15 Μαΐ 2017

Απεργιακές κινητοποιήσεις εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Σε 24ωρη γενική απεργία καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 17/5 ενάντια στην νέα συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή. Όπως εκτιμούν «η νέα συμφωνία εμπεριέχει την πρωτοτυπία ότι ενώ ουσιαστικά πρόκειται για το ...
4ο Μνημόνιο τα νέα μέτρα δεν θα ακολουθούνται από νέα χρηματοδότηση».
Στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 17 Μαϊου συμμετέχει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, «αντιδρώντας στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και των γενικότερων προβλημάτων που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες, όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης, το φορολογικό», σύμφωνα με ανακοίνωσή της.Η κεντρική κινητοποίηση της Αθήνας έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 17 Μαΐου, στις 11:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με πορεία στη Βουλή.Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους και εμπόρους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις «δίνοντας μία απάντηση στις προσπάθειες που γίνονται για ολιγοπώληση της αγοράς».
Σε ξεσηκωμό ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ και σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 17 Μάη καλεί το ΠΑΜΕ
Παράλληλα καλεί και σε απογευματινά συλλαλητήρια την Πέμπτη 18 Μάη σε όλες τις πόλεις. Μέχρι στιγμής κινητοποιήσεις έχουν ανακοινωθεί σε αρκετές πόλεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια.

Από αύριο ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι δημοσιογράφοι: Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση και στο πλαίσιο της απεργιακής πανελλαδικής πανεργατικής κινητοποίησης, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τρίτης, 16 Μαΐου 2017 έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 17 Μαΐου 2017 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν από αύριο μέχρι και την Τετάρτη τα πλοία στα λιμάνιαλόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) για την Τρίτη 16/5 και την Τετάρτη 17/5
Η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών θα ξεκινήσει στις 00.01 ώρα τα ξημερώματα της Τρίτης 16-5-017 και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17-5-2017..
Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν στις 16-17-18 Μαίου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ: Αύριο Τρίτη,16 Μαΐου, η στάση εργασίας είναι από τις 11.00 έως τις 16.00, στις 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και στις 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
«Η ελπίδα που μας πούλησαν μετατράπηκε σε συνεχόμενες συμφωνίες με τους εταίρους, μνημόνια βαφτισμένα με ασφυκτικά μέτρα και διαδοχικές επιθέσεις στους εργαζομένους, καθώς και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες», αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.
Από την άλλη, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος προχωρά σε στάση εργασίες την Τετάρτη όπου θα κινηθεί από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. 

Στην απεργία της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, συμμετέχουν:

  • Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την πανελλαδική απεργία που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί.
  • Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής γενικής απεργίας της Τετάρτης, 17 Μαίου, δηλώνουν οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για τα υπό ψήφιση μέτρα.
    Πηγή: https://left.gr