27 Απρ 2010

Επιχείρηση Δούρειος ίππος στα ΕΛΤΑ;;; (Σχόλια αναγνωστών)

Γράφει ο Γερόλυκος:

Η απελευθέρωση της Ταχυδρομικής Αγοράς το 2013 ανοίγει την όρεξη στους Μεγαλοκαρχαρίες του Κεφαλαίου.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε με την πώληση των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ, από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σταμάτησε στο παρά πέντε όταν ο Όμιλος  έκανε πίσω διότι τα λεφτά που ζητούσε η τότε Κυβέρνηση της ΝΔ του φάνηκαν πολλά , ενώ  ήθελε να αγοράσει το Δεξιό Βραχίονα – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ - του ΕΛΤΑ αντί πινακίου φακής , περίπου στα 11 εκατομμύρια € .

Το ερώτημα όμως παραμένει.

Εγκατέλειψε την προσπάθεια ή οργανώνεται και μεθοδεύει να επιτύχει τους σκοπούς του με ..
μια νέα Επιχείρηση Δούρειος ίππος στα ΕΛΤΑ;

Σίγουρα η προηγούμενη εμπειρία  μας  δείχνει περίτρανα τις προθέσεις και τις ορέξεις του.  Καιροφυλακτεί να αρπάξει  τα φιλέτα του Ταχυδρομικού ΄Εργου.

Σήμερα με την μεγάλη οικονομική κρίση , την επερχόμενη απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς και των μέτρων που θα μας επιβάλλει το ΔΝΤ , οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για τους κάθε λογής πλιατσικολόγους της Δημόσιας Περιουσίας αλλά και του ΕΛΤΑ.

Με αυτά τα δεδομένα καλούνται να ξεκαθαρίσουν προθέσεις, σκοπούς, στόχους και ρόλους:

Η Νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Η Νέα Διοίκηση του ΕΛΤΑ

Η Ηγεσία του Συνδικαλιστικού Κινήματος στα ΕΛΤΑ

Οι Εργαζόμενοι και τα Στελέχη του ΕΛΤΑ.

Αξιολογώντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα έχουμε και λέμε.

Κυβέρνηση: ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας , "έχει δηλώσει ότι τα ΕΛΤΑ και οι ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ θα παραμείνουν στον έλεγχο του Κράτους".

Η Νέα Διοίκηση δια του Προέδρου της κ. Πάνου Βουρνά: "Τα ΕΛΤΑ θα διατηρήσουν τον Δημόσιο Χαρακτήρα τους και δεν θα χάσουν το Δεξί τους Χέρι τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ".

Η Ηγεσία του Συνδικαλιστικού Κινήματος πιστεύουμε πως αγωνίζεται για τους ίδιους στόχους.

Οι εργαζόμενοι όλα αυτά χρόνια έχουν δείξει με την στήριξη τους στις εκάστοτε Διοικήσεις και στους Αγώνες του Συνδικάτου ότι ξέρουν να παλεύουν αλλά και να μοχθούν για τη διαφύλαξη του Κρατικού και Δημόσιου Χαρακτήρα του ΕΛΤΑ.

Με τα Στελέχη όμως τι γίνεται;;

Όλα τα Στελέχη  πιστεύουν σε αυτούς τους στόχους;; ή έχουμε κάποια Στελέχη που έχουν ΜΙΔΗΣΕΙ και δουλεύουν υπόγεια για να βοηθήσουν τους στόχους του Ομίλου  για να ξεπουληθούν τα ΕΛΤΑ;;

Εδώ οι ευθύνες πέφτουν κύρια στον Νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χ. Βαρσάμη, ποια Πρόσωπα θα επιλέξει για τις καίριες θέσεις του Διοικητικού Μηχανισμού , αλλά και πως θ' αντιμετωπίσει όλους αυτούς που κινούν εδώ και χρόνια παρασκηνιακά, τα νήματα των επιλογών των Διοικητικών Στελεχών.

Οι επιλογές των Νέων Διοικητικών Στελεχών, θα σηματοδοτήσουν το Μέλλον των ΕΛΤΑ αλλά και των Εργαζόμενων. Αυτά τα Στελέχη μαζί με όλους μας θα επωμιστούν το δύσκολο έργο να κρατήσουν ζωντανό τον ΕΛΤΑ αλλά και τις ελπίδες και τα όνειρα των Εργαζόμενων,  πρέπει να στηριχθούν για να  αντέξουν στις πιέσεις και στις προσπάθειες εκφοβισμού και εξαγοράς τους για να μην ξεπουληθούν τα ΕΛΤΑ και οι ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΤΑ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ, τον Αρχιμάστορα και τα τσιράκια του τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, ας μην τους αφήσουμε να πετύχουν τους σκοπούς τους.
  Ο Γερόλυκος