση στα γεγονότα γιατί, σε διαφορετική περίπτωση οι ευθύνες της θα είναι τεράστιες και θα καταλογιστούν.
Ο Διευθυντικός συνδικαλισμός είναι το πρόσωπο άλλων παλαιότερων χρόνων. Των χρόνων που οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες ήταν στον Προκρούστη.
Επίσης καλούμε τη Διοίκηση να περιφρουρήσει την θεσμική λειτουργία και εκπροσώπηση της γιατί τελευταία πληθαίνουν οι καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες συναδέλφων για παραδιοικητικό μηχανισμό που αναπτύσσει παράλληλη διοικητική δραστηριότητα, ελπίζουμε χωρίς την ανοχή της.
Αυτά τα μοντέλα έχουν καταδικαστεί και κοπεί εν τη γενέσει τους, όποτε και αν παρουσιάστηκαν στον ΕΛΤΑ.
Σαν συνδικάτο και ως εκπρόσωποι ενός θεσμού με βαριά παρακαταθήκη στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, διαμηνύουμε σε κάθε «γνωστή και άγνωστη» κατεύθυνση  τα εξής :Όσο κι αν προσπαθήσετε , όσο κι αν λειτουργήσετε ως εφιάλτες του συνδικαλιστικού κινήματος, όσο κι αν λασπολογήσετε, το μόνο που θα καταφέρετε στο τέλος είναι να ψάχνετε τόπο να κρυφθείτε.
Αν νομίζετε ότι θα φιμώσετε και θα φοβίσετε το συνδικάτο με απειλές, με συκοφαντίες εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες, αίμα δεν θα ρουφήξετε. Είσαστε απόντες από τους ταξικούς αγώνες και διεκδικείτε μαζικοποίηση όταν νοιώσατε ότι πλήττονται τα συμφέροντά σας.
Βέβαια και αυτοί που σας φιλοξενούν στα blogs τους, εντός του εργασιακού μας χώρου  σας γνωρίζουν πολύ καλά και σας καταλαβαίνουν. Δημοσιοποιούν όμως τις απόψεις σας αναπαράγοντας έτσι την παραπολιτική, γιατί και αυτών η μέχρι σήμερα παρουσία τους και η πολιτική τους ανάλυση εξαντλείται (συνειδητά ή ασυνείδητα) σε θέματα παραπολιτικής.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε τον αγώνα μας συντεταγμένα για να βελτιώσουμε την θέση της επιχείρησής μας στην αγορά, να γίνει πρότυπο εξυπηρέτησης των πολιτών.
Ο αγώνας αυτός παρά τις αντιξοότητες, παρά τις συνθήκες  που επικρατούν, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας θα δικαιωθεί.
Εμείς και δράσεις αναπτύξαμε και θα αναπτύξουμε για να απαλύνουμε τα μέτρα που επέβαλε η Κυβέρνηση και παρεμβάσεις κάναμε για να μην περικοπεί στους συνταξιούχους μας το 10% στις συντάξεις τους και κοινωνικά προγράμματα προσφέρουμε στους συναδέλφους.
Έχουμε έτοιμο και θα το ανακοινώσουμε στους αρμόδιους ένα νέο επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Σχέδιο.
Παράλληλα και το διεκδικητικό μας πλαίσιο για το 2010 διαμορφώσαμε δίνοντας το στίγμα μας για τον ΕΛΤΑ και την απαίτησή μας για ένα καλύτερο αύριο. Οι όροι του Σχεδίου παραθέτονται παρακάτω.
    
ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Ε. Σ. Σ. Ε. 2010


Όρος 1ος

 Με δεδομένη τη συγκυρία και τη δεινή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού που για πρώτη φορά μετά από 11ετή συνεχή οικονομική κερδοφορία, καταγράφει ελλείμματα 37 εκ. € το 2009,  Κυβέρνηση, Διοίκηση του ΕΛΤΑ και Ομοσπονδία με υπευθυνότητα και σαφήνεια μέσα από ένα ειλικρινή και υπεύθυνο διάλογο καταρτίζουν και συνομολογούν βραχύχρονο επιχειρησιακό σχέδιο που θα επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα βάσει του οποίου θα οδηγηθεί ο ΕΛΤΑ, οι Ταχυμεταφορές και συνολικά όλος ο όμιλος σε ανασυγκρότηση και αναπτυξιακή πορεία.Γνωρίζουμε όλοι ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά γιατί τα δεδομένα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αλλάζουν συνεχώς και οποιαδήποτε παρέμβαση γίνει με καθυστέρηση, θα είναι δύσκολη η αναστροφή της πορείας του Οργανισμού.
Όρος 2ος
Υλοποίηση της απόφασης του Δ. Σ.  ΕΛΤΑ που ήδη έχει εγκριθεί για τις προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ χωρίς διαχωρισμό σε νέους και παλαιούς, διεκδικώντας  παράλληλα  κάλυψη όλων  των κενών  της  χώρας.

Όρος 3ος

Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ώστε να αποφασίζει το Δ. Σ.  του ΕΛΤΑ, στα πλαίσια του προϋπολογισμού του, για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190 / 94, με δεδομένο ότι η ροή των εργασιών των Υπηρεσιακών μας Λειτουργιών παρουσιάζει μεγάλες εποχικές μεταβολές στη διάρκεια του έτους. Τα ΕΛΤΑ είχαν εξαιρεθεί με το Ν. 3185 / 2003 από την έγκριση των τριών συναρμόδιων υπουργών για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού.
Όρος 4ος
Αυξήσεις στο μισθολόγιο των εργαζομένων που θα συμπεριλαμβάνουν :
Αύξηση αποδοχών που να καλύπτει τον δείκτη τιμών καταναλωτή.   
Αναπλήρωση της απώλειας του εισοδήματος που να καλύπτει το κόστος των σημερινών βιοτικών αναγκών.   
Αύξηση αμοιβών που σταδιακά να οδηγούν σε σύγκλιση μισθών και εισοδημάτων με τους εργαζόμενους στις χώρες της Ε. Ε. (αναπτυγμένος πυρήνας των 15).
Όρος 5ος
Ποσοστό από τα κέρδη του Οργανισμού διανέμεται στο προσωπικό ανάλογα με τη συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην αύξηση των εσόδων του, σύμφωνα με τους δείκτες ποιότητας.
Όρος 6ος
Αύξηση των εισφορών εργοδότη και εργαζομένου στο ΤΕΑ ΕΛΤΑ και βελτίωση του συμβολαίου της ομαδικής ασφάλισης.
Όρος 7ος
Με δεδομένες τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, στο μισθολόγιο και στη στήλη των χρονοεπιδομάτων προστίθεται ένα ακόμη κλιμάκιο χρονοεπιδόματος.

Όρος 8ος

Αναγνωρίζεται επιπλέον χρόνος ασφάλισης που διανύθηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Όρος 9ος

Με βάση τις ανάγκες του Οργανισμού και με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει σε διάφορους τομείς λειτουργίας του, συστήνεται επιτροπή η οποία εντός 4μήνου θα καταγράψει τις ανάγκες και τις θέσεις εργασίας που είναι απαραίτητο να στελεχωθούν με μετατάξεις υπαλλήλων άλλων κλάδων του ΕΛΤΑ.
Όρος 10ος
Οι επιτροπές των όρων 5 και 16 της Ε. Σ. Σ. Ε. 2008 – 2009 εντός 4μήνου ολοκληρώνουν το έργο τους και καταθέτουν τις προτάσεις τους εντάσσοντας σε αυτές ό,τι ευνοϊκό έχει καταγραφεί από την εργατική νομοθεσία και τις Ε. Σ. Σ. Ε. της Γ. Σ. Σ. Ε
.Όρος 11ος
Αρμόδια επιτροπή μελετά και προτείνει νέο πλαίσιο χορήγησης αναρρωτικών αδειών.

