10 Φεβ 2017

Πιτέλα: Ο Σόιμπλε παίζει ξανά με την Ελλάδα και τη φωτιά

Νέες προειδοποιήσεις για το υψηλό ρίσκο της τακτικής Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα απευθύνει ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα με συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel....

O Ιταλός πολιτικός σχολιάζοντας την επίμονα σκληρή στάση του γερμανού υπουργού Οικονομικών απέναντι στην Ελλάδα, τονίζει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «παίζει με τη φωτιά».
Συγκεκριμένα, και με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη Σόιμπλε στο γερμανικό δίκτυο ARD, ο δημοσιογράφος ρωτά τον Τζιάνι Πιτέλα πώς κρίνει την «απαίτηση του Βόλφγκανγκ  Σόιμπλε από την Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να παραμείνει εντός της νομισματικής ένωσης».
Ο Τζιάνι Πιτέλα απαντά: «Ο Σόιμπλε παίζει με τη φωτιά πάντα όταν πρόκειται για την Ελλάδα. Η Αθήνα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες. Τώρα πρέπει οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις, να ολοκληρώσουν την τρέχουσα αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων και να προβούν σε μια αισθητή απομείωση του χρέους. Όπως πάντα ο Σόιμπλε προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, προκειμένου να πολώσει την εγχώρια πολιτική σκηνή. Αυτό είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο – με φόντο μάλιστα τις βερμπαλιστικές επιθέσεις του Τραμπ κατά της Ευρώπης».
Πηγή: http://tvxs.gr