2 Νοε 2009

Δύο ληστείες σήμερα στα ΕΛΤΑ, η μία με τραυματισμό συναδέλφου.

Δεν πάει άλλο! ! !

Παρά τις επανηλειμμένες διαμαρτυρίες, τα εξώδικα, αλλά και τις απεργιακές κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη από τον Σύλλογο των οδηγών στα ΕΛΤΑ, ανεύθυνοι (ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός), υπηρεσιακοί παράγοντες συνεχίζουν να στέλνουν πολλές φορές χωρίς συνοδεία αστυνομίας, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που μεταφέρουν χρήματα προς και από τα ταχυδρομικά καταστήματα.

Σήμερα είχαμε δύο ένοπλες ληστείες σε βάρος συναδέλφων.

Η πρώτη έγινε στην Βοιωτία, όπου τρεις άγνωστοι ακινητοποίησαν σε ερημική περιοχή με δύο άλλα αυτοκίνητα, το υπηρεσιακό όχημα, χτύπησαν τον οδηγό και τον έδεσαν με χειροπέδες στο τιμόνι του οχήματος. Στην συνέχεια έψαξαν τους σάκους με τις αποστολές που μετέφερε ο οδηγός, πήραν ότι πολύτιμο βρήκαν και εξαφανίστηκαν αφήνοντας τον συνάδελφο δεμένο.

Η δεύτερη έγινε στο Γεράκι Λακωνίας. Την ώρα που το αυτοκίνητο ιδιωτικής εταιρίας security, παρέδιδε τον σάκο με τα χρήματα στο Ταχ κατάστημα, άγνωστος οπλισμένος εισέβαλε στο χώρο, πυροβόλησε τον συνάδελφο στο χέρι, άρπαξε τον σάκο με τα χρήματα, επιβιβάστηκε στο IXE αυτοκίνητο που τον περίμενε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η κατάσταση με τις συνεχείς ληστείες έχει φτάσει στο απροχώρητο και είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα.

Καλούμε την ΠΟΣΤ να πάρει τώρα θέση στο θέμα και να αφήσει στην άκρη τις χρονοβόρες επιτροπές που παρακολουθούν τις εξελίξεις να τρέχουν χωρίς αποτέλεσμα.