17 Ιουλ 2009

Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Ν. Φθιώτιδας - Ευρυτανίας

Λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις - καταγγελίες από το Σωματείο Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και σας τις παρουσιάζουμε:

1. Κανονικές Άδειες

ΠΡΟΣ
Δ/ντα Σύμβουλο ΕΛ-ΤΑ
κ. Μαύρο Σταμάτη
101 88 ΑΘΗΝΑ


Κ. Σύμβουλε
καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους της απαράδεκτης πρακτικής που εφαρμόζεται αυτή την περίοδο στον ΕΛ-ΤΑ και η οποία ευθύνεται για την αδυναμία να χορηγηθούν στους εργαζόμενους πολλών Υπηρεσιακών Λει-τουργιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι κανονικές άδειες έτους 2009, έγκαιρα , ανθρώπινα, συνετά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει και τον οποίο έχει αποδεχτεί , έστω και καθυστερημένα , ο Οργα-νισμός.

Η κανονική άδεια είναι δικαίωμα του προσωπικού , δικαίωμα από το οποίο δεν χωρεί παραίτηση του εργαζόμενου και ταυτόχρονα είναι υποχρέωση του εργοδό-τη να την χορηγήσει . Υποχρέωση γιατί πρέπει να διαφυλάξει την ψυχική και σω-ματική υγεία του εργαζόμενου .
Είναι επίσης υποχρέωση του εργοδότη (ΕΛ-ΤΑ) να χορηγήσει το μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος αυτής την καλοκαιρινή περίοδο, δηλαδή τους μήνες ΙΟΥΛΙΟ & ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

Στις 18-06-2009 αγωνιστήκαμε και απεργήσαμε διεκδικώντας λύση σε προβλή-ματα, που ένα από αυτά ήταν και η λήψη των καλοκαιρινών κανονικών αδειών .

Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι αυτά που συμβαίνουν εδώ αγγίζουν τα όρια του εμπαιγμού των εργαζομένων.
Των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και από τους οποίους ζη-τάτε καθημερινά μεγαλύτερη ποιότητα και περισσότερα έσοδα . Αυτό που έγινε πέρυσι δηλαδή να δοθούν σε μερικούς εργαζόμενους υπόλοιπα κανονικών α-δειών έτους 2008 , τους μήνες Μάρτιο ,Απρίλιο & Μάϊο του 2009 δεν θα το επι-τρέψουμε να γίνει.

Αν πρόθεση του Οργανισμού είναι η περιστολή των δαπανών να γίνει μόνο με :

 την μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ,
 την μη πρόσληψη εκτάκτων για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων εργασίας και ικανού αριθμού για χορήγηση κανονικών αδειών ,
 το να πηγαίνουν οι αστικοί διανομείς , μέσα στον καύσωνα , δύο τομείς
 την μη έγκριση και χορήγηση δεδουλευμένων υπερωριών και υπερεργασίας ,
 την μη πληρωμή πραγματοποιηθέντων εκτός έδρας μετακινήσεων & αποσπά-σεων εργαζομένων ,

τότε δεν απομένει παρά να κατεβούμε σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις , έστω και τοπικού χαρακτήρα, με απόφαση που θα πάρει το Δ.Σ. του Σω-ματείου μας .

Αναιρούνται ή εφαρμόζονται επιλεκτικά διαταγές και εγκύκλιες της Υπηρεσίας καθώς και όροι ΕΣΣΕ , σπέρνοντας έτσι , σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο , την απογοήτευση στους εργαζόμενους .
Η αυθαιρεσία και ο ετσιθελισμός δεν είναι πρακτικές που βρήκαν πρόσφορο έ-δαφος στο Δημόσιο ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ .

ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ που είναι Δημόσια περιουσία - περιουσία του Κράτους , του λαού , εκτός και αν μερικοί Διοικούντες νομίζουν ότι έγιναν από τη μία μέρα στην άλλη «μαγαζάτορες» !! ή πρόεδροι Α.Ε.

Για τους πρόσθετους λόγους, ότι:
 Η ικανοποίηση των αναγκών της οικογένειας για διακοπές δεν υφίσταται ,
 Η οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων που πίστεψαν ότι θα ικανο-ποιηθούν τα αιτήματά τους για λήψη άδειας και έκλεισαν Ξενοδοχεία, είναι ορατή,
 Η κούραση και η απογοήτευση των εργαζομένων ότι δεν αναγνωρίζονται οι προσπάθειές τους, είναι γεγονός
 Η σωματική υγεία των εργαζομένων κλονίζεται
 Οι αναρρωτικές άδειες θα αυξηθούν
 Ο Οργανισμός ουσιαστικά χάνει αντί να κερδίζει &

Κ. Σύμβουλε
σας καλούμε να επέμβετε έγκαιρα και να διαφυλάξετε την εργασιακή ειρήνη και την πρόοδο του Οργανισμού .


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
 ΠΟΣΤ
 Παρατάξεις ΠΟΣΤ
 Μέλη Σωματείου μας
 Περ/κή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βάιος Μπουρογιάννης
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κώστας Χαλάτσης





2. Ταχυμεταφορές


ΠΡΟΣ
Περ/κή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας

Κ. Δ/ντά
το έργο των Ταχυμεταφορών στην ΕΜΠ Λαμίας βρίσκεται προ κατάρρευ-σης , φυσικά όχι με ευθύνη των 2 εργαζομένων, οι οποίοι είναι 1 ΕΣ/ΟΧ «ενοικιαζόμενος» & 1 ΕΣΟΧ ΕΛ-ΤΑ 8μηνης σύμβασης, αλλά με ευθύνη όσων σχεδίασαν και στηρίζουν αυτόν τον ερμαφρόδιτο γραφειοκρατικό και χρονοβόρο τρόπο Διοίκησης – υπαγωγής & λειτουργίας.