Όρος 12ος

Όλοι οι όροι προηγούμενων  Σ. Σ. Ε. που δεν έχουν υλοποιηθεί είτε λόγω δυσκολιών είτε λόγω άλλων παραγόντων ισχύουν στο ακέραιο από την ημερομηνία υπογραφής τους (υλικοτεχνικά μέσα, στολές, κράνη, τσάντες, λάστιχα αγροτικών διανομέων κ.λπ.)
.Όρος 13ος
α)      Λήψη άμεσων και συγκεκριμένων μέτρων για την ασφάλεια του προσωπικού και την περιουσία του Οργανισμού λόγω των αυξημένων εγκληματικών ενεργειών που έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.
β)      Ο ΕΛΤΑ εκτός της ηθικής και ψυχολογικής υποστήριξης που προσφέρει στα θύματα ληστειών καλύπτει και όλα τα επιπλέον έξοδα που προκύπτουν από το κόστος περίθαλψης τους  τα οποία δεν καλύπτονται από τον Ασφαλιστικό Φορέα και το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Όρος 14ος

Αναβάθμιση του ρόλου του ΚΕΚ ΕΛΤΑ με προγράμματα που θα καλύπτουν τις απαιτήσεις του Οργανισμού για όλους τους κλάδους και παράλληλα επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. Η αποζημίωση των εκπαιδευομένων να καλύπτει το κόστος μετακίνησης και παραμονής τους.


Όρος 15ος

Επανεξέταση της αποζημίωσης όλων των υπαλλήλων που χρησιμοποιούν ιδιόκτητα μέσα για υπηρεσιακό έργο
.Όρος 16ος
Εκσυγχρονισμός του μηχανοκίνητου στόλου ΕΛΤΑ, με λήψη μέτρων και προδιαγραφών ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

Όρος 17ος

Επανεξέταση του καθεστώτος αποζημίωσης για τους αποσπασμένους σε νησιά.
Όρος 18ος
Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών στους υπαλλήλους του ΕΛΤΑ των οποίων οι περιοχές εντάσσονται σε αυτό το καθεστώς.
Όρος 19ος
Στο προσωπικό που απασχολείται στο έργο συντήρησης των αυτόματων μηχανών διαλογής των Κέντρων Διαλογής : Κ. Δ. Α.  ΚΑΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΤΡΑΣ το χορηγούμενο επίδομα εκμετάλλευσης καθορίζεται σε ποσοστό 10 %
.Όρος 20ος
Διαμόρφωση του επιδόματος εκμετάλλευσης σε επίπεδα που να ανταποκρίνεται στις δύσκολες συνθήκες του έργου της διανομής.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 
Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να υποκύψουμε στους εκβιασμούς των εγκάθετων, των επώνυμων και ανώνυμων συκοφαντών.Σύντομα  θα καταλάβουν τι εννοούμε.Θα νοιώσουν τη δύναμη, την οργή και την μήνη όλου του συνδικαλιστικού κινήματος.
Τα παιχνιδάκια τέλος. Απομονώστε τους διαχρονικά βολεμένους, αυτούς που εξυπηρετούν «ίδια» συμφέροντα και όχι τα δικά σας.
Θέλουν ν’ αδρανοποιήσουν την συνδικαλιστική μας παρέμβαση για να πετύχουν τη διάλυση του ΕΛΤΑ.
Δύναμη και νομιμοποιητική βάση είναι οι εργαζόμενοι, που ψηφίζουν και  επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν πρόσωπα – πρακτικές – πολιτικές.
Συνεχίζουμε αποφασιστικά και με ευθύνη υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του ΕΛΤΑ και των εργαζομένων.
Στην ενημέρωση μας αυτή δώσαμε βαρύτητα στα εσωτερικά μας και στην επιχείρηση.Δεν αποκόβουμε όμως τη δράση μας από το υπόλοιπο Σ. Κ. για τα τεράστια προβλήματα που απασχολούν την χώρα και την κοινωνία.Αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε στην πολιτική που περιθωριοποιεί τα μεσαία και κατώτερα στρώματα.
Αντιστεκόμαστε στη μονόπλευρη και άδικη πολιτική που κόβει τους μισθούς, τα επιδόματα, τις συντάξεις και οδηγεί σε ύφεση, ανεργία, φτώχεια.
Λέμε όχι στην κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και στις συντάξεις βοηθήματα. Ισχύουν για μας οι κόκκινες γραμμές όσο κι αν τα μνημόνια και οι διεθνείς επιτηρητές έχουν υποκαταστήσει την εκτελεστική εξουσία.
Λέμε όχι στη μείωση των συντάξεων.ΟΧΙ στην αύξηση των ορίων ηλικίας.Ναι στο δημόσιο, αναλογικό, αναδιανεμητικό σύστημα.
Συνεχίζουμε δυναμικά για τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας με πλήρη απασχόληση ενάντια στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