25 Φεβ 2010

ΠΑΡΕΛΥΣΕ ΧΘΕΣ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ & ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ;;;;;;

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Ποτέ μα ποτέ δεν περίμενα μετά από 35 χρόνια παρουσίας στα ΕΛΤΑ, ότι το ποσοστό συμμετοχής στην χθεσινή Απεργία δεν θα ξεπερνούσε το 35 %......

Στο μυαλό μου ήλθαν, δύο συνθήματα που είχα δει γραμμένα πριν από πολλά χρόνια στους τοίχους, ξέρετε αυτά με τα μαύρα γράμματα.. και το Α κεφαλαίο μέσα σε ένα κύκλο από κάτω…

Το ένα έγραφε:

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ Η ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ…

ΣΤΙΣ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ…..

Και το άλλο έγραφε :

ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

ΖΗΤΟΥΝ

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΦΑΓΗΣ…..

Δεν ξέρω γιατί αλλά τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή είναι μπερδεμένα… από τη μια θλίβομαι για το κατάντημα του Συνδικαλιστικού Κινήματος και από την άλλη αισθάνομαι δικαιωμένος που παραιτήθηκα από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΤ αμέσως μετά την εκλογή μου στην πρώτη συνεδρίαση.

Η κομματική ηγεσία των δύο παρατάξεων εξουσίας που εκπροσωπούνται στο χώρο μας από την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ, το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να παραιτηθούν άμεσα από την ηγεσία της ΠΟΣΤ.

Όσον αφορά τα παραπάνω συνθήματα….. με τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν διανοούμαι να τα δεχτώ και να συμφωνήσω, θέλω να τα αφιερώσω σε όλους αυτούς τους Μεγαλοσυνδικαλσιτές, αυτούς που χρόνια τώρα μας εκπροσωπούν κομματικά και επάξια …..

Τέλος εμείς οι απλοί εργαζόμενοι θα πρέπει κάποτε να αλλάξουμε νοοτροπία και να κοιτάξουμε το συνολικό μας συμφέρον και όχι το ατομικό.

Στις εκλογές που γίνονται σήμερα και αύριο στα Σωματεία της ΑΘΗΝΑΣ του ΠΕΙΡΑΙΑ και της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, καταδικάστε με την ψήφο σας τις δύο παρατάξεις εξουσίας και ψηφίστε ελεύθερα, χωρίς φόβο και πάθος.

Χρήστος Μπούφης

ένας απλός εργαζόμενος

από τα Δωδεκάνησα