25 Οκτ 2009

Επιστολή Ταχυδρόμου από Θεσσαλονίκη

Συνάδελφοι στις 19 και20/10/2009 είχαμε εκλογές στο συνδικάτο ταχυδρόμων Θεσσαλονίκης.
Όπως όλοι περιμέναμε οι εργατοπατέρες του χώρου είχαν μοναδικό στόχο να πιάσουν το πολυπόθητο 70% που υποσχέθηκαν στα αφεντικά τους στην Αθήνα, έτσι άρχισαν τις πιέσεις στους συναδέλφους.
Επειδή οι πιέσεις δεν αρκούσαν, μέχρι και δουλειές έταζαν για τα παιδιά των συναδέλφων, αρκεί να είναι υποψήφιοι μαζί τους. Υποσχέθηκαν τόσες θέσεις που δεν υπόσχεται ούτε υποψήφιος βουλευτής .
Εκβίασαν συνειδήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν τη ψήφο των συναδέλφων, ιδιαίτερα των νέων. Οι οποίοι μας τηλεφωνούσαν και μας έλεγαν, να μην τους πλησιάσουμε και να μην τους μιλήσουμε την ώρα που θα προσέρχονταν για να ψηφίσουν γιατί παρακολουθούνται και θα στιγματιστούν.
[όλα τα 'σκιαζε η ΦΟΒΕΡΑ και τα πλάκωνε η ΣΚΛΑΒΙΑ].
Παρών και τις δύο μέρες στο ξενοδοχείο όπου έγιναν οι εκλογές [βλέπετε αναβαθμιστήκαμε και δεν κάναμε τις εκλογές στο Ε.Κ.Θ] ήταν συνάδελφος από την Αθήνα, μέλος της εκτελεστικής της ΠΟΣΤ, για να συντονίζει την ομάδα και να εποπτεύει.
Φαντάζεστε την αγωνία τους, όχι τόσο να κερδίσουν, αλλά να σβήσουν εμάς, την μικρή ανεξάρτητη ομάδα, από τον συνδικαλιστικό χάρτη της πόλης και του χώρου μας.
Δυστυχώς γι' αυτούς οι συνάδελφοι είχαν άλλη άποψη, το αποτέλεσμα των εκλογών μας δικαίωσε.
Οι Ταχυδρόμοι της θεσσαλονίκης αντιτάχθηκαν και άντεξαν. Το κατεστημένο δέν μπόρεσε να περάσει την γραμμή του.
Η ανεξάρτητη κίνηση ταχυδρόμων με την δική σας στήριξη άντεξε στον ανελέητο βρώμικο πόλεμο.
Αντισταθήκαμε στο κατεστημένο και απέναντι σε όλους αυτούς που μοναδικό στόχο είχαν την διατήρηση της καρέκλας και της εξουσίας.
Συνάδελφοι, για όλους εσάς που μας ψηφίσατε [ Σας ευχαριστούμε πολύ ], αλλά και για σας που δεν αντέξατε τις πιέσεις και τους εκβιασμούς και υποκύψατε, είμαστε εδώ συνδικαλιστικά ζωντανοί, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τους Ταχυδρόμους και το δημόσιο Ταχυδρομείο.
Εμείς ανοίξαμε τον δρόμο, αποδείξαμε πως μπορούμε να επιβιώσουμε απέναντι σε αδίστακτους επαγγελματίες. Ακολουθήστε μας να διεκδικήσουμε μαζί λύσεις για τα προβλήματα των Ταχυδρόμων, δεν περιμένουμε βοήθεια και στήριξη από εκείνους που μας αντιπαλεύουν χρόνια τώρα κι ενδιαφέρονται μόνο για την ψήφο μας.
Η ΣΠΙΘΑ ΑΝΑΨΕ στην θεσσαλονίκη τώρα πλέον μένει να γίνει ΦΩΤΙΑ .

Ενας ασυμβίβαστος, ανυπότακτος Ταχυδρόμος.