13 Φεβ 2017

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης φόρεσε τη φανέλα του ΔΝΤ στο Βερολίνο

«Ο κ. Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα μας διαβεβαίωνε ότι στο εξωτερικό φορά πάντα τη γαλανόλευκη, εμφανίστηκε σήμερα βασιλικότερος του βασιλέως, φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ» σχολιάζουν από το Μαξίμου αναφορικά με τη συνάντηση του προέδρου ...
της ΝΔ με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. 
«Τη στιγμή που όλη η Ευρώπη και οι θεσμοί της αναγνωρίζουν ότι: 1. Η ελληνική οικονομία κινείται σε σταθερά ανοδική τροχιά - η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι το 2016 θα κλείσει με 0,3% ανάπτυξη, 2. Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 αναμένεται να διαμορφωθεί ακόμα και πάνω από 2% του ΑΕΠ, 3. Το ΔΝΤ έχει παράλογες απαιτήσεις από την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται μάλιστα σε μη πραγματικά στοιχεία», υπογραμμίζουν από το Μαξίμου, «μόνος αυτός υποστήριξε τους παραλογισμούς του ΔΝΤ».
«Τη στιγμή που ακόμα και η Γερμανίδα καγκελάριος διατηρεί πολύ πιο μετριοπαθή στάση κατά τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, αποφεύγοντας να ταυτιστεί με τους πιο ακραίους και παράλογους κύκλους των δανειστών, στη συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με τη ίδια υποστήριξε, τους παραλογισμούς του ΔΝΤ και χρέωσε τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση», σημειώνουν. 

«Ενημερώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι οι αυτόκλητοι αυλοκόλακες ειδικά όταν δεν υφίσταται αυλή οδηγούνται πάντοτε στον αυτοεξευτελισμό. Του θυμίζουμε τέλος ότι όσα διαπιστευτήρια υποταγής και να δώσει, πόσο μάλλον όταν δεν του ζητούνται, δεν πρόκειται να πάρει το χρίσμα που τόσο επιδιώκει», προσθέτει το Μέγαρο Μαξίμου. 
Τονίζει επίσης ότι τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα «δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, δεν τις διορίζει ούτε η Γερμανία ούτε το ΔΝΤ. Τις εκλέγει ο ελληνικός λαός».
Η συνάντηση Μέρκελ - Μητσοτάκη
Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε, μεταξύ άλλων ότι «οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην αξιολόγηση είναι ο λόγος που οδηγεί τους πιστωτές σε υπερβολικές απαιτήσεις». 
Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στην Γερμανίδα Καγκελάριο το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι «το πιο ουσιαστικό συστατικό για να βγει η χώρα από την κρίση». Μετέφερε επίσης τη θέση της ΝΔ ότι η Ελλάδα ανήκει στο στενό πυρήνα της Ευρώπης και της ευρωζώνης. 

Πηγή: http://tvxs.gr