12 Δεκ 2016

Αλέξης Τσίπρας: Όχι σε νέα μέτρα μετά το 2018

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος στην σημερινή της συνεδρίαση για τις διαπραγματεύσεις και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τονίζοντας, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ότι η ελληνική ...
κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και το ίδιο περιμένει και από τους θεσμούς. Επίσης, σημείωσε ότι το ΔΝΤ οφείλει να επιμείνει με παρρησία στη θέση του για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος, και όχι να πιέζει για πρόσθετα μέτρα λιτότητας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει στις επαφές του στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο ότι σε μια περίοδο γενικευμένης αβεβαιότητας για την Ευρώπη, η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η ανάπτυξή της δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τη νομοθέτηση νέων μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2018.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι τα μέτρα για τους συνταξιούχους και την αναστολή του ΦΠΑ αποτελούν αυτονόητο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και υποχρέωσή της απέναντι σε κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά και απέναντι στους νησιώτες του ΒΑ Αιγαίου που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.
Πηγή: http://tvxs.gr