11 Φεβ 2017

Επιδρομές εναντίον μεταναστών εξαπολύουν οι αμερικανικές αρχές - Εκατοντάδες συλλήψεις

Εκατοντάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα τις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια σειρά επιδρομών εναντίον μεταναστών, την πρώτη τόσο μεγάλης κλίμακας που γίνεται μετά την εκλογή του Τραμπ. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ ...
είναι χαρακτηριστική της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος της χώρας για να πατάξει, όπως ο ίδιος λέει, την παράνομη μετανάστευση. 
Σύμφωνα με την Washington Post, οι επιδρομές που εξαπολύει ο Ντόναλντ Τραμπ διαφέρουν από τις συνηθισμένες επιχειρήσεις - σκούπες κατά μεταναστών που γίνονταν επί Ομπάμα. Κι αυτό γιατί δεν αφορούν πια μόνο μετανάστες με ποινικό μητρώο. Στις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών συνελήφθησαν και άνθρωποι με καθαρό ποινικό μητρώο. 


Ο Τραμπ έχει αναγγείλει ότι θα απελάσει τουλάχιστον 3 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά και με ποινικό μητρώο. Τον περασμένο μήνα προχώρησε σε νομικές αλλαγές διευρύνοντας κατά πολύ το πλαίσιο για τις επιχειρήσεις αυτές εναντίον των μεταναστών. Πλέον αυτές περιλαμβάνουν ακόμη και ήσσονος σημασίας αδικήματα ή και ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου καταδίκες. 
Αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης επιβεβαίωσαν ότι αυτή την ομάδα έγιναν επιδρομές εναντίον μεταναστών, τόσο σε σπίτια όσο και σε χώρους εργασίας στην Ατλάντα, το Σικάγο, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, την Βόρεια Καρολίνα και τη Νότια Καρολίνα. Οι περισσότεροι από όσους συνελήφθησαν ήταν μετανάστες από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. 


Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας ICE, Τζίλιαν Κρίστενσεν έκανε λόγο για «ανθρώπους που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια». Οι μετανάστες, ωστόσο, σε ολόκληρη τη χώρα ανησυχούν πάρα πολύ καθώς θα μπορούν να απελαθούν ακόμη κι αν είναι νομοταγής. 
Την ίδια ώρα, οι αλληλέγγυοι των μεταναστών καταγγέλλουν ότι οι επιχειρήσεις είναι συνεχείς και σε άλλες πολιτείες από αυτές που ανακοινώθηκαν και υποστηρίζουν ότι αυτή είναι μόνο αρχή και το «κύμα επιθέσεων του Τραμπ θα συνεχιστεί». 


Πηγή: http://tvxs.gr