24 Ιαν 2018

Δραπέτευση Μητσοτάκη για Μακεδονικό: «Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για λύση»

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος σχετικά με το Μακεδονικό, τάχθηκε κατά της επίλυσης του ζητήματος αυτή τη στιγμή, υποστηρίζοντας πως «η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία». Θέτοντας ουσιαστικά ...
με τη στάση του ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της ενότητας της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης. Υποστήριξε μάλιστα πως οι αντιδράσεις για το Μακεδονικό προκύπτουν γιατί «οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση», παραβλέποντας πως τόσο το ίδιο το ζήτημα όσο και η βάση συζήτησης για σύνθετη ονομασία, έχει προκύψει από τις κυβερνήσεις της ΝΔ.
Αίσθηση προκαλεί πως την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρούσε στο «στρίβειν δια της συγκυρίας», ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος καλούσε τον υπουργό Εξωτερικών να αναζητήσει τη συναίνεση, να ενεργήσει «εθνικά και όχι μικροκομματικά» και να αξιοποιήσει τα «όπλα» που «κληρονόμησε από το Βουκουρέστι, φέρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα σε θετικότερη συγκυρία».
Διαβάστε περισσότερα (εδώ)
Πηγή: http://tvxs.gr