Αναφέρουμε ενδεικτικά πρακτικές που ακολουθούνται και που γνωρίζετε και οι οποίες έχουν δημιουργήσει αυτή την σύγχυση και την αποδιοργάνω-σή τους, ήτοι:

1. Προσλαμβάνονται εργαζόμενοι, με εντολή Ταχυμεταφορών μέσω εταιρείας και χορηγούνται αυτοί ( ΕΣ /ΟΧ ενοικιαζόμενοι) για να δουλέψουν σε Υπηρεσιακή Λειτουργία του ΕΛ-ΤΑ !!!
2. Η ΕΜΠ Λαμίας χορηγεί για το έργο των Ταχυμεταφορών , Κτίριο, Αυτοκίνητα , καύσιμα, προσωπικό ΕΣ/ΟΧ και μόνιμο του ΕΛ-ΤΑ !!!
3. Διοίκηση στους υπαλλήλους ΕΣ/ΟΧ «ενοικιαζόμενους» ασκεί ο Προϊστάμενος της ΕΜΠ Λαμίας , χωρίς να έχει αρμοδιότητα.
4. Απέλυσαν σε μια μέρα ΕΣ/ΟΧ «ενοικιαζόμενο», γιατί χάθηκε ένα αντικείμενο ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ με έρευνα EXPRESS που έκανε η θυ-γατρική εταιρεία.
5. Επί 20ήμερο η εταιρεία Ταχυμεταφορές ΕΛ-ΤΑ Α.Ε. , που κόμπα-ζαν κάποιοι ότι τώρα που έγινε θυγατρική θα γίνει και ευέλικτη, αδυ-νατεί να συνεννοηθεί και να προσλάβει ΕΣ/ΟΧ σε αντικατάσταση του απολυμένου. Αναρωτιόμαστε, μήπως δεν ευθύνεται η εταιρεία των Ταχυμεταφορών ΕΛ-ΤΑ Α.Ε. καθότι το όλο έργο στη Λαμία εί-ναι αρμοδιότητα της Μητρικής!!
Μήπως η μητρική περιμένει να προσλάβει ΕΣ/ΟΧ η θυγατρική και η θυγατρική να προσλάβει ΕΣ/ΟΧ η μητρική….. Έλεος

Αλήθεια ποιος επί τέλους θα χρεωθεί την απώλεια πελατών και την στασι-μότητα του έργου.
Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι .

Μέλη του Σωματείου μας , στους χώρους που εργάζονται, έγιναν και γίνο-νται δέκτες παραπόνων από περιστασιακούς πελάτες αλλά και από πελάτες με σύμβαση, για την αδυναμία μας να τους εξυπηρετήσουμε σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχουμε.

Αντικείμενα ΠΟΡΤΑ- ΠΟΡΤΑ μένουν αδιανέμητα επί μέρες μέσα σε κα-λάθια, πελάτες ψάχνουν τα αντικείμενά τους τηλεφωνικά τόσο στην ΕΜΠ Λαμίας όσο και στο Κεντρικό ΛΑΜΙΑΣ , αντικείμενα ΠΟΡΤΑ –ΠΟΡΤΑ φαίνονται ειδοποιημένα χωρίς να έχουν εκδοθεί ειδοποιητήρια και αντικεί-μενα ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ αφήνονται στις δ/νσεις των πελατών ως απλά !!
Δεν υφίσταται πλέον ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών.
Τα αντικείμενα ΠΟΡΤΑ –ΠΟΡΤΑ όταν λείπει ο πελάτης ,ειδοποιούνται αμέσως . Δεύτερη διέλευση του Ταχυμεταφορέα δεν γίνεται , καθότι δεν υπάρχει δυνατότητα και το Κεντρικό Κατάστημα Λαμίας έχει γεμίσει με ει-δοποιημένα .
Δεν είναι δυνατόν το έργο των Ταχυμεταφορών στην Λαμία, που με βάση τα στοιχεία, είναι αρκετά μεγάλο, να εκτελείτε μόνο με 2 ΕΣ/ΟΧ ή στην καλύτερη περίπτωση με 3.

Το Σωματείο προτείνει οι Ταχυμεταφορές στην Λαμία να λειτουργήσουν με τη δομή της Χαλκίδας , εάν θέλουμε να αναπτυχθούν και να προσφερθεί ποιοτικό έργο.

Τώρα μικροσκοπιμότητες του είδους, σε ποιόν θα εγγραφούν τα έσοδα ,τα έξοδα και τα κέρδη , δεν μας ενδιαφέρουν .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. κ. Δ/ντα Σύμβουλο ΕΛ-ΤΑ Α.Ε. Απελλού 1 101 88
2. κ. Δ/ντα Σύμβουλο Ταχυμ/ρών ΕΛ-ΤΑ Α.Ε.
Γούναρη 40 153 43 ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
3. ΠΟΣΤ
4. Παρατάξεις ΠΟΣΤ
5. ΕΜΠ ΛΑΜΙΑΣ
6. Κεντρ. Κατάστημα ΛΑΜΙΑΣ



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βάιος Μπουρογιάννης
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κώστας Χαλάτσης