20 Σεπ 2009

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009, επισκέφθηκα τα Γραφεία του Ταμείου μας ( Τ.Α.Π. ΟΤΕ ) στο Μαρούσι προκειμένου να θεωρήσω κάποια εξέταση ( HOLDER 24ωρου καταγραφής καρδιογραφήματος ).

Η ώρα ήταν περίπου 0930΄το πρωί, υπήρχε μόνο ένας ελεγκτής Γιατρός και πενήντα περίπου άνθρωποι να περιμένουμε στη σειρά.

Δεν πέρασαν δέκα λεπτά και ο Γιατρός ειδοποιήθηκε από κάποια υπάλληλο ότι έπρεπε να διακόψει τον έλεγχο - θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας, προκειμένου να παραστεί σε κάποια προγραμματισμένη Υγειονομική επιτροπή.

Φεύγοντας ο ελεγκτής γιατρός μας είπε: λυπάμαι κύριοι αλλά πρέπει να φύγω…. η παρουσία μου στην επιτροπή είναι απαραίτητη..

Ακούσθηκαν κάποιες φωνές διαμαρτυρίας και τελικά η λύση που δόθηκε ήταν να μας πάρουν τα βιβλιάρια ασθενείας δύο κοπέλες (υπάλληλοι του Τ.Α.Π.ΟΤΕ) και να τα πάνε οι ίδιες για θεώρηση στον πρώτο όροφο, στον Αρχίατρο.

Δημιουργήθηκε για λίγο ένας μικροπανικός, αλλά τελικά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα βιβλιάρια μας επιστράφηκαν θεωρημένα.

Ο λόγος που προτίμησα να πάω στα Γραφεία του Ταμείου μας που βρίσκονται στο Μαρούσι και όχι στο Κέντρο της Αθήνας ήταν το γεγονός ότι όπως με πληροφόρησαν στο Κέντρο της Αθήνας στην οδό Βερανζέρου υπάρχει μόνο ένας ελεγκτής Γιατρός και η θεώρηση των βιβλιαρίων γίνεται μόνο…. κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.

Για την εξέταση που θεώρησα να κάνω πλήρωσα, σε ένα διαγνωστικό κέντρο 100 € και από το Ταμείο μας θα πάρω περίπου 23 € …..
Για την επίσκεψή μου στον Γιατρό πλήρωσα 90 € και από το Ταμείο μας θα πάρω 10 ή 20€…..

Αν θελήσω να κάνω την εξέταση αυτή σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο μπορεί να χρειαστεί να περιμένω…. ένα με δύο μήνες και δυστυχώς η καρδιά μου στη κατάσταση που είναι, δεν μπορεί να περιμένει…

Τριάντα τέσσερα χρόνια πλήρωνα ανελλιπώς τις εισφορές μου στο Ταμείο και τώρα που το χρειάζομαι απουσιάζει….

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.
Κάποιοι χωρίς μέτρο και αγωγή, αποδεδειγμένα ασέλγησαν σε βάρος των Ταμείων μας, κάποιοι με απλά λόγια τα λεηλάτησαν, κάποιοι στο παρελθόν δάνειζαν….. τα χρήματά μας, τα αποθεματικά των Ταμείων μας στις Τράπεζες με επιτόκιο 0,50 %.... και οι Τράπεζες τα δάνειζαν σε μας με επιτόκιο από 15 - 25 %..

Κάποιοι αποδεδειγμένα τζογάρισαν τα χρήματά μας στο Χρηματιστήριο πριν από λίγα χρόνια και πρόσφατα κάποιοι τα επένδυσαν σε δομημένα ομόλογα……

Σε λίγο θα μας πουν ότι δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τις Συντάξεις μας, ας μη ξεχνάμε ότι είχαν το θράσος να μας πουν πρόσφατα προνομιούχους, τα ρετιρέ...

Αντιφάσεις σχιζοφρένειας που ζήσαμε και ζούμε σήμερα στις ευημερούσες κοινωνίες…..

Κανένας εκτός από εμάς δεν πλήρωσε ούτε και πρόκειται να πληρώσει για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος μας.. σε βάρος όλων των εργαζομένων…

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι ,πλήρωσα 190 € για να πάρω μετά από την ταλαιπωρία που αναγράφω παραπάνω, 43 €…

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.
Μάθετε ότι αυτή είναι η μόνη αλήθεια και η αλήθεια, είναι η μεγαλύτερη και η δυσκολότερη αρετή και κάτι ακόμη, η ανεύρεσή της είναι η βάση της δραματουργίας…….

*Το παραπάνω κείμενο είναι αφιερωμένο με πολύ αγάπη στις Κυβερνήσεις που διαχειρίσθηκαν τα χρήματά μας στα Ασφαλιστικά Ταμεία, μετά τη μεταπολίτευση….. τους εύχομαι καλή επιτυχία στις Εκλογές …..

Χρήστος Μπούφης
ένας ιδιόμορφος ονειροπόλος σε δράση
και όχι ένας μάρτυρας σε αναμονή…