29 Νοε 2009

Τα σκάνδαλα με τα αποθεματικά των ταμείων και ο διάλογος για το ασφαλιστικό !

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Χρόνια τώρα, αποτυχημένοι πολιτικοί - βουλευτές - Δήμαρχοι, απόστρατοι αξιωματικοί, κομματικοί φίλοι και κομματικοί Συνδικαλιστές διαχειρίζονται χωρίς καμία πείρα, τα χρήματα των εργαζομένων, τα αποθεματικά 30 δις. ευρώ.
Από τους Συνδικαλιστές - εκπροσώπους των εργαζομένων , οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα μαζί με τους διορισμένους από την Κυβέρνηση Προέδρους , για επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα πρόσφατα, αλλά και στα χρηματιστηριακά παιχνίδια παλαιότερα , μόνο δύο (2) διαφώνησαν!!!! όλοι οι άλλοι συμφώνησαν…….

Συνάδελφοι, δεν υπάρχει καμία μα καμία αμφιβολία ότι όλοι όσοι αναφέρονται παραπάνω , είναι οι υπεύθυνοι της λεηλασίας των αποθεματικών .
Εμπνευστές της απάτης (τα αφεντικά τους) , είναι οι εκάστοτε Κυβερνητικοί παράγοντες, Υπουργοί και Υφυπουργοί .
Και οι ιθύνοντες του σκανδάλου, τα εκτελεστικά όργανα , είναι αυτοί που δεν έχουν ηθικές ή άλλες αναστολές είναι αυτοί που οι μίζες και το μαύρο χρήμα το θεωρούν ως αμοιβή τους για το έργο που προσφέρουν στις εκάστοτε Κυβερνήσεις , με λίγα λόγια είναι αυτοί που στη Διεθνή γλώσσα των χρηματοοικονομικών, ονομάζονται :
- ΠΟΡΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ -
Μετά το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα που ξέσπασε με τα χρήματα των Ταμείων , με τα χρήματα των εργαζομένων , με τα χρήματά μας Συνάδελφοι , οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τότε ήταν στην αντιπολίτευση, είπαν ότι εδώ υπάρχει συντονισμένο σχέδιο αρπαγής - λεηλασίας των χρημάτων από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ……
Οι βουλευτές της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , προκειμένου να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση που βρέθηκαν, θυμήθηκαν την Χρηματιστηριακή διαρπαγή του 1999 της Περιουσίας των Ταμείων, όταν Κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ…….. και προσπάθησαν να κάνουν συμψηφισμό.

Ξέρετε τι μου θυμίζει αυτή η ΙΣΤΟΡΙΑ , αγαπητοί Συνάδελφοι .
Την τακτική που εφαρμόζουν οι ποινικοί δικηγόροι όταν υποστηρίζουν ένα πελάτη τους , κατηγορούμενο για ληστεία μετά φόνου , ο οποίος έχει συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω και έχει παραδεχθεί την ενοχή του .
Αρχίζουν να αγορεύουν περί άλλων τινών π.χ. ότι ο δράστης σε μία άλλη ληστεία ήταν αγριότερος τόσο ….που ο πελάτης τους είναι …αγγελούδι.

Και όλα αυτά γίνονται διαχρονικά σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων, σε βάρος των εργαζομένων και κανένας δεν παραιτείται κανένας δεν απολύεται κανένας δεν τιμωρείται.
Ξέρετε γιατί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι !
Γιατί η Πολιτική και ο Συνδικαλισμός στην Ελλάδα είναι επάγγελμα και μάλιστα προσοδοφόρο .
Όποιος βρίσκεται στην εξουσία πρέπει πάση θυσία να διατηρήσει τον έλεγχο του μαγαζιού .
Μας κοροϊδεύουν και μοιράζουν τα χρήματά μας κατά βούληση σε ημετέρους , φίλους και κουμπάρους .
Το κάνουν διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις , το θεωρούν αυτονόητο, πιστεύουν ότι αυτή είναι η δουλειά τους και την κάνουν όσο καλύτερα μπορούν .
Το ίδιο κάνουν και οι περισσότεροι Συνδικαλιστές μας, το θεωρούν αυτονόητο, πιστεύουν ότι αυτή είναι η δουλειά τους και την κάνουν όσο καλύτερα μπορούν .
Και σήμερα έχουν το θράσος να μας λένε ότι δεν έχουν χρήματα να μας πληρώσουν τις συντάξεις και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι το Ασφαλιστικό Σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο και πρέπει να γίνουν άμεσα μεταρρυθμίσεις .
Καλούν σε διάλογο τους εργαζόμενους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, λες και οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που δεν πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους στα Ταμεία , λες και οι απλοί εργαζόμενοι είναι αυτοί που φταίνε που δεν έχουν χρήματα τα Ταμεία για να πληρώσουν τις συντάξεις.
Διάλογος δεν μπορεί να γίνει ,όταν δεν υπάρχει συναίνεση για τα πραγματικά δεδομένα του προβλήματος για τα ελλείμματα και τα αίτια που τα δημιούργησαν, για την πραγματική δημογραφική εξέλιξη.
Τι διάλογος μπορεί να γίνει με τους πολιτικούς, είναι κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω, ας πληρώσουν πρώτα οι υπεύθυνοι, αυτοί που τόσα χρόνια λεηλατούσαν και έκλεβαν τα χρήματά μας , αυτοί που δάνειζαν τα χρήματά μας στις Τράπεζες με επιτόκια από 0,50 % έως 2 %, όταν τα επιτόκια στην αγορά ξεπερνούσαν το 12% για τα Βιοτεχνικά και το 25% για τα καταναλωτικά, ας επιστρέψουν πρώτα τα κλεμμένα χρήματα στα Ταμεία και μόνο τότε να πάμε σε διάλογο .

Εμείς οι απλοί εργαζόμενοι που δε φταίμε σε τίποτα καλούμαστε και πάλι να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα, να πληρώσουμε τα λάθη των άλλων .

Συνάδελφοι και Συναδέλφισες .
Οι Μεγαλοσυνδικαλιστές μας δύσκολα θα σηκώσουν το βάρος που διεκδικούν και που τους αναλογεί και αυτό γιατί δυστυχώς είναι ελάχιστα συμπαθέστεροι στην κοινή γνώμη - στον απλό λαό , από τους πολιτικούς μας και τους δημοσιογράφους.

Μπούφης Χρήστος
ένας απλός εργαζόμενος
από τα Δωδεκάνησα