21 Ιαν 2017

ΝΔ: Η “Δράση” έφερε αντίδραση! Αποχώρησε πρώην βουλευτής - “Φωνές” Λυμπερόπουλου

Η πρώην βουλευτής Χίου, Μαρία Σταυρινούδη, με επιστολή της στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα. Σκληρή κριτική άσκησε και ο πρόεδρος της ΔΑΚΜΜΕ ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, σε ανοικτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τίτλο "Η ΔΑΚΜΜΕ ταξί ...
δεν ανεβαίνει στο τραίνο του νεοφιλελευθερισμού".
Στην επιστολή, που όπως διευκρινίζεται συντάχθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ, και υπογράφει ο πρόεδρός της, ασκείται συνολικότερη κριτική στις «νεοφιλελεύθερες επιλογές» του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Χαρακτηριστικά η αναφέρεται ότι: «Τα πρόσωπα με τα οποία στελεχώνει την παράταξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ήδη απορριφθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού. Λάτρεις του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικών μονοπωλίων έβαλαν τις μάσκες και μας συστήνονται ως μεταρρυθμιστές και εγγυητές ανάκαμψης της οικονομίας.
Μάλλον ήρθαν λίγο νωρίτερα οι απόκριες... Εμείς, ως ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ δεν χωράμε και δεν θέλουμε να χωράμε σε αυτό το νεοφιλελεύθερο παραμύθι. Χαρούμενα όνειρα ,με εφιαλτικά πρόσωπα δεν υπάρχουν. Κατεβαίνουμε από το "τρένο της Χαλιμάς", που τρέχει στις ίδιες ράγες που έτρεξε και το ΠΑΣΟΚ ( σμίκρυνση και μονοψήφιο νούμερο στις εκλογές). Συνένοχοι σε αυτό το ιδεολογικό έγκλημα δεν θα γίνουμε».
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Το μουτζούρωμα της ιδεολογικής ταυτότητας της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Στην παράταξη, που υποτίθεται ότι εκφράζεται μέσα από τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό (αυτό ορίζει η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος) προσχώρησε "η Δράση" και ο Θοδωρής Σκυλακάκης. Και μάλιστα με συγκεκριμένη αποστολή όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων & προώθηση της εξωστρέφειας των Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων. Ας υπενθυμίσει κάποιος στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι το προηγούμενο πέρασμα της από την κυβέρνηση, σκότωσε την επιχειρηματικότητα και έκλεισε το δρόμο σε νέες επενδύσεις. Όσο για τις Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις φρόντισε να τις εξαφανίσει με συνοπτικές νεοφιλελεύθερες διαδικασίες.
Τα πρόσωπα με τα οποία στελεχώνει την παράταξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ήδη απορριφθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού. Λάτρεις του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικών μονοπωλίων έβαλαν τις μάσκες και μας συστήνονται ως μεταρρυθμιστές και εγγυητές ανάκαμψης της οικονομίας. Μάλλον ήρθαν λίγο νωρίτερα οι απόκριες. Σε αντίθεση με την ειλικρινέστατη τοποθέτηση του κ. Κουτσούμπα που μίλησε για κοινωνικοποίηση της εκμετάλλευσης της αγροτικής γης, δηλαδή κρατικά μονοπώλια, η Νέα Δημοκρατία κρύβει την αλήθεια, η οποία είναι αναμφισβήτητη. Στόχος είναι η κυριαρχία των ιδιωτικών μονοπωλίων.
Εμείς, ως ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ δεν χωράμε και δεν θέλουμε να χωράμε σε αυτό το νεοφιλελεύθερο παραμύθι. Χαρούμενα όνειρα ,με εφιαλτικά πρόσωπα δεν υπάρχουν. Κατεβαίνουμε από το "τρένο της Χαλιμάς", που τρέχει στις ίδιες ράγες που έτρεξε και το ΠΑΣΟΚ ( σμίκρυνση και μονοψήφιο νούμερο στις εκλογές). Συνένοχοι σε αυτό το ιδεολογικό έγκλημα δεν θα γίνουμε. Ούτε συνοδοιπόροι στη πορεία θανάτου(της κοινωνίας) που ετοιμάζετε. .Η δική μας ΔΡΑΣΗ , η δική μας ΘΕΣΗ είναι δίπλα στην ελληνική κοινωνία που υποφέρει. Κι εκεί θα μείνουμε. Μαζί της θα παλέψουμε, απορρίπτοντας κάθε Συμφωνία Νεοφιλελεύθερης Αλήθειας. Απορρίπτοντας κάθε πολιτική που καταλήγει σε μονοπώλια, είτε κρατικά, είτε ιδιωτικά.
Αν στη σημερινή Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν ακόμη βουλευτές ή στελέχη που δεν μολύνθηκαν με τον ιό του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, ας βγουν τώρα μπροστά κι ας πουν την πραγματική αλήθεια στην ελληνική κοινωνία. Εκτός κι αν η αξία (παχυλός μισθός και άλλα προνόμια) της βουλευτικής έδρας είναι πιο σημαντική...
Εμείς -ακόμη κι αν μείνουμε μόνοι μας- θα παραμείνουμε πιστοί στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας και στις αξίες που μας μετέδωσε. Δεν θα κάνουμε τη χάρη στη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να παραμείνουμε απαθείς στο δόγμα τους "Ψήφισε και μη ερεύνα".
Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ότι Νέα Δημοκρατία χωρίς πολιτικές ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού είναι ένα άλλο κόμμα. Όχι το δικό μας. Θέλουμε πίσω τη δική μας Νέα Δημοκρατία. Την αυθεντική , όχι την αποκριάτικη».
Αποχώρησε η πρώην βουλευτής Μαρία Σταυρινούδη
Την αποχώρησή της όμως, από τη ΝΔ ανακοίνωσε με επιστολή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη και η πρώην βουλευτίς Χίου, Μαρία Σταυρινούδη «μετά από 35 χρόνια όπως χαρακτηριστικά αναφέρει». Στην επιστολή της εκφράζει την διαμαρτυρίας της γιατί η ΝΔ «χάνει τον ιδεολογικό προσανατολισμό της και απομακρύνεται από τις ιδρυτικές αξίες και θέσεις της», ενώ αφήνει αιχμές για παλαιοκομματικές τακτικές λέγοντας ότι «θα ήθελα τη ΝΔ πραγματικά ανανεωμένη, απαλλαγμένη από παραμάγαζα και "Γκρούεζες" παλαιοκομματικού τύπου».
Η επιστολή της κ. Σταυρινούδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε Κε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την αποχώρησή μου απο τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι μέλος αυτής της παράταξης 35 χρόνια και μου δόθηκε η δυνατότητα να εκπροσωπήσω την ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Χίο, στα έδρανα του Κοινοβουλίου.
Σε όλο αυτό το διάστημα δούλεψα με μοναδικό γνώμονα το τοπικό και εθνικό συμφέρον. Η χώρα μας διανύει μια πολύ κρίσιμη περίοδο και οι συμπολίτες μου βρίσκονται σε απόγνωση. Αντιλαμβάνομαι όμως, ότι κάθε μέρα που περνάει, η Ν.Δ χάνει τον ιδεολογικό προσανατολισμό της και απομακρύνεται από τις ιδρυτικές αξίες και θέσεις της.
Είμαι σίγουρη ότι θα είναι πρώτη στις επόμενες εκλογές και οποιοσδήποτε άλλος στη θέση μου, θα παρέμενε με ...ιδιοτελή κριτήρια. Εγώ έχω μάθει να προσφέρω ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ!!!! Η "συμφωνία αλήθειας" με τη συνείδησή μου, ξεπερνά τη συμφωνία αναλήθειας που παρουσιάζει και που στην παρούσα κατάσταση δεν δίνει λύση στο πρόβλημα της πατρίδας μου.
Θα ήθελα τη Ν.Δ πραγματικά ανανεωμένη, απαλλαγμένη από παραμάγαζα και "Γκρούεζες" παλαιοκομματικού τύπου. Την ώρα που το πλοίο της Ελλάδας μου βουλιάζει , δεν μπορώ δυστυχώς να συνεχίσω να υπερασπίζομαι κάτι που δεν πιστεύω πλέον.  
Σήμερα παραιτούμαι από το κόμμα, παραμένω όμως πολιτικά ενεργή. Η πολιτική για μένα είναι διάθεση για προσφορά και θέληση για δημιουργία με στόχο το κοινό συμφέρον. Είμαι περήφανη που δεν πάτησα σε άλλους για να ανέβω και αυτή είναι η δικιά μου μεγάλη νίκη.  
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους πίστεψαν σε μένα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό της πατρίδας μου και των συνανθρώπων μου».
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: http://www.newsit.gr