27 Απρ 2010

Εξώδικο του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Π/Δ Θεσσαλονίκης

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Της Πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης με την επωνυμία « ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΤΑ ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΛ 1)», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, Οδός Λαγκαδά 199, Τ. Κ. 564 01 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣ-ΚΗΣ , όπως νόμιμα εκπρο-σωπείται.

ΠΡΟΣ
Τη Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση με την επωνυμία ΠΟΣΤ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους 11-15, Τ.Κ. 104 32 ΑΘΗΝΑ, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ
Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΤΑ Α.Ε. , που εδρεύει στην Αθήνα , οδός Απελλού 1,
Τ.Κ. 101 88 ΑΘΗΝΑ, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.


Κύριοι,

Κατά την Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού σας Συμβουλίου στις 22-04-2010, αποφασίσατε την υπογραφή Κοινής Συμφωνίας χωρίς να έχουν τηρηθεί ούτε κατ΄ελάχιστον τα προβλεπόμενα του Άρθρου 24, Παράγραφος 4 του Καταστατικού σας.

Η προαναφερθείσα προωθούμενη Κοινή Συμφωνία προβλέπει στον Όρο 1 ότι: «Ειδικώς για την....
 κάλυψη όλων των ανωτέρω θέσεων ευθύνης, που η διαδικασία αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί εντός του έτους, δεν θα ληφθεί υπόψη το υπο-κριτήριο Β.5.1, του όρου ΣΤ.4 του Συστήματος Στελέχωσης, για τα έτη 2008 και 2009».

Σας δηλώνουμε λοιπόν ότι η τυχόν συνομολόγηση τέτοιας διαδικασίας αδικεί τους συναδέλφους – μέλη μας που κατείχαν θέση ευθύνης στάθμης Διεύθυνσης, Τομέα και Τμήματος κατά τα Έτη 2008 και 2009 και έρχεται σε αντίθεση με την παράγραφο 4 , του Όρου 1, της με Ημερομηνία 26-3-2009 Κοινής Συμφωνίας με το ίδιο θέμα.

Διαμαρτυρόμαστε για την απόφασή σας να αλλάξετε πολιτική για το θέμα και να μην επιμείνετε στην πάγια θέση ότι για να προχωρήσουν οι διαδικασίες Στελέχωσης, «θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης της θητείας των θέσεων ευθύ-νης», χωρίς μάλιστα προηγουμένως να διαβουλευτείτε με τη συνδικαλιστική μας οργά-νωση- μέλος σας, που όπως γνωρίζετε αμιγώς εκπροσωπεί Διοικητικούς Υπαλλήλους του ΕΛΤΑ.

Σας καλούμε να τακτοποιήσετε τόσο από πλευράς διαδικασίας, θωρακίζοντας το θε-σμό έναντι μελλοντικών προσφυγών από θιγόμενους που είναι βέβαιο ότι θα γίνουν, όσο και από πλευράς ουσίας προστατεύοντας τον κόπο και την αυταπάρνηση εκατο-ντάδων συναδέλφων, που πάσχισαν και κράτησαν τον Οργανισμό όρθιο, παρά τις αντι-ξοότητες, την προηγούμενη διετία.

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, ημών και των μελών μας ενώπιον αρμόδιων δικαστηρίων και αρχών, Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επι-δώσει την παρούσα, προς την Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση ΠΟΣΤ, που ε-δρεύει στην Αθήνα , οδός Αριστοτέλους 11-15 και σε όσους κοινοποιείται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, αντιγράφοντας ταύτη ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΗΤΣΙΟΣ                          ΕΥΑΓ. ΓΚΑΝΤΑΡΑΣ