19 Απρ 2022

Χρηματοδότηση 700 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Poste Italiane από την ΕΤΕπ

Το ταχυδρομείο της Ιταλίας (Poste Italiane) εξασφάλισε δύο μεσο/μακροπρόθεσμες πιστωτικές γραμμές, συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

...

της Βάσως Βεγιάζη

Στόχος της χρηματοδότησης είναι η υποστήριξη πρωτοβουλιών ESG (Περιβάλλον – Κοινωνία – Διακυβέρνηση) του σχεδίου «24SI Plus», βελτιστοποιώντας παράλληλα τη χρηματοοικονομική δομή του ιταλικού ομίλου.

Όπως επισημαίνεται, οι εν λόγω πιστωτικές γραμμές αντιπροσωπεύουν τις πρώτες «πράσινες χρηματοδοτήσεις» της Poste Italiane, με σταθερό επιτόκιο και εξόφληση, και αφορούν:

-600 εκατ. ευρώ, με μέγιστη διάρκεια 5 ετών, για την αγορά φορολογικών πιστώσεων από ιδιώτες και επιχειρήσεις, που προκύπτουν από έργα ενεργειακής απόδοσης και απανθρακοποίησης ακινήτων.

-100 εκατ. ευρώ, με μέγιστη διάρκεια 6 ετών, για την ανανέωση του στόλου με περίπου 4.150 ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Σε δηλώσεις της, η αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Gelsomina Vigliotti, τόνισε: «Με ένα απαράμιλλο δίκτυο διανομής που εκτείνεται σε όλη την Ιταλία, η Poste Italiane είναι βασικός εταίρος για την προώθηση βιώσιμων και καινοτόμων επενδύσεων. Η ΕΤΕπ υποστηρίζει το σχέδιο απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της Poste Italiane για σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 μέσω έργων που προωθούν την ενεργειακή απόδοση και τη βιώσιμη κινητικότητα στην Ιταλία, και οι δύο προτεραιότητες του NRRP».

Αντίστοιχα, ο Matteo Del Fante, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Poste Italiane, σχολίασε: «Με τα Green projects, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για τα κριτήρια ESG που στηρίζονται στο σχέδιο «24SI Plus» και τη φιλοδοξία μας να συνεισφέρουμε ως συστημικός παίκτης στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης της Ιταλίας».

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/