2 Οκτ 2022

Κάλεσμα στην Παναττική Συγκέντρωση στις 5 Οκτωβρίου

Απαντάμε μαζικά στον εμπαιγμό της κυβέρνησης

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,
Οι συνταξιούχοι βρισκόμαστε σε απόγνωση, όντες αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια, τις δυσθεώρητες ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, τα πανάκριβα ενεργειακά τιμολόγια.... Η ανάγκη για ενίσχυση των εισοδημάτων μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ, ωστόσο η κυβέρνηση δεν το πράττει, αδιαφορώντας για τη δυσχερή κατάσταση που έχουμε περιέλθει.

Ζητάμε να αποδοθούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και για να συμβεί αυτό πρέπει να ενσωματωθεί η προσωπική διαφορά στις συντάξιμες αποδοχές. Δεν είναι δυνατόν να «παγώσουν» οι συντάξεις 1 εκατ.συναδέλφων, ειδικά τώρα που η ακρίβεια «σπάει κόκκαλα», για λίγα ή πολλά χρόνια και σε κάποιους ακόμη και εφ’ όρου ζωής. Πρόκειται για αίτημα το οποίο έχουμε υποβάλλει εδώ και καιρό στην κυβέρνηση, η οποία κάνει πως δεν ακούει…

Απαιτούμε να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μήνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.

Να μας χορηγηθεί εδώ και τώρα η 13η σύνταξη, διότι ακόμη και η αύξηση που ανακοινώθηκε αφορά το νέο έτος δεν πρόκειται να δοθεί πριν τον Μάρτιο του 2023.

Διεκδικούμε σθεναρά ως Σύλλογος και θέτουμε διαρκώς σε πρώτο πλάνο τα ζητήματα της αποζημίωσης των συναδέλφων και της επικουρικής μας σύνταξης.

Ζητάμε άμεσα την επιστροφή στους δικαιούχους του 15χίλιαρου που έκλεψε ο ΕΛΤΑ και επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων πριν το 2016 με ποσοστό αναπλήρωσης (0,45%) που ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου

Για όλα τα παραπάνω, η Διοίκηση του Συλλόγου σε περιμένει στην Παναττική Συγκέντρωση των Συνταξιούχων στην Πλατεία Συντάγματος, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 10.00
Προσυγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου ώρα 09:00

Συνάδελφοι

• Δεν δεχόμαστε την κοροϊδία, την ασυνέπεια και τον αποπροσανατολισμό της κυβέρνησης και μερίδας των ΜΜΕ που συνεχίζουν και μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
• Δεν ανεχόμαστε τον ενορχηστρωμένο εμπαιγμό από την κυβέρνηση και τα κανάλια σχετικά με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς το όφελος δεν αφορά το μεγάλο ποσό της ασφαλιστικής αλληλεγγύης, αλλά τα «ψίχουλα» της φορολογικής αλληλεγγύης, για τους συνάδελφους που παίρνουν πάνω από 12.000 τον χρόνο.
• Δεν δεχόμαστε μετά από 13 χρόνια περικοπών στις συντάξεις μας , ως βελτίωση της θέσης μας, τα όσα απαράδεκτα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
• Δεν ανεχόμαστε αφού μας έχουν κόψει τα πληρωμένα δώρα, να μας δίνουν επιδόματα φτώχειας όποτε τους βολεύει και σε ορισμένους συνάδελφους.
• Δεν ανεχόμαστε να μην αποδίδουν τα πληρωμένα οικειοθελώς από τους συνταξιούχους λειτουργικά έξοδα των σωματείων, με στόχο τον στραγγαλισμό τους.
Ζητάμε:
• Να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισ.ευρώ.
• Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφειλονται από το 2018.
• Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
• Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία

Να μην λείψει κανένας από την Παναττική Συγκέντρωση στις 5 Οκτωβρίου!

Όλοι στον Σύλλογο την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 09:00

Απαντάμε μαζικά στον εμπαιγμό της κυβέρνησης

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν.Γραμματέας
Γιώργος Πεπόνης           Τάσος Γεωργιάδης

Πηγή: https://www.psselta.gr