20 Απρ 2010

Θετική εξελίξη με τις προσλήψεις συμβασιούχων στα ΕΛΤΑ

Όλα δείχνουν πως θα γίνουν τελικά προσλήψεις εποχικού προσωπικού στα ΕΛΤΑ μέσα στο Μάιο, για την πρόσκαιρη τουλάχιστον αντιμετώπιση της μεγάλης έλλειψης του μόνιμου προσωπικού και την μερική αποκατάσταση της φθαρμένης αξιοπιστίας του Ταχυδρομείου το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας τα ΕΛΤΑ θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε προκήρυξη για πρόσληψη  850 περίπου....
  συμβασιούχων εποχικών υπαλλήλων στην Αττική   και στην συνέχεια άλλων 1.000 περίπου και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο αριθμός των  συμβασιούχων που πρόκειται να προσληφθούν θα είναι μειωμένος κατά 50% σε σχέση με τις υπάρχουσες ανάγκες. Όλες οι συμβάσεις θα είναι οκτάμηνης (8) διάρκειας.

Δυστυχώς το πρόβλημα του αποκλεισμού για τους παλαιότερους εποχικούς υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει  24 μήνες  με προηγούμενες συμβάσεις, συνεχίζει να υφίσταται.

Η προκήρυξη θα περιλαμβάνει ειδικότητες διανομέων, οδηγών, διαμετακομιστών και προσωπικό εσωτερικής εκμετάλλευσης,  θα καλύπτει όλο το 2010 και δεν θα υπάρξει άλλη  για αναπλήρωση των κανονικών αδειών. Με αυτούς τους  συμβασιούχους πρέπει να καλυφθούν τα κενά των μονίμων (φτάνουν τα 2.700) και να αναπληρωθούν και οι αδειούχοι συνάδελφοι του καλοκαιριού!!!!!!!!!!!

Οι προϋποθέσεις που θα βάζει η νέα προκήρυξη καθώς και τα προαπαιτούμενα προσόντα πρόσληψης των υποψηφίων διαφοροποιούνται μερικά σε σχέση με αυτά που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Η πλέον σημαντική διαφοροποίηση έχει να κάνει με την προσμέτρηση της εμπειρίας στο αντικείμενο της εργασίας, που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

Λεπτομέρειες της προκήρυξης θα αναρτήσουμε τις επόμενες ημέρες, εφόσον τελικά οριστικοποιηθεί.