13 Ιαν 2009

Η παραίτηση του Χρήστου Μπούφη από το ΔΣ της ΠΟΣΤ

ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Ρόδος , 5 Δεκεμβρίου 2008

Προς : Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Τ.

1.- Επειδή αυτά που είδα, άκουσα και γενικά έζησα κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του 31 Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΠΟΣΤ, ήταν μία από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου και δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να τα θυμάμαι, δεν επιθυμώ να τα ξαναζήσω.
2.- Επειδή έζησα την Υποκρισία και τον Εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε όλο του το μεγαλείο, με σκοπό από τη μια την διασφάλιση των ψήφων της κάθε παράταξης και από την άλλη την κλοπή με αθέμιτα μέσα, έστω και ενός ψήφου, της μιας παράταξης απο την άλλη και ειδικά από την παράταξή μας (ΠΑΚ)- έτσι ώστε να μην εκλεγεί κανένας στο Δ.Σ. και κατ΄ επέκταση στην Εκτελεστική Επιτροπή .
3.-Έπειδή έζησα τα συντροφικά μαχαιρώματα των παρατάξεων σε όλο τους το μεγαλείο , με αποκορύφωμα την κατακρεούργηση - τον αποκλεισμό - την προσχεδιασμένη Συνδικαλιστική εξόντωση , του για 25 χρόνια προσφοράς στην Παράταξη της ΔΑΚΕ , και φίλου μου, Αλέκου Χριστόπουλου , ενός ανθρώπου, ενός συναδέλφου αξιοπρεπή και έντιμου.
4.-Επειδή αυτό το παιχνίδι της υποκρισίας και του ανθρώπινου εξευτελισμού που αποδεδειγμένα παίζεται, θέλω να ξέρετε ότι είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί απαξιώνει ανθρώπινες αξίες και θεσμούς και εδραιώνει κατά κάποιο τρόπο την πεποίθηση πολλών απλών εργαζομένων, πολλών Συναδέλφων, όλων των παρατάξεων ότι : όλα είναι σικέ και το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει αποτύχει, για αυτό σας καθιστώ υπεύθυνους και σας καλώ να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας.
5.- Επειδή τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ και όχι μόνο, μέσα σε κίτρινους φακέλους, με το όνομα του κάθε ψηφοφόρου και δίπλα έναν αριθμό, ( σαν και αυτά που σας επισυνάπτω ) είναι ενέργειες που φανερώνουν σύγχυση, αδιαφάνεια, αυταρχικότητα, ύπαρξη ισοπεδωτικών συμβιβασμών, παρερμηνεία αξιών και κατάργηση θεσμών , αποδεικνύουν δε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι: για κάποιους που θέλουν με το έτσι θέλω να εξασφαλίσουν την εκλογή τους, κάποιοι που θέλουν να λέγονται , Δημοκράτες - Σοσιαλιστές, αλλά και Νεοδημοκράτες, ο Συνδικαλισμός δεν είναι λειτούργημα αλλά από ότι φαίνεται, επάγγελμα και μάλιστα προσοδοφόρο .
6.- Επειδή ο στόχος της Παράταξής μας (ΠΑΚ), παρά τις όποιες συμπεριφορές και προσπάθειες ορισμένων Συντρόφων της ΠΑΣΚΕ, επιτεύχθηκε και τα λύματα ( όπως μας αποκάλεσε στην ομιλία του κάποιος Συνάδελφος της ΠΑΣΚΕ ) τελικά δεν πήγαν στην Ψυτάλλεια, αλλά είναι εδώ κοντά σας , δίπλα σας.
7.- Επειδή οι Αλβανοί , επιβίωσαν και απέδειξαν σε αυτόν που έτσι μας αποκάλεσε στην ομιλία του, ότι δεν είναι ντροπή ούτε και προσβολή να είσαι Αλβανός και να μπορείς να επιβιώνεις .
Αντίθετα ντροπή και προσβολή είναι να συμπεριφέρεσαι ρατσιστικά, να συμπεριφέρεσαι φασιστικά.
8.- Επειδή ο Συνάδελφος που με την απαράδεκτη και αλαζονική συμπεριφορά του – μετάλλαξή του, με οδήγησε να σταθώ απέναντι στη παράταξη της ΠΑΣΚΕ και να του αποδείξω ότι, μπορώ – μπορούμε να επιβιώσουμε παρά τη θέλησή του, δεν εκλέχθηκε και δεν θα βρίσκεται κοντά μας ,στο Διοικητικό Συμβούλιο.
5.- Επειδή η μέχρι σήμερα Ανεξάρτητη πορεία μου στο Συνδικαλιστικό Κίνημα από την πρώτη φορά της εκλογής μου το 1998 στη συνέχεια, σαν Σύνεδρος της ΠΟΣΤ το 2006 και ακολούθως η εκλογή μου για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της ΠΟΣΤ το 2008, όχι μόνο δικαιώνουν την ανεξάρτητη και επιτυχημένη πορεία μου έξω από κόμματα, αλλά με κάνουν να αισθάνομαι περήφανος για αυτές μου τις επιλογές , να είμαι ικανοποιημένος και συναισθηματικά χορτασμένος .
6.- Επειδή δεν επιθυμώ την συνέχεια της αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με τον Προέδρο της ΠΟΣΤ και προσωπικό μου φίλο για τριάντα χρόνια, Γιώργο Βασιλόπουλο, ή οποία θα είναι αναπόφευκτη αν παραμείνω στο Δ.Σ.
7.- Επειδή δεν αμφιβάλλω για την αγάπη και αφοσίωση που τρέφετε για το Συνδικαλιστικό Κίνημα, ούτε και πιστεύω ότι είστε τόσο κομματικοί( κομματόσκυλα ) , όσο σας κατηγορούν οι αντίπαλοί σας , όσο αλληλοκατηγορείστε πολλές φορές μεταξύ σας. Όμως λυπάμαι γιατί πολλές από τις πράξεις σας είναι καθαρά κομματικές .
8.-Επειδή προσωπικά είμαι αντίθετος με την κομματικοποίηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος και αυτό προσπάθησα να σας αποδείξω με τη μέχρι σήμερα ανεξάρτητη πορεία μου .
9.- Επειδή αν υπάρχει κάποια διαφορά στον κομματισμό σας , δυστυχώς δεν είναι διαφορά ποιότητας και ουσίας, αλλά είναι απλά διαφορά ποσότητας – διαφορά βαθμού, ποιο πολύ κομματικός ή πιο λίγο .

