12 Απρ 2023

Η Συναδέλφισσα Κουκουμτζή Αγορή (Ρούλα) υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Συναδέλφισσα και φίλη Κουκουμτζή Αγορή (Ρούλα) είναι 
Υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νομό ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Καλό αγώνα και καλή επιτυχία Αγορή ! 

Διαβάστε παρακάτω σύντομο βιογραφικό ....


Κουκουμτζή Αγορή (Ρούλα): «Αυτή είμαι»

Για όσους δεν με γνωρίζουν θα παραθέσω κάποια βιογραφικά στοιχεία και θα εξηγήσω τι με ώθησε να αυτοπροταθώ ως υποψήφια βουλευτής στο Νομό ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ονομάζομαι Αγορή Κουκουμτζή και οι περισσότεροι με φωνάζουν Ρούλα. Μου αρέσει όμως πολύ το όνομα Αγορή και μακάρι οι γονείς μου να μην το άλλαζαν. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Παλαιοκκλήσι (Ίσαρι) Καρδίτσας. Προέρχομαι από λαϊκή φτωχή οικογένεια και όχι από κάποιο τζάκι.

Σπούδασα Ιστορία-Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ένα διάστημα ταυτόχρονα με τον αδερφό μου Σωτήρη που σπούδαζε Γεωλογία.

Ο θάνατος του πατέρα μας, κατά τη διάρκεια των σπουδών μας ήταν ένα οδυνηρό γεγονός, που μας σημάδεψε οικογενειακώς (ήμουν 20 χρονών). Ο μπαμπάς μου ο Κώστας ήταν αγαπητός από όλους στο χωριό και τον προσφωνούσαν με το ψευδώνυμο «Φακής» (διαιτητής). Εργαζόταν στο εμπορικό ΣΕΔΙΚΟΣ - ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ και ήταν εξίσου αγαπητός και γνωστός στην πόλη της Καρδίτσας καθώς και στα χωριά του Nομού, μέσω της εξυπηρέτησης πελατών λιανικής καθώς και την τροφοδοσία μπακάλικων και περιπτέρων με τσιγάρα και ψιλικά. Η μαμά Κλεονίκη, αγρότισσα, έχει καταγωγή από το πολύ όμορφο ημιορεινό χωριό Άγιος Γεώργιος Καρδίτσας.

Οι γονείς μας εργάζονταν άοκνα, με ζήλο και εντιμότητα για να μας σπουδάσουν και σε αυτούς οφείλουμε τα πάντα εγώ και ο αδερφός μου.

Από το 2000, με το πέρας των σπουδών έμεινα στην Καρδίτσα και ασχολήθηκα ενεργά με το θέατρο και το αγάπησα πολύ. Ήμουν ενεργό μέλος του Δημοτικού Θεατρικού Εργαστηρίου Καρδίτσας (2001-2003) και συμμετείχα στη θεατρική παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο ρόλο της Αντέλλα σε σκηνοθεσία Βησσαρίου Παύλου, που ανέβηκε και στο κατάμεστο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της Καρδίτσας. Επιπλέον ήμουν και ενεργό μέλος του Περιφερειακού θεάτρου Καρδίτσας από το 2003 έως το 2005 συμμετέχοντας στις κωμωδίες «Κύριε Υπουργέ τι έγινε με το θέμα μ΄» και «Ο μπάρμπας μου ο Μαχούλιας» σε σκηνοθεσία Δημητρίου Ρήτα, οι οποίες παρουσιάστηκαν εκτός από το Νομό Καρδίτσας σε πολλές πόλεις και χωριά ανά την Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το 2006 μετακόμισα στην Αθήνα, καθώς είχα βρει εργασία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Εργάστηκα και ως ωρομίσθια φιλόλογος τόσο στην Καρδίτσα όσο και στην Αθήνα. Το 2009 διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ στην θυγατρική Εταιρία των Ελληνικών Ταχυδρομείων, την ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε (ΕΛΤΑ Courier). Ξεκίνησα εκτελώντας το έργο της διανομής με μηχανάκι στο κέντρο της Αθήνας και έφτασα να αναλάβω σημαντικές θέσεις στην Εταιρία (Υπεύθυνη Τμήματος Αντικαταβολών, Επιθεωρήτρια Εταιρίας). Το 2018 μετακόμισα στον τόπο μου και από το 2020 είμαι Area Manager / Επιθεωρήτρια πρακτορείων Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας.

