16 Μαρ 2010

Επιτέλους . . . .


Βουλή - Εγκρίθηκε από την επιτροπή ΔΕΚΟ η νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ

Την διαβεβαίωση ότι θα διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των ΕΛΤΑ έδωσε ο Υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του διορισμό του νέου προέδρου του Οργανισμού Παναγιώτη Βουρνά, καθώς και του νέου διευθύνοντα συμβούλου, Χρήστου Βαρσάμη.

Υπέρ της στελέχωσης της νέας διοίκησης των ΕΛΤΑ με τους κ.κ. Βουρνά και Βαρσάλη τάχθηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν παρών και λευκό, αναγνωρίζοντας πάντως ότι και οι δύο έχουν πλούσιο βιογραφικό.

Τόσο ο κ. Βουρνάς όσο και ο κ. Βαρσάμης, έδωσαν έμφαση στην άμεση και στοχευμένη δράση που πρέπει, όπως τόνισαν, να αναπτύξει ο Οργανισμός για να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς που θα γίνει το 2013 βάσει σχετικής κοινοτικής οδηγίας. «Μέχρι το 2013 χρειάζεται να κάνουμε μεγάλο αγώνα για να μας βρει μπροστά από τους ανταγωνιστές μας.

Αν μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα την υποδομή του Οργανισμού και το ανθρώπινο δυναμικό του, θα ξεπεράσουμε την προοπτική της πτώσης του για να μπορέσει έτσι να πάρει το δρόμο της ανάπτυξης.

Έχουμε λιγότερο από τρία χρόνια για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και όχι μόνο να μην χάσουμε, αλλά να διεκδικήσουμε επιπλέον κομμάτι στην αγορά. Για αυτό πρέπει να κινηθούμε γρήγορα με συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βουρνάς.

Πρόσθεσε δε ότι είναι σε εξέλιξη το οργανόγραμμα για την αναδιάταξη του προσωπικού με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση του.

Παράλληλα, η νέα διοίκηση τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός θεσμικού ρυθμιστικού πλαισίου για να προστατευτούν και τα ΕΛΤΑ, όπως υπογράμμισαν, αλλά και να ελέγχεται το καθεστώς λειτουργίας των εταιριών που θα έρθουν στη χώρα μας. «Το καθεστώς λειτουργίας των εταιριών, είναι το Άλφα και το Ωμέγα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και να πάμε μπροστά. Διαφορετικά, η απελευθέρωση θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις», τόνισαν, ενώ ο κ. Βουρνάς συμπλήρωσε: «Θέλουμε επί ίσης όροις ανταγωνισμό. Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τόσο από την Επιτροπή Ελέγχου Τηλεπικοινωνιών όσο και από το κράτος πρέπει να μπει έλεγχος».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Βουρνάς και στη «στρατηγικής σημασίας συμμαχία ΕΛΤΑ και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που θα αποφέρει κέρδη», όπως επεσήμανε. «Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι ο πιο συμμαχικός και στρατηγικός μας εταίρος. Είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί σε όλη την επικράτεια» συμπλήρωσε ο κ. Βαρσάμης.

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο κ. Βουρνάς στην ιδιωτικοποίηση των ταχυμεταφορών, καθώς εκτιμά ότι είναι στην αγορά ένας πολύ σημαντικός τομέας και αναπόσπαστο, όπως είπε, κομμάτι των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην αναπτυξιακή τους προοπτική. «Με κανένα τρόπο εμείς δεν θα προχωρήσουμε στην ιδιωτικοποίηση των Ταχυμεταφορών. Το αντίθετο, θα αξιοποιήσουμε πλήρως αυτό τον τομέα. Θεωρούμε ότι η θέση μας αυτή είναι ξεκάθαρη», δήλωσε.

Ακόμα έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΚΕΚ) χαρακτηρίζοντας το «ως χρυσή ευκαιρία για να προετοιμαστούν μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα τα στελέχη του Οργανισμού για να ανταποκριθούν στην αγορά του μέλλοντος».

Τέλος, σε ότι αφορά τις προσλήψεις, η νέα διοίκηση επεσήμανε ότι και φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, θα συνεχιστούν με εποχιακούς υπαλλήλους.

Πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