3 Ιαν 2022

Κάτσης για την αποκάλυψη του Documento: Όργιο παλαιοκομματισμού στα ΕΛΤΑ – Βαριά εκτεθειμένος ο Πιερρακάκης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, με αφορμή την αποκάλυψη του Documento για τις πελατειακές πρακτικές που ακολουθεί ο ψηφιακός εκσυγχρονιστής της δημόσιας διοίκησης στα ΕΛΤΑ, Κυριάκος Πιερρακάκης, διατηρώντας στο Δ.Σ. των ...Ελληνικών Ταχυδρομείων το υπόδικο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Βασιλόπουλο, τη στιγμή που το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι ενήμερο από τον Σεπτέμβριο.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Oι αποκαλύψεις για το όργιο παλαιοκομματισμού στα ΕΛΤΑ στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento εκθέτουν βαριά άλλη μια φορά το επιτελικό κράτος του Μαξίμου και τον Υπουργό Επικρατείας Κ. Πιερρακάκη.

Από τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα προκύπτει πως εν ενεργεία μέλος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ είναι υπόδικος για κακούργημα και ενώ θα έπρεπε να τεθεί σε αργία βάσει του εσωτερικού κανονισμού, το εποπτεύον Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον καλύπτει, αποπέμποντας τον Γενικό Διευθυντή που κίνησε τις διαδικασίες εφαρμογής του κανονισμού.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αποπεμφθείς γενικός διευθυντής των ΕΛΤΑ που ορίστηκε από την παρούσα «γαλάζια» διοίκηση με εξώδικό του καταγγέλλει πολιτικές παρεμβάσεις στην επιλογή διευθυντών και στην αξιολόγηση στελεχών των ΕΛΤΑ με ρουσφετολογικές και ρεβανσιστικές πρακτικές.

Άλλωστε μόλις προχθές η «φήμη» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη πέρασε τα ελληνικά σύνορα με την γερμανική Tageszeitung να καταγγέλλει βιομηχανία μετακλητών, απευθείας αναθέσεων σε φίλους λέγοντας πως «το μόνο που μετράει είναι η επίδειξη πίστης και ο συγχρωτισμός με την εξουσία».

Όλα αυτά δεν προξενούν καμία εντύπωση στους πολίτες που αγανακτισμένοι λαμβάνουν από τα ΕΛΤΑ ληγμένους τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και καθυστερημένες τις συντάξεις τους. Ούτε σε εμάς που έχουμε αναδείξει με ερωτήσεις στη Βουλή όργια απευθείας αναθέσεων σε φίλους και κολλητούς και μπαράζ προσλήψεων γαλάζιων golden boys.

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη στο να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας και στα ΕΛΤΑ εισάγοντας τον όρο «ψηφιακός μετασχηματισμός του παλαιοκομματισμού».

Μόνη απαντοχή πλέον για τους πολίτες είναι η πολιτική αλλαγή.

Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Βουλευτής Θεσπρωτίας»

Πηγή: https://www.documentonews.gr