31 Αυγ 2009

Αυτό είναι το συνδικάτο μας.......

Συνεδρίασε την Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ, με ημερήσια διάταξη:

1. Θέματα Προσωπικού
2. Κοινή Συμφωνία
3. Ενημέρωση
4. Κατάσταση ΕΛΤΑ


Στην εισήγηση του ο πρόεδρος της Εκτελεστικής επιτροπής αναφέρθηκε:

Α. - Στην παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα όμως στην οικονομία και στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Στο θέμα των καταστροφών από τις πυρκαγιές, εμείς ( Π.Α.Κ.) προτείναμε να ενισχυθούν οι συνάδελφοι που τυχόν έπαθαν ζημιές από τις φωτιές, με την ίδια διαδικασία που έγινε και με τους συναδέλφους στην Ηλεία πρόπερσι.

Β. - Στην κατάσταση του ΕΛΤΑ, μας ενημέρωσε πως ο οργανισμός τρέχει με ελλείμματα 8,6 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο, η διοικητική παρουσία είναι ανύπαρκτη και οι δαπάνες τρέχουν ανεξέλεγκτα, Ήταν ιδιαίτερα επικριτικός κατά της νέας διοίκησης - που όπως μας είπε - οδήγησε το Ταχυδρομείο σ’ αυτή την δυσμενή θέση.

Γ. - Στην εκχώρηση έργου του ΕΛΤΑ σε ιδιώτες, όπως τα διαβατήρια που αποκλείστηκε η θυγατρική των Ταχυμεταφορών από τον διαγωνισμό και τα παίρνει ιδιωτική εταιρία.

Δ. - Στις προσλήψεις δικηγόρων και άλλων συμβούλων σε ΕΛΤΑ, Ταχυμεταφορές και ΚΕΚ.

Εμείς συνάδελφοι επειδή έχουμε υιοθετήσει και υπηρετούμε μια έντιμη και ειλικρινή σχέση με όλους εσάς που μας διαβάζετε και στηρίζετε την προσπάθεια μας, τοποθετηθήκαμε στο θέμα μέσω του εκπροσώπου μας, πιστεύουμε αντικειμενικά.

Μπορεί τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο να τον έχουμε κατηγορήσει επανειλημμένα από την σελίδα μας για πράξεις ή παραλήψεις του. Όμως για τα οικονομικά του ΕΛΤΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009, οι ευθύνες που τον βαρύνουν είναι ελάχιστες.
Να θυμίσουμε πως ο νέος σύμβουλος ανέλαβε αρχές Ιουνίου και το πρώτο εξάμηνο λήγει 30 Ιουνίου. Είναι δυνατόν να κατάφερε η νέα διοίκηση σε λιγότερο από ένα μήνα να βουλιάξει τον ΕΛΤΑ!

Οι ευθύνες κατά την γνώμη μας, για την σημερινή εικόνα του οργανισμού πρέπει να αναζητηθούν στην απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στον ΕΛΤΑ τα τελευταία χρόνια (ήταν θέμα χρόνου η εμφάνιση των ελλειμμάτων) και στην προηγούμενη διοίκηση του οργανισμού, για την οποία η ΠΟΣΤ δεν έχει να πει κακή κουβέντα.
Επιβεβαιώνοντας έτσι με την στάση της, όσους την κατηγορούν πως είχε άριστη σχέση μαζί της, ικανοποιώντας μέσω αυτής της σχέσης τις ρουσφετολογικές ανάγκες της.

Αυτό δηλαδή που ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι!

Ε. - Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Απελλού στις 28/7/2009 και την επιτυχία που σημείωσε, αφού διακόπηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΤΑ και δεν πάρθηκε εκείνη την ημέρα απόφαση για προσλήψεις πτυχιούχων με την διαδικασία τη συνέντευξης.

Δεν μας είπε βέβαια, παρόλο που προκλήθηκε επανειλημμένα από τον εκπρόσωπο μας ( Π.Α.Κ.) γιατί δεν έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη και στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΤΑ, στην οποία αποφασίστηκε τελικά να προσλάβει ο ΕΛΤΑ 200 πτυχιούχους ΠΕ & ΤΕ με βάση τον 3429 και με συνέντευξη.

Δεν μας είπε τι μεσολάβησε από τις 28/7/2009 μέχρι τις 3/8/2009 στις τέσσερις συναντήσεις που όπως ανάφερε έγιναν ανάμεσα στο προεδρείο της ΠΟΣΤ και τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού.

Τι συζητήθηκε; ; ;

Τι συμφώνησαν, αν συμφώνησαν; ; ;

Γιατί άλλαξαν στρατηγική και ενώ είχαν εξουσιοδότηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ να εμποδίσουν το Δ.Σ. του ΕΛΤΑ να πάρει απόφαση για τις προσλήψεις των πτυχιούχων με συνέντευξη, δεν το έκαναν; ; ;

ΣΤ. - Επίσης μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Ε Ε πως ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΤΑ έχει δεσμευτεί να προσλάβει ο οργανισμός 800 νέους συναδέλφους για τους λοιπούς κλάδους και μάλιστα συμφώνησαν πως αυτοί οι νέοι συνάδελφοι μετά τη δοκιμαστική περίοδο των 7 μηνών θα ενταχθούν στον Γ.Κ.Π. ΕΛΤΑ.

Μάλιστα μας παρουσίασε το κείμενο μιας κοινής συμφωνίας της ΠΟΣΤ με την Διοίκηση του ΕΛΤΑ και ζήτησε εξουσιοδότηση από το Διοικητικό Συμβούλιο για να την υπογράψουν.
Το κείμενο της κοινής συμφωνίας έχει ως εξής:

Όρος 1.
Ένταξη στον Γ.Κ.Π. ΕΛΤΑ

Οι νεοπροσλαμβανόμενοι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ εντάσσονται στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού ΕΛΤΑ μετά την 7μηνη δοκιμαστική περίοδο.

Αξίζει τον κόπο να προσέξετε συνάδελφοι τι έχει συμβεί εδώ:

1. Το προεδρείο της ΠΟΣΤ έφερε το παραπάνω κείμενο, ζητώντας εξουσιοδότηση για να το υπογράψει. Το κείμενο της κοινής συμφωνίας που μας μοιράστηκε, ήταν ήδη υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΤ και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΤΑ στις 30 Ιουλίου 2009.
Η ενέργεια τους αυτή εκτός από το γεγονός ότι είναι παράνομη, όπως σας είχαμε γράψει στην ανάρτηση μας (διαβάστε εδώ): http://pak-elta.blogspot.com/2009/08/1264.html

Δείχνει ξεκάθαρα πως λειτουργεί σήμερα η ΠΟΣΤ και την νοοτροπία που διακατέχει τα ηγετικά στελέχη της, που πιστεύουν πως μπορούν να ξεγελάσουν εκτός από όλους εμάς και τα ίδια τα στελέχη της παράταξης τους, έχοντας δεδομένη την έγκριση τους πριν ακόμη συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. της ΠΟΣΤ.

2. Η αναφορά στην 7μηνη δοκιμαστική περίοδο παραπέμπει ευθέως στον 3429 και την εφαρμογή του στα ΕΛΤΑ (όπως γνωρίζετε μέχρι σήμερα η δοκιμαστική περίοδος των νεοπροσλαμβανόμενων είναι ένα [1] έτος).

3. Ο όρος της κοινής συμφωνίας, έτσι όπως είναι διατυπωμένος, ουσιαστικά έρχεται να νομιμοποιήσει τις ενέργειες της Διοίκησης του ΕΛΤΑ και να εντάξει στον Γ.Κ.Π. ΕΛΤΑ τους πτυχιούχους που θέλει να προσλάβει η διοίκηση με συνέντευξη. Την χρονική στιγμή που υπογράφεται η κοινή συμφωνία, η μόνη προκήρυξη για προσλήψεις προσωπικού στα ΕΛΤΑ που έχει σταλεί για έγκριση στο Α.Σ.Ε.Π.
είναι των 200 πτυχιούχων με συνέντευξη.

Κατά τ’ άλλα δηλώνουν πως θα αγωνιστούν για να μην περάσει η συνέντευξη! ! ! !

4. Η κοινή συμφωνία έχει υπογραφεί από το προεδρείο της ΠΟΣΤ στις 30/7/2009, ενώ η απόφαση για τις 200 προσλήψεις με συνέντευξη πάρθηκε στο Δ.Σ. του οργανισμού στις 3/8/2009. κατά συνέπεια οι εκπρόσωποι μας είχαν ήδη αποδεχτεί την συνέντευξη στους πτυχιούχους και όσα μας λένε τώρα είναι για να θολώσουν τα νερά.

5. Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στα ΕΛΤΑ, όταν γίνονται προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων, παράλληλα πρέπει να γίνεται ίσος αριθμός εσωτερικών μετατάξεων από τους κλάδους παραγωγής στον κλάδο 1. Στην εισήγηση δεν αναφέρθηκε καμιά δέσμευση για αυτό το θέμα.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε και την θέση των Δακιτών, η οποία ήταν η πλέον ξεκάθαρη. Δήλωσαν απερίφραστα πως είναι υπέρ της συνέντευξης στις προσλήψεις των πτυχιούχων. Πιστεύουν πιθανότατα, πως με την συνέντευξη θα προσληφθούν τα δικά τους παιδιά και δεν βλέπουν πως με τους χρονοβόρους ρυθμούς που γίνονται οι προσλήψεις στα ΕΛΤΑ δεν θα προκάμουν! ! ! !
 
 
Αυτό είναι το συνδικάτο μας συνάδελφοι! ! ! ! !

Άλλα λέει, άλλα εννοεί, άλλα κάνει, άλλα μας παρουσιάζει και μας δουλεύει όλους κανονικά! ! ! !