15 Ιουν 2021

Ανακοίνωση της ΠΑΚ-ΕΛΤΑ

Η κινητοποίηση των συνδικάτων και η συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στην απεργία της 10ης Ιουνίου, ανέδειξε την αντίδραση του κόσμου της εργασίας στο νομοσχέδιο, που ακυρώνει κατακτήσεις και εργατικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση, όπως δείχνει η συζήτηση στη Βουλή,...


επιμένει στον σκληρό πυρήνα του νομοσχεδίου χωρίς καμία διάθεση για βελτιώσεις και αλλαγές, αγνοώντας τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, διαμορφώνει ένα ζοφερό μέλλον για τον κόσμο της εργασίας, καθώς οι ρυθμίσεις του οδηγούν στην αποδυνάμωση της θέσης των εργαζομένων, έναντι των εργοδοτών, με την προώθηση των ατομικών συμβάσεων και τη συρρίκνωση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η κυβέρνηση κάτω από τον φόβο των εργαζομένων και θέλοντας να προλάβει τις όποιες κινητοποιήσεις, προβάλλει φθηνές δικαιολογίες (τις πανελλαδικές εξετάσεις) προσπαθώντας να κηρύξει παράνομη την απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (αξίζει να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΕ αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας). Από την άλλη οι εργαζόμενοι επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων έχουν ξεκαθαρίσει ότι εξαιρούνται από την αυριανή απεργία, όλοι όσοι εμπλέκονται στην διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Επομένως, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε διλήμματα. Είναι ξεκάθαρο ότι η μόνη απάντηση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο που επιδιώκει την κατάργηση του 8ώρου και των Συλλογικών Συμβάσεων, είναι η συμμετοχή στις όποιες κινητοποιήσεις.

 

Στις 16 Ιουνίου συμμετέχουμε στις Απεργιακές κινητοποιήσεις, όπου έχουν πάρει απόφαση τα Εργατικά τους Κέντρα  και σίγουρα

στα Συλλαλητήρια ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Οι συνάδελφοι που διαμένουν στην Αττική να παρευρεθούν στις 18:00 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος (στην πλευρά της Καραγιώργη Σερβίας) και για την υπόλοιπη Ελλάδα στις κατά τόπους συγκεντρώσεις στα σημεία που έχουν οριστεί.