8 Σεπ 2017

Μεγάλη εκδήλωση συμπαράστασης προς την Ελλάδα το Σάββατο στο Βερολίνο

Η Αλληλεγγύη απέναντι στην Λιτότητα και η Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα γίνονται το επίκεντρο της συζήτησης στο Βερολίνο, λίγες μέρες πριν από τις γερμανικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου.
Η Gabi Zimmer, ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ...
Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, οργανώνουν στην γερμανική πρωτεύουσα μια μεγάλη εκδήλωση το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας και να προωθήσουν μια αλλαγή της γερμανικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Οι γερμανικές εκλογές είναι το κλειδί για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Υπάρχουν δυο σενάρια: Το πρώτο -και το καλύτερο- είναι να σχηματιστεί ξανά ο μεγάλος συνασπισμός, και το δεύτερο να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας των χριστιανοδημοκρατών με τους φιλελεύθερους, οι οποίοι στην προεκλογική τους εκστρατεία υποστηρίζουν να μη δίνονται χρήματα στους Έλληνες. Το Σάββατο, λοιπόν, διοργανώνουμε αυτή την ημερίδα συμπαράστασης για να δείξουμε στην γερμανική κοινή γνώμη τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα και να αποτρέψουμε μετά τις εκλογές να γίνουν πάλι κινήσεις που θα μας βλάψουν», δήλωσε σχετικά ο Στέλιος Κούλογλου.

Στην εκδήλωση με την ιδιαίτερη πολιτική σημασία, λόγω του χρόνου και του τόπου διεξαγωγής, θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για την λιτότητα, την μετανάστευση και την αλληλεγγύη στην πράξη, ανάμεσα σε άλλους ο βουλευτής του Die Linke, Axel Troost, ακτιβιστές, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Επίσης θα αναδειχθεί μια σειρά από θετικές πτυχές της Ελλάδας, όπως περιστατικά αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και φιλμ νέων για την κρίση. Έκτακτη εμφάνιση θα κάνει η «Μέρκελ» - δηλαδή ο σωσίας της Reiner Kröhnert, που είχε υποδυθεί την καγκελάριο στο ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου η «Νονά»!
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
 
15:00 - 15:10 Καλωσόρισμα από την Gabi Zimmer.
 
15:10 - 15:25 Παράσταση από τον καλλιτέχνη Reiner Kröhnert.
 
15:25 - 16:10 «Δεν υπάρχει τέλος στη λιτότητα;» Συζήτηση με τους Γιώργο Κατρούγκαλο (αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών), Axel Troost (βουλευτής του Γερμανικού Κοινοβουλίου με το Die Linke), Imke Meyer από την εκστρατεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Τη συζήτηση συντονίζει η Urlike Herrmann, δημοσιογράφος της TAZ.
 
16:10 - 16:30 Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Minus one», το ελληνικό φίλμ της Νατάσσας Ξυδή, που απέσπασε πολλά βραβεία.
 
16:30 - 16:45 Διάλλειμα
 
16:45 - 17:30 «Όχι στην Ευρώπη φρούριο!» Συζήτηση με τους Θανάση Μαρμαρινό, ο ψαράς της Λέσβου που έσωσε 4000 πρόσφυγες με το καΐκι του, Nicholas Dearden, από το Global Justice Now, Mai Ali, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα με καταγωγή από τη Γερμανία και το Σουδάν. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου.
 
17:30 - 17:45 Ανάγνωση αποσπάσματος από το βιβλίο του Volker Braun, «Die Griechen».
 
17:45 - 18:00 Διάλλειμα
 
18:00 - 18:45 «Η αλληλεγγύη στην πράξη - Προκλήσεις για το μέλλον» Συζήτηση με τους Έλενα Χατζημιχαήλ από την Αλληλέγγυα Κλινική του Πειραιά, Γιώργο Αρχοντόπουλο, από το σωματείο των εμπόρων της Θεσσαλονίκης, Γιώργο Χονδρό, από το Solidarity4all. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Τσόμου.

Θα ακολουθήσει μουσική παράσταση από τον Tito Baden συνοδεία μπουφέ και ποτών.
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση την εκδήλωση από τα social media του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου: https://www.facebook.com/stelioskouloglou/
 
*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Glaskiste» ExRotaprint, Gottschedstr 4, 13357 Berlin,  ενώ θα διατίθεται μετάφραση στα ελληνικά, τα γερμανικά και τα αγγλικά.
Πηγή: https://left.gr