20 Φεβ 2017

Φωτάκης: Η κοινωνία μας στάθηκε όρθια στη διετία του ΣΥΡΙΖΑ

«Αξίες όπως η δημοκρατία , ο ανθρωπισμός , η αλληλεγγύη εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ ψηλά» 
«Οφείλουμε να αναρωτηθούμε όλοι μας ότι αν δεν είχε υπάρξει η Αριστερά τα δυο αυτά χρόνια το τι θα είχε συμβεί. Ως χώρα βιώνουμε αλλεπάλληλα κύματα κρίσεων και το στοίχημα είναι το πώς η Ελλάδα θα σταθεί όρθια ως χώρα και ως μέλος μιας Ευρώπης με σημαντικά επίσης προβλήματα...
Κρίση οικονομική, κρίση μεταναστευτική και μια κρίση ασφάλειας που ευτυχώς την Ελλάδα δεν την έχει αγγίξει. Το κύριο πρόσταγμα της Αριστερής κυβέρνησης είναι, το πώς η κοινωνία θα σταθεί όρθια. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γίνονται σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, με συγκρουόμενα συμφέροντα, την ίδια ώρα που η Αγγλία είναι εκτός της ευρωπαϊκής ένωσης, υπάρχει η μεγάλη πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ, συνθήκες δηλαδή που σίγουρα θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη. Σε αυτό το περιβάλλον μέσα, η κοινωνία μας πρέπει να στηριχθεί. Αυτή είναι η συνεισφορά της Αριστερής κυβέρνησης εκεί εστιάζουμε τις προσπάθειες μας». Αυτά υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης που μίλησε χθες σε ανοιχτή συγκέντρωση, για τα δυο χρόνια διακυβέρνησης Σύριζα, στο Ρέθυμνο.
«Η κοινωνία μας τα δυο αυτά χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί όρθια διότι αξίες όπως η δημοκρατία , ο ανθρωπισμός , η αλληλεγγύη εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ ψηλά, τη στιγμή μάλιστα που σε άλλες χώρες, αυτές οι αξίες έχουν αρχίσει να υποχωρούν με αποτέλεσμα την άνοδο νεοφασιστικών μορφωμάτων και χτισίματος τοίχων ντροπής. Σε αυτά τα δύο χρόνια υπήρξε μια μεγάλη προσπάθεια όλων μας να μείνουμε όρθιοι να διατηρήσουμε τις αξίες μας και τον ανθρωπισμό μας», ανέφερε ο κ. Φωτάκης.
Σε ότι αφορά στην μεγάλη κουβέντα που υπάρχει για την αξιολόγηση, ο κύριος Φωτάκης δήλωσε πως: «Αυτά που μας λένε οι δανειστές, αντανακλούν τις αντιφάσεις που υπάρχουν μεταξύ τους. Αντιθέσεις και αντιφάσεις που σε μεγάλο βαθμό διέπονται από έναν μεγάλο παραλογισμό, τη στιγμή μάλιστα που η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρως συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει και ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες. Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Τα επιτελεία της κυβέρνησής μας εργάζονται πυρετωδώς κι οι όποιες αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις που ακούγονται, θα πρέπει να τις δούμε κάτω από αυτό το πρίσμα. Το οικονομικό επιτελείο δεν καθυστερεί, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο επιτελείο αυτό, αλλά υπάρχουν τα αιτήματα των δανειστών, την τελευταία στιγμή, που δεν υπήρχαν ποτέ στην ατζέντα και δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Σε αυτά τα αιτήματα η κυβέρνηση στέκεται αντίθετη και αντιμέτωπη».
Μιλώντας ο αναπληρωτής υπουργός για το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προτάσσει συνεχώς τις εκλογές, είπε πως: «Είναι άξιον απορίας, αφού δεν μας λέει ακριβώς τον λόγο. Ποια πολιτική θα αλλάξουν, τι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις θα φέρουν… Αν μιλάει η αξιωματική αντιπολίτευση για μείωση της φορολογίας έτσι ώστε οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, είναι μία άποψη. Αν μιλάει πάλι για μείωση των δαπανών για την παιδεία, αυτό είναι κάτι άλλο. Το να λέμε για εκλογές μέσα σε μία περίοδο όπως αυτή είναι άκαιρο και μεγάλο πολιτικό λάθος».
Σχετικά με την πολυσυζητημένη ανάπτυξη που έχει ανάγκη η περιφέρεια, ο κ. Φωτάκης είπε: «Τόσα χρόνια υπάρχουν διακηρύξεις για την περιφέρεια όμως δεν έχει γίνει τίποτα. Τα δύο τελευταία χρόνια η πολιτική που ακολουθούμε αφορά στη δημιουργία ευκαιριών στην περιφέρεια. Δεν έχει προχωρήσει βέβαια στο βαθμό που θα θέλαμε να προχωρήσει δεδομένης της γνωστής οικονομικής κατάστασης, είμαστε όμως σίγουροι πως μόλις καταλαγιάσουν τα πράγματα και περάσουμε στην πορεία ανάπτυξης, τη δίκαιη ανάπτυξη, τότε αυτό για το οποίο θα συζητάμε όλοι μας πλέον, θα είναι η καλύτερη υγεία, η υγιής οικονομία, η ουσιαστική παιδεία, και φυσικά το κλείσιμο της ψαλίδας μαζί με την ουσιαστική ανάπτυξη της περιφέρειας».
Επίσης κατά τον κ. Φωτάκη, «Πλέον η Αριστερά, έχει αρχίσει να παίρνει τη θέση που πρέπει να πάρει. Είναι μία συνέχεια μιας κοινωνίας αποκομμένης και το αποκομμένο μέρος έχει αρχίσει σήμερα, να έχει λόγο, φωνή».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr