20 Δεκ 2009

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ….. ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ !!!!!!!

Το Υπουργείο Ελεημοσύνης….. και Φιλανθρωπίας προωθεί έναν έρανο…. ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο ( 2010).


Στον έρανο αυτό που γίνεται για καθαρά φιλανθρωπικούς σκοπούς, οι πλούσιοι Καλόγεροι…. αλλά και οι καλόγριες ( Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι) που μένουν στα ρετιρέ των Μοναστηριών ……. που μετά από τριάντα χρόνια προσφοράς και υποταγής στον εκάστοτε Ηγούμενο…. παίρνουν πάνω από 2.000 λουκούμια ….. καλούνται, να προσφέρουν στο έρανο μέχρι και 200 από τα λουκούμια τους…. προκειμένου το Υπουργείο Ελεημοσύνης….. και Φιλανθρωπίας να ανταποκριθεί στα ελλείμματα… που δημιούργησαν οι προηγούμενοι υπεύθυνοι των Ερανικών Επιτροπών… αυτοί που έφαγαν τα λουκούμια τους, σκορπώντας τα ασύστολα…. σε ημέτερους, φίλους και κουμπάρους… κάνοντας ακόμη και δωρεές σε κάποιους Ηγούμενους του Αγίου Όρους…….. οι οποίοι είχαν τόσα λουκούμια που δεν ήξεραν τι να τα κάνουν.

Τώρα γιατί οι καημένοι οι καλόγεροι και οι καλόγριες που καλούνται να συμβάλλουν στον έρανο, διαμαρτύρονται και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι αυτοί δεν πήραν ούτε ένα λουκούμι … παραπάνω από αυτά που τους έδιναν οι εκάστοτε Ηγούμενοι του Μοναστηριού…. είναι κάτι που θα πρέπει να μας εξηγήσουν, οι σημερινοί Επίτροποι της Ερανικής Επιτροπής του Υπουργείου Φιλανθρωπίας.. αν πραγματικά θέλουν ο έρανος τους να έχει επιτυχία….

Για να ήμαστε όμως ειλικρινείς και να μην αδικήσουμε κανέναν, στους καλόγερους και στις καλόγριες που παίρνουν κάτω από 2000 λουκούμια, θα τους δοθούν από τον έρανο, μέχρι και 30 λουκούμια παραπάνω …..

Και το εύλογο ερώτημα που προκύπτει μετά από όλα αυτά είναι :
Τα 170 λουκούμια που περισσεύουν από τον έρανο, που θα πάνε;;;;;;
Ακούστε λοιπόν καλά όλοι εσείς, εκεί στο Υπουργείο Ελεημοσύνης και Φιλανθρωπίας και βάλτε το καλά στο μυαλό σας :
Όσα λουκούμια πάρετε από αυτούς που παίρνουν παραπάνω από 2.000 θα τα δώσετε όλα μα όλα, σε αυτούς που παίρνουν κάτω από 2.000 λουκούμια, αλλιώς ο έρανος γίνεται εκ του πονηρού και θα έχει μεγάλη αποτυχία.

*και τώρα το ανέκδοτο της ημέρας :

Μια καλόγρια επιστρέφει με τα πόδια στο Μοναστήρι μετά από τις αγορές που έχει κάνει στην πόλη. Κοντεύει να νυχτώσει και ξαφνικά σταματά μια ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ 500 με μια όμορφη κοπέλα η οποία την ρωτάει, αν θέλει να την πάει στο Μοναστήρι…
Η καλόγρια το σκέφτεται για λίγο, βλέπει ότι σε λίγο νυχτώνει και δέχεται να μπει στο αυτοκίνητο..
Στη διαδρομή, η καλόγρια παρακολουθεί προσεκτικά την όμορφη κοπέλα, τα μεταξωτά της ρούχα, τα ωραία της κοσμήματα, το ακριβό της ρολόι και κάποια στιγμή αποφασίζει να της μιλήσει και με ντροπαλό και συνεσταλμένο ύφος αρχίζει να τις κάνει τις παρακάτω ερωτήσεις :
Πρέπει να είστε πολύ πλούσια, το αυτοκίνητό σας, το μεταξωτό σας φόρεμα, το χρυσό σας ρολόι, το κόσμημα με τα διαμάντια, όλα αυτά πρέπει να έχεις πολλά χρήματα για να τα αποκτήσεις……


Και η κοπέλα της απαντά με χαμόγελο :
.-Το αυτοκίνητο, έκανα μία χάρη στο αφεντικό μου στην Εταιρεία που δουλεύω και μου το δώρισε….
.-Το μεταξωτό φόρεμα, έκανα μια χάρη στον κουμπάρο μου και μου το έκανε δώρο στη γιορτή μου….
.-Το χρυσό ρολόι και τα κοσμήματα με τα διαμάντια, έκανα κάτι χάρες σε κάτι φίλους μου και μου τα χάρισαν….

Φτάνουν στο Μοναστήρι, η καλόγρια ευχαριστεί την όμορφη κοπέλα και κατεβαίνει.
Το βράδυ και ενώ κοιμάται στο κελί της, χτυπάει κάποιος την πόρτα της συνθηματικά..

ΤΑΚ - ΤΑΚ - ΤΙΚ - ΤΑΚ αλλά αυτή ενώ ακούει, δεν απαντά.
Σε λίγο πάλι.. ΤΑΚ - ΤΑΚ - ΤΙΚ - ΤΑΚ αυτή τίποτα και πάλι δεν απαντά.

Μετά από λίγο ακούγεται μια φωνή σιγανά να λέει: έλα αδελφή, άνοιξε σε παρακαλώ … ο Ηγούμενος είμαι….
Και η καλόγρια του απαντάει: δεν μας παρατάς…. εσύ και τα λουκούμια σου… βαρέθηκα πια τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια ……

Χρήστος Μπούφης
ένας απλός καλόγερος από τα Δωδεκάνησα
που αμείβεται με παραπάνω από 2.000 λουκούμια