26 Μαρ 2010

Άνθρακες ο θυσαυρός . . .

Γράφει ο Γ. Κ.

Για να κάνεις μπλόφα, πρέπει να ξέρεις καλό πόκερ.

Κι όταν το πιστόλι βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, εξαρτάται ποιος είναι πιο γρήγορος για να το πάρει. Και η Γερμανίδα αποδείχτηκε Λούκι Λουκ.

Μπλοφάραμε...... για να εκβιάσουμε την Ευρώπη, με προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ.

Ας πάρουμε λοιπόν και με βούλα την εμπλοκή του ΔΝΤ για να συνειδητοποιήσουμε την σκληρή πραγματικότητα.

Αν, για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης της Ελληνικής οικονομίας, πρέπει πρώτα να υπάρξει....
αδυναμία χρηματοδότησης της χώρας, τότε για ποιο λόγο χρειάστηκαν τόσες πιέσεις προς την κυρία Μέρκελ;  Που μάλιστα δεν απέδωσαν ! ! !
Αφού τελικά πέρασε την θέση της και δεν γλυτώνουμε την εμπλοκή του ΔΝΤ. Το οποίο απ’ ότι ακούσαμε, είχε αποστείλει εκπρόσωπο του στη χώρα μας, μαζί με τους εκπροσώπους της Κομισιόν, για να εγκρίνει τα οικονομικά μέτρα.

Μήπως όλη αυτή η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις για τη λήψη της σχετικής απόφασης και η δημιουργία των εφιαλτικών σεναρίων για πέντε ολόκληρους μήνες, είχε να κάνει με την δικαιολογία της επιβολής των πρωτοφανών, εξοντωτικών οικονομικών μέτρων και τον μετριασμό των κοινωνικών αντιδράσεων.

Και τελικά ποια η διαφορά της χθεσινής απόφασης με όσα εφαρμόστηκαν στις περιπτώσεις της Ουγγαρίας της Λετονίας και της Ρουμανίας, που και εκείνες πήραν κοινή βοήθεια και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το ΔΝΤ και παρά το γεγονός πως δεν ήταν μέλη της Ευρωζώνης.

Η συμφωνία δεν αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, που δεν είναι άλλο από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού.

Η μόνη θετική εξέλιξη είναι η απόφαση του Τρισέ για τα ελληνικά ομόλογα. Αφού δίνει ανάσα ρευστότητας στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση με τα ΜΜΕ να προπαγανδίζουν την χθεσινή απόφαση σαν μεγάλη επιτυχία ! ! !