31 Ιαν 2017

Μοσκοβισί: Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία

Την πάγια θέση της Επιτροπής ότι η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη επανέλαβε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της συζήτησης με εθνικούς βουλευτές και ευρωβουλευτές, που είχε θέμα το ...
ευρωπαϊκό εξάμηνο.
Συγκεκριμένα, μετά από τις παρεμβάσεις των Ελλήνων βουλευτών, Νικόλαου Μανιού, Γεράσιμου Μπαλαούρα και Χρήστου Σταϊκούρα, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε πως όσον αφορά το Grexit, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πολύ σαφή και ισχυρή θέση και πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει τη θέση της στην ευρωζώνη, στην καρδιά της ευρωζώνης.
«Εργαζόμαστε προς όφελος μίας ισχυρής Ελλάδας σε μία ενδυναμωμένη ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι για να διασφαλιστεί αυτό, η Επιτροπή εργάζεται με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, τις ελληνικές αρχές και όλους τους θεσμούς. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι τώρα την ίδια θέση έχουν όλοι οι εταίροι στην ευρωζώνη.
«Ελπίζω και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σύντομα. Είχαμε πολύ θετική συνάντηση στο Eurogroup για το θέμα αυτό την περασμένη εβδομάδα και πιστεύουμε ότι με λίγη προσπάθεια μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία, η οποία είναι ορατή και η Επιτροπή είναι πολύ ενεργητική για να επιτευχθεί αυτό», κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr