29 Αυγ 2009

Δικαστική προσφυγή για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Μαθαίνουμε πως το τελευταίο διάστημα, αρκετοί άνδρες συνάδελφοι, από την Θεσσαλονίκη, επιχειρούν να συνταξιοδοτηθούν, κάνοντας χρήση των διατάξεων για πρόωρη συνταξιοδότηση (50 ετών) βάσει της αρχής της ισότητας, λόγω επιμέλειας ανήλικου τέκνου.
Το θέμα ξεκίνησε πρώτος ο προϊστάμενος του καταστήματος Ωραιοκάστρου, συνάδελφος Χρήστος Δαμιανίδης.
Ο Χρήστος επικαλούμενος την 496/2005 απόφαση του διοικητικού εφετείου Πειραιά, την απόφαση 2489/2007 του τριμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, την 3088/2007 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ( σύμφωνα με την οποία και οι άρρενες ασφαλισμένοι θεμελιώνουν το συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τις μητέρες ανηλίκων τέκνων), αλλά και των άρθρων 4 παρ. 2 και 116 του Συντάγματος, κατέθεσε ήδη αγωγή ζητώντας την συνταξιοδότηση του.
Οι μέχρι σήμερα προσπάθειες του ( με συνεχείς αιτήσεις σε ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΕΤΑΜ, Υπουργείο Απασχόλησης ) να συνταξιοδοτηθεί επειδή έχει την επιμέλεια ανήλικου τέκνου και επειδή η σύζυγος του δεν έχει κάνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, δεν είχαν αποτέλεσμα και έτσι αναγκάστηκε να προσφύγει στην δικαιοσύνη.
Το παράδειγμα του σκέφτονται να ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοι που έχουν τις προϋποθέσεις του Χρήστου.

Ευχαριστούμε τον φίλο Θέμη που μας έστειλε το θέμα.