23 Απρ 2009

Συμβολική κατάληψη του κτηρίου των ΕΛΤΑ από κατοίκους του Ν. Σκοπού

Διαβάσαμε στο troktiko:

Συμβολική κατάληψη στο κτήριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία των ΕΛΤΑ Σερρών, πραγματοποίησαν, σήμερα, κάτοικοι του Νέου Σκοπού του δήμου Στρυμόνα, διαμαρτυρόμενοι για την απουσία ταχυδρομείου στην περιοχή τους, αλλά και του τρόπου διανομής της αλληλογραφίας τους...

Όπως υποστηρίζουν, η κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητά τους, όσον αφορά την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών, «θυμίζει τη μεταπολεμική περίοδο» κι αυτό διότι, όπως ισχυρίζονται, η διανομή της αλληλογραφίας τους γίνεται με πλαστικά τελάρα, είτε μέσα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, είτε στο πεζοδρόμιο του δημοτικού καταστήματος.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και τις επιταγές, υποστηρίζουν πως ο διανομέας καλεί τους κατοίκους από τα μεγάφωνα του δήμου και όποιος τον ακούσει, πηγαίνει στο ΚΑΠΗ, ώστε να εισπράξει. Εξάλλου, τονίζουν πως, εκτός του ότι με τις μεθόδους αυτές καταπατούνται τα προσωπικά τους δεδομένα, δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις απώλειας της αλληλογραφίας τους.

Στις 26 Μαρτίου είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Νέο Σκοπό, παρουσία βουλευτών, κατοίκων και του προϊσταμένου των ΕΛΤΑ, Νίκου Μπαλή, ο οποίος είχε προτείνει τη δημιουργία πρακτορείου Β' τάξης, χωρίς όμως να υπάρξει τελική πρόταση.

Επίσημη απάντηση εκ μέρους των ΕΛΤΑ για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, δεν υπάρχει ακόμη. Πάντως, από την πλευρά του, το μέλος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΛΤΑ Σερρών, Ηλίας Παραστατίδης, ισχυρίστηκε ότι η αγροτική διανομή γίνεται σ’ όλη στην Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο.

Το κατάστημα των ΕΛΤΑ Σερρών παρέμεινε κλειστό για περίπου μία ώρα λόγω της κατάληψης, ενώ οι κάτοικοι του Νέου Σκοπού, που συμμετείχαν στην αποκλεισμό, δήλωναν πως είναι διατεθειμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, εάν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.