23 Αυγ 2017

«Κομμουνιστική ανταρσία» στη ΝΔ

Παρά την επίσημη γραμμή της ΝΔ, η οποία εκφράστηκε μέσα από φιλικά ΜΜΕ αλλά και επίσημες ανακοινώσεις, και ταύτιζε κομμουνισμό και ναζισμό, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαχωρίζουν τη θέση τους.
Το «αντάρτικο» ξεκίνησε ...
ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην πρύτανης, Θεόδωρος Φορτσάκης. Xαρακτήρισε «ανιστόρητους όσους ταυτίζουν τον ναζισμό με τον κομμουνισμό» συμπληρώνοντας ότι «σε όλα τα καθεστώτα έχουν υπάρξει εγκλήματα, αλλά κανείς δεν μας εμποδίζει να μιλήσουμε για όλα». Όπως είπε όμως, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 «η άρνηση της Ελλάδας να πάει στην Εσθονία, την απομονώνει, δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού. Έπρεπε να πάμε και να συζητήσουμε τις απόψεις μας»
Ακολούθησε ο ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM,  χαρακτήρισε «άδικο» τον συμψηφισμό κομμουνισμού - ναζισμού, σπεύδοντας ωστόσο να συμπληρώσει ότι η μη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο συνέδριο της Εσθονίας ήταν μια «λάθος κίνηση».
Σημειώνεται ότι, αργά χθες, το Ρωσικό πρακτορείο Sputnik, σε ανταπόκριση από την Εσθονία, ανέφερε πως μετά την αντίδραση της Ελλάδας οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τροποποιήσεις του επίσημου κειμένου για το συνέδριο με θέμα «η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», ώστε να αφαιρεθούν τα επίμαχα σημεία.
Η ανταπόκριση είχε τίτλο «Διεθνές σκάνδαλο - Η Ελλάδα έδωσε μαθήματα Ιστορίας στην Εσθονία» και υπότιτλο «Η άρνηση της Ελλάδας να δεχθεί τις απόψεις της Εσθονίας για τον κομμουνισμό και την Ιστορία του προηγούμενου αιώνα, ανάγκασε το Ταλίν να διορθώσει το επίσημο κείμενο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
• Η ιδεολογική «αναβάπτιση» του ναζισμού: Το παράδειγμα των Βαλτικών χωρών

«Μαχαίρια» και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη
Πριν από τους «κόκκινους αντάρτες» της ΝΔ, είχε προηγηθεί η κόντρα Δημοκρατικής Συμπαράταξης - Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να μη συμμετάσχει σε διάσκεψη στην Εσθονία με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» στο πλαίσιο της ημέρας για τα «θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού».
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ανακοίνωσή της φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση της. «Η ταύτιση κομμουνισμου και ναζισμού είναι ανιστόρητη», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο πως «τα ιστορικά αποδεδειγμένα εγκλήματα και του ναζισμού και του σταλινικού καθεστώτος μας βρίσκουν όλους αντίθετους».
Ενδεικτική του κλίματος ήταν και η ανάρτηση της φιλονεοδημοκρατικής ιστοσελίδας iefimerida, που απηχεί και τις «βενιζελικές» θέσεις, στην οποία, δημοσιεύοντας την ανακοίνωση της ΔΗΣΥ, κάνει λόγο για «συνέχεια του φλερτ της Φώφης με τον ΣΥΡΙΖΑ» καθώς «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν καταδικάζει τον Σταλινισμό».
Πηγή: http://tvxs.gr