26 Μαΐ 2017

Παρέμβαση Θανάση Μιχελή για τα ΕΛΤΑ Υπάτης και Ελάτειας

Δελτίο Τύπου του Θ. Μιχελή ​Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την φημολογούμενη κατάργηση των ΕΛΤΑ Υπάτης και ΕΛΤΑ Ελάτειας. 

    Αθήνα, 24 Μαϊου 2017 

Προς: 
κ. Ιωάννη Ζαρολιάγκη ...

Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ 

Κύριε Σύμβουλε, 

Με αφορμή την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση των κατοίκων των τέως Δήμων Υπάτης και Ελάτειας του νομού Φθιώτιδας, λόγω της φημολογούμενης απόφασης της Διοίκησης των ΕΛΤΑ περί καταργήσεως των ταχυδρομικών καταστημάτων που λειτουργούν στις ανωτέρω Δημοτικές Ενότητες. 

Τόσο τα ΕΛΤΑ Υπάτης όσο και τα ΕΛΤΑ Ελάτειας λειτουργούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εξυπηρετούν το μόνιμο πληθυσμό των τοπικών διαμερισμάτων τους που ανέρχεται σε 5.000 κατοίκους σε κάθε μια από αυτές τις δημοτικές ενότητες. Η μεταφορά των ταχυδρομικών καταστημάτων σε άλλους δήμους θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των χιλιομετρικών αποστάσεων ενώ δεν συνοδεύεται από κάποιο δημοσιονομικό όφελος, δεδομένης μάλιστα της προσφοράς της Τοπικής Κοινότητας Υπάτης για εγκατάσταση του ταχυδρομικού καταστήματος στο Δημοτικό Κατάστημα Υπάτης. 

Η κατάργηση ή η υποβάθμιση των ταχυδρομικών καταστημάτων θα αποδυναμώσει τις τοπικές αυτές κοινωνίες και θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών των περιοχών αυτών. 

Επειδή η ποιοτική υποστήριξη του πολίτη και η ικανοποίηση των βασικών αναγκών του πρέπει να αποτελούν πρωταρχικό στόχο της σύγχρονης δημόσιας διοίκησης, αναμένουμε την αναθεώρηση της απόφασής σας και την συνέχιση της λειτουργίας των ταχυδρομικών καταστημάτων Υπάτης και Ελάτειας. 

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: http://taxydromeio.gr