19 Απρ 2022

Νέο κλείσιμο της ψαλίδας: Στο 5,3% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση κόλαφος για Κυριάκο Μητσοτάκη και ΝΔ. Δεν εμπιστεύονται ΜΜΕ και τράπεζες οι πολίτες. Οι εννέα στους 10 συμφωνούν ότι υπάρχει κρατική διαφθορά...

Στις 5,3 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Data Consultants για το Dnews και την εφημερίδα «Πελοπόννησο».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 26,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,6%. Τρίτο κόμμα  είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 11,2% και τέταρτο το ΚΚΕ με 4,5%. Η Ελληνική Λύση καταγράφεται στο 3,4% και κάτω από το όριο του 3% το ΜεΡΑ25.

Το άθροισμα «Αναποφάσιστων» και «Δεν απαντώ» φτάνει το 17,3% των ερωτηθέντων γεγονός που φαίνεται να δημιουργεί μια μεγάλη δεξαμενή για τα κόμματα, μπροστά στην προεκλογική περίοδο.

Εμπιστοσύνη στους θεσμούς

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι θεσμοί που οι πολίτες εμπιστεύονται λιγότερο από όλους είναι τα ΜΜΕ, οι Τράπεζες και τα «Συνδικάτα».

Διαφθορά


Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα 9 στους 10 πολίτες συμφωνεί απόλυτα ή μάλλον ότι υπάρχει διαφθορά στο Κράτος ενώ 8 στους 10 ότι υπάρχει διαφθορά στην αυτοδιοίκηση. Μεγαλύτερο θεωρούν το πρόβλημα της διαφθοράς για τις νεότερες ηλικίες και για τους πολίτες με πρόθεση να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ.

Πηγή: https://left.gr