23 Απρ 2010

Σύντομα ξεκινούν οι αξιολογήσεις

(Μετά την εξέλιξη του ΔΝΤ, πιστέψτε με δεν έχω καμιά διάθεση να γράψω τίποτα. Αυτό το κείμενο το είχα γράψει νωρίτερα και γι' αυτό το αναρτώ.)

Το προεδρείο της ΠΟΣΤ ζήτησε και πήρε εξουσιοδότηση κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην χθεσινή συνεδρίαση να υπογράψει κοινή συμφωνία με την διοίκηση για την στελέχωση των θέσεων ευθύνης μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Η απόφαση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, όμως υπάρχει ένα σοβαρό αγκάθι στην όλη....
διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί.

Κατά τα έτη 2008 και 2009 με ευθύνη των τότε διοικήσεων δεν υπάρχουν βαθμολογίες για τους προϊσταμένους που κατείχαν θέσεις ευθύνης, είτε μέσω αξιολόγησης, είτε μέσω ανάθεσης.

Αυτό κατά την γνώμη μας αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, που πρέπει να ξεπεραστεί πριν τις νέες αξιολογήσεις.
Είναι άδικο για τους συναδέλφους προϊσταμένους που κατείχαν θέσεις ευθύνης τα δύο τελευταία χρόνια, να μην πάρουν τα μόρια που αναλογούν σ’ αυτή την χρονική περίοδο.
Δεν είναι ευθύνη δική τους, αν η διοίκηση του ΕΛΤΑ δεν τους αξιολόγησε αδικώντας τους καταφανέστατα σε σχέση με όσους Συναδέλφους τους κατείχαν θέση ευθύνης παλαιότερα.

Κατά συνέπεια οι νέες αξιολογήσεις δεν μπορούν να ξεκινήσουν αν δεν αποκατασταθεί αυτή η εκκρεμότητα και αν οι υποψήφιοι δεν ξεκινούν με τις ίδιες προϋποθέσεις στην αφετηρία διεκδίκησης και κατάληψης κάποιας θέσης ευθύνης.

Εκτός κι αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους άλλα πράγματα.

Αυτή ήταν και η θέση που πήραμε στο χθεσινό ΔΣ της ΠΟΣΤ.