8 Ιουλ 2009

Η ΠΟΣΤ βρυχάται.....άρα πλησιάζουν οι αξιολογήσεις των διευθυντών

Κυκλοφόρησε η νέα ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στις 07.07.09 και για όσους παροικούν το συνδικάτο τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνουν μια συνεχή διολίσθηση του σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα.
Μας δημιουργείται η εντύπωση πως η ΠΟΣΤ έχει αποκοπεί σε τέτοιο βαθμό από τους εργαζόμενους και τα πραγματικά προβλήματα που τους απασχολούν, που δεν αντιλαμβάνεται πλέον τι συμβαίνει στην βάση, τι αντιμετωπίζει ο συνάδελφος καθημερινά.
Απομονωμένη η ΠΟΣΤ στο γυάλινο κλουβί στην Αριστοτέλους, δεν αντιλαμβάνεται πως οι συνάδελφοι έχουν γυρίσει την πλάτη στο συνδικάτο, απογοητευμένοι από την λειτουργία του και τις πρακτικές που ακολουθεί, δεν αντιλαμβάνεται πως η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν στηρίζει πια τις επιλογές της.

Αυτή η ανακοίνωση περιέχει τόσες ανακρίβειες, σκοπιμότητες και υπερβολές, που όμοια της δεν έχουμε διαβάσει μέχρι σήμερα.

1.Είναι δυνατόν να παραδέχεται επίσημα στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΣΤ στις 26/6/09 ο πρόεδρος της, πως το ποσοστό συμμετοχής στην τελευταία απεργία ήταν 40% και στην ανακοίνωση να γράφουν «Η μεγαλειώδης αγωνιστική απεργιακή, μαζική και μαχητική.....» Και πιο κάτω: « με τη μαζική συμμετοχή στην Απεργία».
Ποιόν πιστεύουν πως κοροϊδεύουν; Και πόσο ακόμη μπορούν να το κάνουν;

2. Είναι δυνατόν να γράφουν «Οι αγωνιστικές μας παρεμβάσεις απέτρεψαν την οριστική και άμεση χρεοκοπία του ΕΛΤΑ....» και να αποκρύπτουν ότι ο ΕΛΤΑ πήρε δάνειο ύψους 50.000.000 € την προηγούμενη εβδομάδα, για να πληρώσει την συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΤ.
Γιατί η κυβέρνηση τα χρήματα που κατέβαλε, κατευθύνθηκαν στην κεφαλαιοποίηση των δόσεων του παλαιού δανείου του 2006.

3. Είναι δυνατό ακόμη και σήμερα, μετά από όσα έχουν ανακοινωθεί, να επικαλούνται πως εκείνοι απέτρεψαν το ξεπούλημα των ταχυμεταφορών;
Πως με την απεργιακή κινητοποίηση στις 2/4/09 έσωσαν τις Ταχυμεταφορές, ενώ γνώριζαν από τις 27/3/09 ότι ο διαγωνισμός της πώλησης θα απέβαινε άγονος

4. Καιρό τώρα η ΠΟΣΤ διογκώνει τις καταστάσεις, παρουσιάζει τραγικά τα πράγματα, για να έρχεται στην συνέχεια ως σωτήρας να δίνει τάχα λύσεις, σε μικρά ή ανύπαρκτα προβλήματα.
Κάνει όμως λογαριασμό χωρίς τους εργαζόμενους, που γνωρίζουν πια τις τακτικές της και δεν πείθονται

