8 Σεπ 2017

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων για την Κίνα παρουσιάζουν τα ΕΛΤΑ εν όψει ΔΕΘ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δίνουν δυναμικό «παρών» για ακόμη μία χρονιά στην 82η ΔΕΘ με τη λειτουργία εκθεσιακού περιπτέρου και Ταχυδρομικού Καταστήματος από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ η επίσημη ανακήρυξη της φετινής χρονιάς σε ...
«Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας» αποτελεί έμπνευση και κίνητρο για την προώθηση των ελληνοκινεζικών σχέσεων και την ανάπτυξη της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Εκδήλωση σήμερα για την παρουσίαση των γραμματοσήμων
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής συνεργασίας και υποστηρίζοντας την ενίσχυση και την αξιοποίηση των διμερών πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, κυκλοφορούν στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με τίτλο «Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών Βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας 2017», προβάλλοντας παράλληλα των ρόλο τους ως φορέα πολιτισμού.
Τα τρία μοναδικά γραμματόσημα της Αναμνηστικής Σειράς «Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας 2017» αποτυπώνουν τη συνάντηση στο παρόν δυο μακραίωνων λαμπρών πολιτισμών που αποτελούν τους πνευματικούς πρωταγωνιστές Δύσης και Ανατολής.
Η επίσημη παρουσίαση της Σειράς Γραμματοσήμων θα γίνει σε εκδήλωση που διοργανώνεται από τα ΕΛΤΑ στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 όπου θα παραστούν και θα χαιρετίσουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς και η ΑΕ, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli.
Η ελιά και το μπαμπού
Στο πρώτο γραμματόσημο αποτυπώνονται συνδυαστικά τα δύο πολυσήμαντα σύμβολα των δύο μακραίωνων πολιτισμών, η ελιά και το μπαμπού, το πνευματικό περιεχόμενο των οποίων αντανακλάται στις εικαστικές τους απεικονίσεις στο πέρασμα των αιώνων. Στα δύο επόμενα γραμματόσημα αποτυπώνονται κοστούμια του αρχαίου θεάτρου από την Ελλάδα και την Κίνα, με το κινεζικό να αποκαλύπτει μια αρχαιοελληνική θεατρική μάσκα και το ελληνικό την εικαστική πλευρά της κινεζικής γραφής, ως δείγμα της παράλληλης πορείας και των σπουδαίων πνευματικών και πολιτιστικών κατακτήσεων των δυο λαών.

Τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΘ
Ο εκθεσιακός χώρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων βρίσκεται στο Περίπτερο 10 / stand 15 και σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρίας στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα θέματα που αφορούν στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τις ανταγωνιστικές τιμές των ΕΛΤΑ και την  ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση από το πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων της εταιρίας.
Οι επισκέπτες θα ενημερώνονται επίσης για τις αναβαθμισμένες ταχυδρομικές υπηρεσίες που παρέχουν τα ΕΛΤΑ σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, την ιχνηλάτηση & πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο, τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών εκτελωνισμού για τα εισερχόμενα δέματα από το εξωτερικό και τη διευκόλυνση των διαδικασιών απαλλαγής ΦΠΑ για τις εξαγωγές.
Για συλλέκτες
Οι συλλέκτες φιλοτελιστές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ειδικά συλλεκτικά προϊόντα που εκδίδουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο πλαίσιο του «Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας 2017».
Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, το Ταχυδρομείο της ΔΕΘ θα λειτουργεί και φέτος στο Περίπτερο 12 για να καλύψει τις ταχυδρομικές ανάγκες εκθετών και επισκεπτών και να προσφέρει στους επισκέπτες της έκθεσης ποικιλία φιλοτελικών προϊόντων, δώρων και εκδόσεων.
Οι χώροι των ΕΛΤΑ θα λειτουργούν τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της ΔΕΘ και προσκαλούν κοινό και εκθέτες να ενημερωθούν για τις σύγχρονες υπηρεσίες τους, τις προσφορές τους στην ΕΛΤΑ Ενέργεια, καθώς και για τα νέα φιλοτελικά τους προϊόντα.