31 Δεκ 2021

Η Royal Mail εργάζεται για πιο βιώσιμες και φιλικές προς την πόλη παραδόσεις

Οι Royal Mail και Ford δοκιμάζουν μια νέα, φιλική προς το αστικό περιβάλλον προσέγγιση για την παράδοση δεμάτων στο Μάντσεστερ.

Της Βάσως Βεγιάζη

...

Σκοπός είναι να εξεταστεί εάν η multimodal παράδοση με τη χρήση λογισμικού βελτιστοποίησης διαδρομής της Ford θα μπορούσε να βοηθήσει τη Royal Mail να αυξήσει τις παραδόσεις μεγαλύτερων δεμάτων σε αστικές περιοχές.

Όπως τονίζεται, το λογισμικό της Ford βοήθησε τη Royal Mail να χρησιμοποιήσει λιγότερα φορτηγά κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, ενώ επέτρεψε σε πολλούς ταχυδρομικούς να πραγματοποιούν παραδόσεις με τη χρήση ενός μόνου οχήματος.

Επίσης, προσδιόρισε ασφαλείς και βολικές τοποθεσίες για την παράδοση δεμάτων σε ταχυδρόμους που στη συνέχεια έκαναν παραδόσεις σε ένα μείγμα πολυώροφων κτιρίων, επιχειρήσεων και κατοικιών.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι ταχυδρόμοι χρησιμοποίησαν εφαρμογή smartphone που έδειχνε τη θέση του βαν, καθώς και τις πιο αποτελεσματικές διαδρομές για την παράδοση των δεμάτων.

Η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα γρήγορες και αποτελεσματικές παραδόσεις, διατηρώντας παράλληλα την ανθρώπινη αλληλεπίδραση στο σημείο παράδοσης.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, η χρήση βαν στις διαδρομές παράδοσης μειώθηκε κατά 50%, ενώ η ημερήσια χιλιομετρική απόσταση του οχήματος μειώθηκε κατά 33%, με αποτέλεσμα τη μείωση εκπομπών CO2e ανά δέμα.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr