28 Νοε 2021

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑ. ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER και στον αγώνα που δίνουν για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα ενάντια στις ...ελαστικές σχέσεις εργασίας, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ενάντια στην «ενοικιαζόμενη εργασία», μια επιπλέον αντεργατική πολιτική επιλογή και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας. Τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη, απεργούν. Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει, στις 7.30πμ., συγκέντρωση στο Κέντρο Διαλογής Δεμάτων (ΚΔΔ) ΕΛΤΑ Ρουφ (Δωρίδος 5, Ταύρος) και με μοτοπορεία θα ακολουθήσει, στις 9πμ., κινητοποίηση στην κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ (Απέλλου 1) και κατάληξη έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 11πμ.

Το ΜΕΤΑ καλεί τα Σωματεία και τους εργαζομένους να στηρίζουν, όπως στην περίπτωση της COSCO και της Efood, και τους απεργούς των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ Courier, απαιτώντας μαζί τους: Κατάργηση της Ενοικιαζόμενης Εργασίας – Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε Αορίστου στην εταιρεία ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα – Αναγνώριση τριετιών – Αυξήσεις στους μισθούς – Παροχή των αδειών, όπως προβλέπεται από το νόμο – Παροχή μέσων ατομικής προστασίας – Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα όλων των εργαζομένων του κλάδου.


ΣΕΤΤΑ: ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ!

Απεργία για τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη για τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ Courier προκήρυξε το ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), μετά από μαζική  σύσκεψη των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου στην εταιρεία ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα και αναγνώριση τριετιών, αυξήσεις στους μισθούς κ.α.

«Συνάδελφοι, δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε να είμαστε ενοικιαζόμενοι, ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε μαζί με το Συνδικάτο μας το ΣΕΤΤΑ, τη ζωή που μας αξίζει που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες μας. Το παράδειγμα του αγώνα των εργαζομένων στην e-food και στην COSCO μας δίνει μήνυμα ελπίδας ότι όταν η πάλη είναι μαζική και οργανωμένη και υπάρχει συσπείρωση στα συνδικάτα οι αγώνες μπορούν να αποδειχθούν νικηφόροι… Μας θέλουν νοικιασμένους, χωρίς κανένα δικαίωμα, απομονωμένους μακριά από τα σωματεία μας και από κάθε μαζική-ζωντανή διαδικασία, με το άγχος και την αβεβαιότητα , με το φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουμε δουλεία. Ψήφισαν το νόμο έκτρωμα για να βάλουν ταφόπλακα στα δικαιώματα μας, να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους! Ο μόνος δρόμος που θα δώσει λύση, θα υψώσει το τοίχος αντίστασης είναι αυτός της οργανωμένης πάλης των εργατών! Για αυτό και θα μας βρουν όλους τους εργαζόμενους ενωμένους σαν μια γροθιά! Η ενότητα των εργαζομένων κατακτιέται μέσα στους χώρους δουλειάς, στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, κόντρα σε Κυβέρνηση-Εργοδοσία. Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο της ανατροπής, στο μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα», σημειώνει, ανάμεσα στα άλλα, στην απεργιακή του ανακοίνωση, το ΣΕΤΤΑ.


Η πρόκληση δεν έχει τέλος από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier! Ήρθε η ώρα να στείλουμε την απάντηση μας στις 29 Νοέμβρη!

Το σωματείο μας στην πάλη που διεξάγει για την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας επιδίωξε να έρθει σε επαφή με τις διοικήσεις των δύο εταιριών μέσω του οργανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας (ΟΜΕΔ) για το θέμα των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, όπως προβλέπει ο νόμος.

Στην κλήρωση για ανάδειξη μεσολαβητή, σήμερα, Πέμπτη 25/11/2021 οι εργοδοσίες των δύο εταιριών δια στόματος της δικηγόρου τους δήλωσαν ότι δεν συμμετέχουν στη διαδικασία γιατί δεν αφορά εργαζόμενους των ΕΛΤΑ η ΕΛΤΑ courier. Μάλιστα μας παρέπεμψαν να συζητήσουμε το θέμα με τους “εργοδότες τους”, αφού “δεν έχουμε καμία σχέση εργασίας μαζί τους”.

Πρόκληση και κυνισμός μαζί! Απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο για ποιό λόγο χρησιμοποιούν την ενοικιαζόμενη σκλαβιά, για ποιο λόγο αντί για μόνιμη και σταθερή δουλειά μας σπρώχνουν στα δουλεμπορικά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Μερικές σκέψεις! Αλήθεια ποιος πληρώνει τους “εργοδότες μας”με πακτωλό χρημάτων για να παίρνουμε εμείς ψυχούλα; Είμαστε “ανύπαρκτοι” για τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, το υπερταμείο και την κυβέρνηση “αερικό”; Για όλους αυτούς αναγκαίοι και υπαρκτοι  είναι τα  δουλεμπορικά γραφεία, οι μεσάζοντες για να μας ξεζουμίζουν και να μας εκβιάζουν. Άραγε ο ενοικιαζόμενος εργαζόμενος δεν ζει και αναπνέει δίπλα στον μόνιμο συνάδελφό του; Δεν χρησιμοποιεί τα ίδια κτήρια και υποδομές, σε τελική ανάλυση δεν χύνει τον ίδιο ιδρώτα και αίμα, δυστυχώς, με τον μόνιμο συνάδελφό του μπροστά στην εντατικοποίηση που βιώνουμε; Άραγε ο ενοικιαζόμενος εργαζόμενος δεν παρέχει την εργασία του αποκλειστικά στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier; Δε χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier;

Στις 29 Νοεμβρίου νεκρώνουμε τα κέντρα διαλογής, τα κέντρα διανομής, οι θυρίδες συναλλαγής, δεν βγαίνει κανένα δρομολόγιο! Τους εργαζόμενους δεν μας χωρίζουν οι συμβάσεις μας, αλλά μας ενώνουν οι ανάγκες μας!

Αυτή η στάση της εργοδοσίας πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλους τους εργαζόμενους, πρώτα και κύρια στους μόνιμους: αυτό είναι τελικά το μέλλον που επιφυλάσσουν για τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο, γι’ αυτό και οι εθελούσιες, γι’ αυτό και οι απολύσεις! Στο χέρι μας είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Διαβάστε περισσότερα (εδώ)

Πηγή: http://ergasianet.gr