12 Δεκ 2016

Παυλόπουλος: Αδιέξοδη η πολιτική λιτότητας - Ολάντ: Η Ευρώπη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη, η οποία «δίνει τροφή για να δημιουργούνται όλα αυτά τα μορφώματα του φασισμού και του ναζισμού», επέκρινε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ...
με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ. Ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην οικονομική κρίση, σημείωσε ότι «είναι γενικευμένη κρίση που οφείλεται σε μία λάθος πολιτική λιτότητας. Δεν είπα γενικά μια πολιτική οποιασδήποτε λιτότητας. Είναι αυτή η πολιτική λιτότητας που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, η οποία είναι αδιέξοδη. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε. Είναι αυτή η πολιτική η οποία δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, πλήττει το κοινωνικό κράτος και σε τελική ανάλυση δίνει τροφή για να δημιουργούνται όλα αυτά τα μορφώματα του φασισμού και του ναζισμού, που τούτη την ώρα απειλούν πολλές χώρες της Ευρώπης».
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων, ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας πήρε αποφάσεις «που μας οδήγησαν σήμερα σε μία πολύ σημαντική φάση αυτής της συμφωνίας.
Ακόμη, σημείωσε ότι «θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου όλες αυτές τις μέρες ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να φτάσει στους στόχους που είχαμε θέσει. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τήρησε τις δεσμεύσεις της, αυτές που είχαν αποφασιστεί στη συμφωνία. Η Ευρώπη πρέπει επίσης να τηρήσει τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της».
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:
Πηγή: http://www.enikos.gr