5. Το πιο τρανό παράδειγμα της υπερβολής που τους διακρίνει είναι στο σημείο που αναφέρονται στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο και γράφουν: «Η πρόθεση και η πρακτική της Διοίκησης και του Διευθύνοντος Συμβούλου να εξαντλήσουν τη δράση τους σε αποφάσεις καταστρατήγησης του Θεσμικού Πλαισίου, των Νόμων και των Συλλογικών Συμβάσεων ξεσηκώνει κύμα αντιδράσεων των εργαζομένων, των Σωματείων, της ΠΟΣΤ, της ΓΣΕΕ και της Κοινωνίας.»
Έλεος συνάδελφοι, ο καινούργιος διευθύνων σύμβουλος έχει ένα μήνα στα ΕΛΤΑ, εμείς δεν ξέρουμε αν είναι καλός ή κακός, αυτό θα το δείξει ο χρόνος, πότε όμως πρόλαβε σύμφωνα με την ΠΟΣΤ να κάνει όλα τα παραπάνω και πότε ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και η κοινωνία και εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι;
Έχει χαθεί πλέον κάθε μέτρο και κάθε σοβαρότητα.

Αλλά ξέρετε συνάδελφοι γιατί γίνονται όλα αυτά;
Γιατί βρυχάται η ΠΟΣΤ;
Όσοι παρακολουθούν τα συνδικαλιστικά δρώμενα στα ΕΛΤΑ, γνωρίζουν!
Σε λίγες μέρες έχουμε αξιολογήσεις ανώτερων και ανώτατων υπηρεσιακών στελεχών.
Πρέπει λοιπόν από τώρα να διαμορφώσουν τις συνθήκες, αφενός να εξασφαλίσουν περισσότερες διευθυντικές θέσεις για τους ημετέρους, αφετέρου να έχουν έτοιμη από τώρα δικαιολογία, να την σερβίρουν σε όσους δεν πάρουν θέση, πως παραβιάστηκε το θεσμικό πλαίσιο από την διοίκηση
.
Βλέπετε έρχονται και εκλογές των διοικητικών υπαλλήλων τον Δεκέμβριο!
Παλιά μου τέχνη κόσκινο!
Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν θα προκάμουν να κάνουν τις αξιολογήσεις, γιατί λήγει και η δεύτερη προθεσμία 30/7/09 της δεύτερης κοινής συμφωνίας, που είχαν υπογράψει με την προηγούμενη διοίκηση. (Μέσω των παρατάσεων και των κοινών συμφωνιών πίστευαν πως θα φτάναμε μέχρι τις εκλογές, για να πάρουν την πίττα ολόκληρη, αλλά ατύχησαν!)

Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το συνδικάτο μας σήμερα!!!!

Τα άλλα τα προβλήματα που κατά καιρούς γράφονται στις ανακοινώσεις της ΠΟΣΤ, χωρίς να δίνονται ποτέ λύσεις, όπως:
Το γεγονός πως βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και κανείς εργαζόμενος δεν γνωρίζει αν θα πάρει άδεια και πότε;
Το γεγονός πως τα οργανικά κενά ξεπερνούν τις δύο χιλιάδες και προσλήψεις μονίμων δεν γίνονται.
Το γεγονός πως εφαρμόζεται πλέον στα ΕΛΤΑ ο αντεργατικός νόμος 3385/05
Το γεγονός πως στα ΕΛΤΑ εργάζονται πια ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι.
Το γεγονός πως κάθε μέρα προστίθεται νέο έργο και νέα προϊόντα στις πλάτες των εργαζόμενων, χωρίς να υπάρχει διαθέσιμος χρόνος να εκτελεστεί, αλλά και χωρίς κίνητρα.
Το γεγονός πως το ΤΤ μεγαλουργεί στις πλάτες των συναδέλφων, αλλά παράλληλα είμαστε και οι φτωχοί συγγενείς του.
Το γεγονός πως πέρα από την μετοχική συνεργασία των δύο εταιριών, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η όποια συνεργασία σε ισότιμη βάση.
Κλπ. Κλπ.
Αυτά είναι μικρότητες, λεπτομέρειες και γελοιότητες που απασχολούν εμάς τους λαϊκιστές, τους μίζερους, τους λασπολόγους, τους συκοφάντες, τους γραφικούς και τους αμαθείς.
(με αυτά τα κοσμιτικά μας στολίζουν στην ανακοίνωση τους)
Αυτοί ασχολούνται με το μεγάλο και σοβαρό ζήτημα της αυτοπροβολής τους!
Δοξάστε τους!