Σας υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Σ.Τ. για τους λόγους που αναγράφονται παραπάνω και παρακαλώ όπως την κάνετε δεκτή .

Αυτή Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ήταν μια κατάθεση ψυχής ενός Συναδέλφους σας που για τριάντα τέσσερα χρόνια , έμαθε να κρατά ψηλά το κεφάλι, να κοιτά τους συναδέλφους μέσα στα μάτια, να μη φοβάται τίποτε και κανένα .
Ζητώ συγνώμη αν κάποιους στεναχώρησα με τα όσα αναγράφονται παραπάνω.
Η πρόθεσή μου σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αυτή .
Συνειδήσεις και ανθρώπινα συναισθήματα προσπάθησα να ξυπνήσω.
Το θέμα Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι είναι τελικά να καταλάβουμε όλοι, πόσο δούλοι είμαστε, των σχέσεων, του χρήματος, της καθημερινότητας…..
Σας ευχαριστώ όλους, σας εύχομαι συγχαρητήρια για την εκλογή σας και καλή επιτυχία , στο δύσκολο έργο που καλείστε να αντιμετωπίσετε .

Επισυνάπτονται : Οι κίτρινοι φάκελοι
Μετά τιμής
Χρήστος Μπούφης
Σύνεδρος από τα Δωδεκάνησα