30 Μαρ 2022

Κινητοποιήσεις διαρκείας από φορτηγά ΔΧ και διαμεταφορείς από τις 13 Απριλίου, εάν δεν στηριχθούν οι οδικές μεταφορές

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, η έκτακτη γενική συνέλευση των οδικών μεταφορέων (ΟΦΑΕ, ΠΣΧΕΜ, Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Δ.Χ. Φορτηγών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου) και διαμεταφορέων (ΠΕΕΔ) της Ελλάδας....

Έπειτα από 4,5 ώρες, αποφασίστηκε η διεξαγωγή κινητοποιήσεων από τις 13 Απριλίου, εάν στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του κλάδου.  

Οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και οι διαμεταφορείς ζητούν, κυρίως, «γενναία» επιδότηση του κόστους καυσίμων, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στιγμιότυπο από την έκτακτη γενική συνέλευση

Σήμερα και ύστερα από τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις, υπολογίζεται ότι το κόστος καυσίμου αντιστοιχεί στο 75% του λειτουργικού κόστους ενός οδικού μεταφορέα έναντι 45% τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι ομοσπονδίες των οδικών μεταφορέων και οι διαμεταφορείς πρόκειται να αποστείλουν επιστολή στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Μεταφορών, παραθέτοντας τα αιτήματά τους και ζητώντας – παράλληλα – συνάντηση.

Σημειώνεται ότι χθες, έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησαν στην Ελευσίνα και οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, οι οποίοι αποφάσισαν τη διεξαγωγή 24ωρης απεργίας, εάν δεν λάβουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης.

Φ. Φωτ.  

Πηγή: https://www.metaforespress.gr