17 Δεκ 2021

Εξωφρενικοί λογαριασμοί στους συναδέλφους από την ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Αγανάκτηση και οργή διακατέχει τους πελάτες της ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ εξαιτίας των εξωφρενικών λογαριασμών που είτε έλαβαν, είτε θα λάβουν τις επόμενες ημέρες. Ανάμεσα τους και εκατοντάδες συνάδελφοι που είδαν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος να είναι .... αυξημένοι σχεδόν στο διπλάσιο σε σχέση με παλιότερα.

Ήταν σχετικά προετοιμασμένοι, αφού το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την χώρα θα επηρέαζε και το ηλεκτρικό ρεύμα, όμως δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν άνοιξαν τους φακέλους. Γιατί εδώ δεν έφτανε η αύξηση από την τιμή της κιλοβατώρας, που μια σοβαρή εταιρία θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τους καταναλωτές της και όταν μάλιστα λίγο νωρίτερα τους είχε στείλει ενημερωτικό σημείωμα για την αλλαγή στην χρέωση, χωρίς όμως να τονίσει την αύξηση που θα προέκυπτε από την αλλαγή στην οριακή τιμή συστήματος. Το πρόβλημα έγινε ακόμη μεγαλύτερο, αφού άργησε να τιμολογήσει τους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να προστεθεί ένας επιπλέον μήνας από το συνηθισμένο τετράμηνο και  παραμονές Χριστουγέννων οι συνάδελφοι κοντεύουν να πάθουν εγκεφαλικό.

Να πληρώσουν τον λογαριασμό ή να ψωνίσουν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι;;;

Ειδικά οι συνάδελφοι που επέλεξαν την ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ το έκαναν περισσότερο για να στηρίξουν τον οργανισμό που εργάζονται και λιγότερο για να έχουν καλύτερο τιμολόγιο. Σήμερα λοιπόν εισπράττουν ένα τεράστιο «ευχαριστώ» από την διοίκηση γι αυτή τους την επιλογή, δικαιώνοντας όσους, όχι απλά δεν μπήκαν στην ενέργεια στα ΕΛΤΑ, αλλά την πριόνιζαν χρόνια τώρα.

Γνωρίζουμε πως είναι επιλογή της διοίκησης να απαλλαγεί από την ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ γιατί την θεωρεί βαρίδι, αλλά θα ήταν εντιμότερο από μέρους της να βγει να ενημερώσει τους εργαζόμενους  τουλάχιστον (αν όχι όλους τους πελάτες) για τις προθέσεις της κι εκείνοι να κάνουν τις επιλογές τους.

Η διοίκηση θα μπορούσε, αν σεβόταν τουλάχιστον τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ που είναι πελάτες, να προτείνει ένα τιμολόγιο με σταθερή τιμή κιλοβατώρας, χωρίς οριακή τιμή συστήματος, όπως προβλέπεται από τη ΡΑΕ και όπως έχει πράξει η ΔΕΗ αλλά και άλλες εταιρίες. Έτσι οι συνάδελφοι θα είχαν να διαλέξουν και όχι να είναι εγκλωβισμένοι σε αυτό το ένα και μοναδικό τιμολόγιο που τους αναγκάζει να φύγουν, ψάχνοντας πιο συμφέρουσες προτάσεις.

Κρίμα ειλικρινά που δικαιώθηκαν οι πολέμιοι του εγχειρήματος της ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.