2 Απρ 2022

Αχ και να ‘ ταν … ψέμα

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία καλωσόρισαν τον Απρίλιο με μείωση προσωπικού. Στόχος εκατοντάδες εργαζόμενοι με σύμβαση έργου. Η κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε προ ολίγων ημερών, φαίνεται, τελικά, ότι εκτός από τα πληροφοριακά συστήματα της εταιρείας έπληξε και το εργατικό δυναμικό....

Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών αναφέρεται ότι ο όμιλος ΕΛΤΑ προχώρησε σε περικοπές υπαλλήλων που αποφασίσθηκαν «πίσω από κλειστές πόρτες, εκτός εταιρείας» και με κριτήρια που προκαλούν αισχύνη αν αναφερθούν.

Άνθρωποι βρέθηκαν εκτός εργασιακού χώρου, χωρίς την εκτίμηση κριτηρίων απόδοσης ή  λοιπών κοινωνικών κριτηρίων. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για υπονόμευση υπαλλήλων με θέσεις ευθύνης και στοχοποιεί την Διοίκηση για αποτυχημένες πρακτικές που πλήττουν την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του οργανισμού.

Ποιες είναι πράγματι οι προθέσεις των κυβερνώντων; Μήπως η πώληση είναι το σχέδιο πίσω από όλα αυτά; Ο ελληνικός λαός θα στερηθεί μία ακόμα δημόσια επιχείρηση; Όλα φαντάζουν σαν ψέμα, αλλά δυστυχώς παρόμοιες περιπτώσεις έχουν υπάρξει ξανά στο παρελθόν και οι μνήμες από το «μαύρο της ΕΡΤ» είναι ακόμα νωπές.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ένα χρόνο πριν η ίδια Διοίκηση είχε δείξει την πόρτα της εθελουσίας εξόδου σε 2000 μόνιμους, τότε, εργαζομένους. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συρρικνώνονται σε χρόνο ντετέ, ο οργανισμός χάνει την τεχνογνωσία του έμπειρου εργατικού δυναμικού και οι προθέσεις της κυβέρνησης γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς.

Πηγή: https://thinkleft.gr