16 Δεκ 2016

Kυβέρνηση: Γκάφα ολκής η στάση της ΝΔ στην ψήφιση του εφάπαξ βοηθήματος

«Πολιτικό ατόπημα» και «γκάφα ολκής» χαρακτήρισε κυβερνητική πηγή τη στάση της ΝΔ στην ψήφιση των κοινωνικών μέτρων στη Βουλή. Από τις Βρυξέλλες, η πηγή του Μεγάρου Μαξίμου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και διέπραξε τεράστιο πολιτικό ...
λάθος, υπερθεματίζοντας τη γερμανική ένταση».
Επίσης, προέβλεψε ότι η σημερινή στάση της ΝΔ θα είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει και στο μέλλον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένων των διαφωνιών που εκφράστηκαν στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα.
Αντιθέτως, «το ΠΑΣΟΚ τήρησε καλή στάση», αναγνώρισε η ίδια πηγή, η οποία πάντως απηύθυνε μομφή στον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο γιατί, αφού ψήφισε, «κατήγγειλε την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».
Όταν ζητήθηκε από την κυβερνητική πηγή να σχολιάσει την έκθεση των θεσμών για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, παρατήρησε πως αν και διατυπωμένη σε σκληρή γλώσσα, δίδεται τεχνικά η δυνατότητα να προχωρήσει η διαδικασία.

Τέλος, για τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο η ελληνική εκτίμηση είναι πως θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα, με την επισήμανση ότι όλες οι συναντήσεις των δύο ηγετών κατά το παρελθόν πραγματοποιήθηκαν σε «πολύ καλό και ήπιο κλίμα, ανεξαρτήτως διαφορών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: http://www.enikos.gr