Δεν έχω σταματήσει έως και σήμερα να επιμορφώνομαι. Κατά τη διάρκεια του εργασιακού μου βίου έλαβα και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (ΕΑΠ). Κατέχω μεταξύ άλλων Πιστοποιητικό γνώσης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στην Ειδική  Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και Πιστοποιητικό Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης.

Από τα μαθητικά και κυρίως τα φοιτητικά χρόνια παρακολουθούσα τις πολιτικές εξελίξεις, διάβαζα εφημερίδες αλλά δεν εκδηλωνόμουν πολιτικά. Είχε καλλιεργηθεί μέσα μου ένας φόβος, ο οποίος εκτιμώ ότι υπάρχει σε πολλούς μέχρι και σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι ο φόβος έφυγε και απελευθερώθηκα από τη στιγμή που αυτοπροτάθηκα ως υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Ήταν έκπληξη ακόμη και για μένα, πώς βρήκα το θάρρος για αυτή την κίνηση. Θυμάμαι τον γραμματέα της Νομαρχιακής Καρδίτσας κατά την έναρξη της διαδικασίας να αναφέρει ότι υπάρχει και η δυνατότητα αυτοπρότασης. Όσο κυλούσε η διαδικασία, άρχισε να «δουλεύει» μέσα μου και όταν κάποια στιγμή ο γραμματέας ρώτησε αν θέλει κάποιος άλλος να πάρει το λόγο και αφού το επανέλαβε δυο τρεις φορές είπα «ή τώρα ή ποτέ» και σήκωσα το χέρι. Αν θυμάμαι καλά, είπα από το βήμα: «Ονομάζομαι Αγορή Κουκουμτζή, δεν είμαι γνωστή, όμως η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της σημερινής χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών με έχει εξοργίσει τόσο, που με σήκωσε από τον καναπέ μου και σε συνδυασμό με το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, με έφερε εδώ σήμερα και δεν θέλω πλέον να είμαι μια σιωπηλή ψηφοφόρος, για αυτό και αυτοπροτείνομαι.» 

Αυτό το άλμα με έφερε σήμερα εδώ. Η ζωή κρύβει εκπλήξεις. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό Καρδίτσας και ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Καρδίτσα βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και οραματίζομαι τις δομές εκείνες που θα δώσουν κίνητρο σε νέους επιστήμονες και επαγγελματίες να επιστρέψουν στον τόπο μας, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν, απολαμβάνοντας ποιότητα ζωής με χαμηλό κόστος. Για την ανάπτυξη του Νομού Καρδίτσας είναι απαραίτητη η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της αγροτικής παραγωγής, η ανάδειξη των πολιτισμικών, ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων, η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, η ανάπτυξη του αγροτουρισμού με ανάδειξη του φυσικού κάλλους του Νομού, η βελτίωση της καθημερινότητάς μας με έργα υποδομής και η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.

Έχω λάβει πολλά μηνύματα για τα άρθρα μου. Με χαροποιεί που ταυτίζεστε, γιατί σημαίνει ότι έχουμε τις ίδιες ανησυχίες, οι οποίες έχω την ισχυρή πεποίθηση, ότι θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν από το βράδυ της 21ης Μαΐου 2023.

 

Κουκουμτζή Αγορή (Ρούλα)

Υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νομό ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ιστορικός-Αρχαιολόγος, Επιθεωρήτρια Δικτύου ΕΛΤΑ Courier