20 Δεκ 2022

Χριστουγεννιάτικες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Amazon Γερμανίας

Το γερμανικό συνδικάτο Ver.di κάλεσε τους εργαζόμενους στα κέντρα διανομής της Amazon σε όλη τη Γερμανία, την περασμένη Κυριακή, να στηρίξουν τις κυλιόμενες απεργίες των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με το Verdi υπάρχει μεγάλη...

δυσαρέσκεια των εργαζομένων για τους μισθούς, ενώ στόχος της κινητοποίησης είναι «η μεγιστοποίηση της αναστάτωσης στις προ-χριστουγεννιάτικες αγορές στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του διαδικτυακού λιανοπωλητή».

Το συνδικάτο κάλεσε τους εργαζόμενους σε επτά γερμανικά κέντρα διανομής να συμμετάσχουν σε μη προειδοποιητικές κινητοποιήσεις, που θα εναλλάσσονται μεταξύ διαφορετικών τοποθεσιών.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, οι κινητοποιήσεις δεν θα περάσουν απαρατήρητες, δεδομένου ότι η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της Amazon μετά τις ΗΠΑ. Η εμβέλεια και η βαρύτητα των απεργιών θα γίνει επίσης πιο αισθητή καθώς πλησιάζει η περίοδος των Χριστουγέννων και οι αγοραστές προβαίνουν σε διαδικτυακές αγορές για να πάρουν δώρα στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Οι συνάδελφοι είναι εξαγριωμένοι και δεν θέλουν να θεωρούνται ανόητοι από μια εταιρεία που βγάζει κέρδη δισεκατομμυρίων», ανέφερε το συνδικάτο, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr